Verenigde Staten 1995. Horror van Rusty Cundieff. Met o.a. Clarence Williams III, Joe Torry, Wings Hauser, Anthony Griffith en Michael Massee.

VPRO Cinema

Onsamenhangende, vierdelige, zwartgallige horror-anthologie. Drie schoften wachten in een rouwkamer op een drugsdeal, waar `Mister Simms` (Williams III) spookachtige verhaaltjes vertelt over zijn kli[KA3]enteel. In het eerste verhaaltje wordt een zwarte leider (Wright) door drie blanke smerissen gedood, maar het slachtoffer staat van zijn graf op en zorgt voor terreur. Het tweede verhaal is pas echt angstaanjagend: een door zijn pleegvader (Grier) mishandelde jongen (Hammond) beweert dat een `monster` verantwoordelijk is voor zijn verwondingen. Via magie redt hij zichzelf en zijn moeder (Parker). Het derde verhaal is een TWILIGHT ZONE-achtige parabel en gaat over een ex-Ku Klux Klansman (Bernsen) die gouverneur wil worden. Maar hij moet wel rekening houden met een legendarische voodoo-koningin en haar moordlustige poppen. In het vierde verhaal geraakt een gewelddadig zwart bendelid (Bentley) opgesloten en wordt onderworpen vaan een schok-therapie. De hele film steunt op bonte effecten en de uitpuilende ogen van Williams III. Geschreven door regisseur Cundieff en producent Darin Scott.

credits

Regie:
Rusty Cundieff
Cast:
Clarence Williams III, Joe Torry, Wings Hauser, Anthony Griffith, Michael Massee, Tom Wright, David Alan Grier, Brandon Hammond, Rusty Cundieff, PaulaJai Parker, Corbin Bernsen, Roger Smith, Art Evans, Rosalind Cash, Lamont Bentley
Scenario:
Rusty Cundieff
Productie:
Darin Scott, Spike Lee
Muziek:
Christopher Young
Jaar:
1995
Genres:
Horror, Mysterie, Misdaad, Actiefilm, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Episodenfilm, Americana, Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Tales From the Hood (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken