Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1997. Documentaire van Alan Benson. Met o.a. Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, George Martin en David Mason.

VPRO Cinema

Midden jaren 1960 stond de populariteit van The Beatles op haar hoogtepunt. Een bezoek aan India en een ontmoeting met Ravi Shankar zou veel invloed uitoefenen op hun verdere muziekproductie. Op 24 november 1966 komen de Fab Four samen in de Abbey Road Studio's voor een nieuw album. Bijna zes maanden zouden ze werken aan Sgt. Pepper's Lonely Hearts Band Club, een album dat de geschiedenis van de popmuziek grondig zou wijzigen. Niet enkel haalden ze een resem weinig bekende instrumenten in de studio, maar voor de eerste keer verscheen er een pop-album dat geen verzameling was van een reeks mogelijke single-successen, maar dat opgebouwd werd rond een bepaald thema. Tevens was het de eerste psychedelische L.P.. De drie nog levende Beatles halen herinneringen op aan deze periode en hun producer en 'mentor' George Martin toont hoe sommige van de songs evolueerden. Zelfs het verhaaltje van de schitterende hoes wordt uit de doeken gedaan door ontwerper Peter Blake. Een boeiend document voor Beatles-fans. Tony Webb stond in voor de montage. Fotografie is van Les Young, Steve Haskett en Gary Watson. Stereo.

credits

Regie:
Alan Benson
Cast:
Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, George Martin, David Mason, Ravi Shankar, Brian Wilson, Phil Collins, Peter Blake
Productie:
Nick De Grunwald, George Martin, Valerie Ames
Camera:
Les Young
Muziek:
The Beatles, Engelbert Humperdinck, The Beach Boys
Jaar:
1997
Alt. titels:
Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Band, The, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Band
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen