The Beach Boys: cast en muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Endless Harmony: The Beach Boys Story

1998 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Alan Boyd. Met o.a. Brian Wilson, Carl Wilson, Dennis Wilson, Mike Love en Alan Jardine.

Classic Albums: The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Band Club

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1997. Documentaire van Alan Benson. Met o.a. Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, George Martin en David Mason.

Rock & Roll

1995 | Documentaire, Muziek, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Documentaire van David Espar, Daniel McGabe en Karen Walsh. Met o.a. Elvis Presley, Chuck Berry, James Brown, Little Richard en The Beatles.

Muziekdocumentaire als miniserie in tien delen van [KA1]e[KA1]en uur. Sterk vanaf de eerste tot de laatste minuut begint dit in de Amerikaanse Deep South, waar het zijn hart hoog houdt. Onder de loep wordt genomen de ontwikkeling van de rockmuziek uit de blues, gospel, country en jazz tot in de jaren 1990, waarin de techno opkwam. In de eerste aflevering gaan we terug naar de bron in de beginjaren 1950 toen Elvis Presley, Chuck Berry en Jerry Lee Lewis een nieuw elan gaven aan rythm `n` blues in de vorm van rock. Delen 2, 3 en 4 gaan over de invloed op het publiek van Bob Dylan en The Beatles, de opkomst van producent Phil Spector, de successen van meidengroepjes, de Engelse invasie (in Amerika), producent George Martin praat over zijn samenwerking met The Beatles, Mowtown sound, Eric Clapton en The Cream, Keith Richards en Jimmy Paige van Led Zeppelin, die zich lovend uitlaten over de blues. In de delen 5 tot 9 komen voor het voetlicht Jerry Garcia van Grateful Dead, die vertelt over Woodstock en Altamont, David Bowie praat over zijn veranderingen, James Brown, The Sex Pistols en punk. De laatste aflevering is gewijd aan rap. Een interessante film over de rockmuziek, waaraan natuurlijk valt af te dingen dat het nog veel uitgebreider had kunnen zijn. De commentaarstem is van Live Schreiber.

There Goes My Baby

1994 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Komedie van Floyd Mutrux. Met o.a. Dermot Mulroney, Ricky Schroder, Kelli Williams, Noah Wyle en Jill Schoelen.

Watts 1965. Voor de laatstejaars leerlingen van Westwood-High zit de studie er op. Het is hun laatste dag en het volgende jaar gaan ze allemaal andere richtingen uit. Die nacht loopt alles uit de hand. Erg onderhoudend vertelde mengeling van THE LAST PICTURE SHOW en AMERICAN GRAFFITI, maar in een minder luchtige stijl.

Roger & Me

1989 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1989. Documentaire van Michael Moore. Met o.a. Michael Moore, Anita Bryent, Bob Eubanks en Pat Boone.

Schitterende cinéma vérité, cynische en bij momenten erg grappige documentaire over het Amerikaanse stadje Flint, in de sombere schaduw van General Motors en sinds een nieuwe topman van GM, Roger Smith, met saneringsmaatregelen uitpakte, meteen ook de werkloosheidshoofdstad van de V.S. Alternatief tragisch, ontroerend en leuk. Vaak bekroond: o.m. prijs Beste Documentaire van de National Board of Review, de National Society of Film Critics, de Los Angeles Film Critics, de New York Film Critics' Circle etc. Camerawerk van Christopher Beaver, John Prusak, Kevin Rafferty en Bruce Schermer. In 1992 maakte Moore een courtmétrage van 24m als vervolg: PETS FOR MEAT: THE RETURN TO FLINT.

The Monkey's Uncle

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Frank Faylen en Arthur O'Connell.

Merlin Jones (Kirk) gaat maar door met uitvinden. Om enkele sportsterren van school die bijzonder zwakke studenten zijn door hun examen heen te helpen, ontwikkelt hij een slaap-studie- methode, die hij uitprobeert op zijn aap. Dan stelt hij nog een pil samen die de kracht doet toenemen en bouwt hij een vliegmachine die op mankracht werkt. Dankzij deze laatste uitvinding is de film iets vermakelijker dan zijn voorganger THE MISADVENTURES OF MERLIN JONES. De rest is even flets en flauw geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, en de acteurs overacteren nog steeds even erg. Edward Colman was weer verantwoordelijk voor het camerawerk. Een schrale Disney-produktie. Titelsong gezongen door Annette en The Beach Boys.