Utoli moi pechali

1990, Viktor Prokhorov, 92 minuten

SU 1990. Drama van Viktor Prokhorov en A. Aleksandrov. Met o.a. Sergei Koltakov, Yelena Safonova, Varvara Soshalskaya, Artyom Mironov en Konstantin Voinov.

VPRO Cinema

Grimmig beeld over het leven in en rond een flatgebouw in Moskou met centraal een echtpaar, Boris (Koltakov) en Lyuba (Safonova). Hun huwelijk stelt niets meer voor. Boris dwaalt vooral 's nachts rond op zoek naar een andere flat. Die meent hij in de buurt gevonden te hebben want een oud vrouwtje staat op punt te verhuizen naar een bejaardentehuis. Zij geeft er echter de voorkeur aan haar flat voortaan te delen met een jongere vrouw. Die wordt virtueel verkracht door Boris, zij aanvaardt de situatie en finaal gaan zij en Boris als een stel op de flat aanspraak maken. Als in meeste Russische film uit die tijd veel naakt en seks, maar het blijft een deprimerende kijkervaring met onaangename karakters. Het scenario is van co-regisseur Aleksandrov. Het camerawerk is van Yevgeni Korzhenkov.

credits

Regie:
Viktor Prokhorov, A. Aleksandrov
Cast:
Sergei Koltakov, Yelena Safonova, Varvara Soshalskaya, Artyom Mironov, Konstantin Voinov, Andrei Boltnev, Galina Samoilova
Scenario:
Viktor Prokhorov, A. Aleksandrov
Camera:
Yevgeni Korzhenkov
Muziek:
Alexei Rybnikov
Jaar:
1990
Alt. titels:
Utoli moya pechali
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
SU


op televisie
0 uitzendingen

Utoli moi pechali (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer