Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Ben Anthony. Met o.a. John Barry, George Martin, Don Black, David Arnold en Monty Norman.

VPRO Cinema

Op een interessante maar vlotte manier wordt de geschiedenis van veertig jaar James Bond-films bekeken aan de hand van de muziek. Centraal staan uiteraard John Barry en Don Black, die voor score en titelsong tekenden van de meeste Bond-films. Eindelijk wordt het geheim ontsluierd achter het auteurschap van `The James Bond Theme`: het was een oude melodie die Monty Norman (componist van de score voor DR. NO) nog had liggen en die bewerkt werd door Barry. Het tweede deel van de film is voorbehouden aan David Arnold, verantwoordelijk voor de score van TOMORROW NEVER DIES. Arnold, een levenslange fan van Barry, schreef de muziek in zijn stijl, maar paste ze aan aan de muzikale smaak van eind jaren 1990. Naast zijn filmmuziek stelde Arnold gelijktijdig een CD samen met de oude titelsongs in een nieuw kleedje gestoken, [KL]Shaken And Stirred[KLE]. We volgen de repeties met o.a. Iggy Pop (`We Have All The Time In The World`), Martin Fry (`Thunderball`) en David McAlmont ('Diamonds Are Forever'). Deze opnamen werden geregisseerd door Philip Shotton. Niet te missen voor Bond-fanaten. De commentaar wordt gesproken door Sarah Bond. Mike Saunders stond in voor de montage en de camera werd gehanteerd door Pete Coley, Jim Ashcroff, Colin Butler, Conor Connolly en Philip Shotton. Stereo.

credits

Regie:
Ben Anthony
Cast:
John Barry, George Martin, Don Black, David Arnold, Monty Norman, David McAlmont, Shara Nelson, Martin Fry, Pulp, Iggy Pop, Aimee Mann, Sheryl Crow, Michael G. Wilson, Roger Spottiswoode, Nicholas Dodd, Propellerheads
Productie:
Michael Hurley, Ellie Pole
Camera:
Pete Coley
Muziek:
Monty Norman, John Barry, Iggy Pop, Martin Fry, David McAlmont, David Arnold, Philip Shotton
Jaar:
1997
Alt. titels:
Music of James Bond, The, James Bond: Nobody Does It Better - The Music of James Bond
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek, Film over Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen