Pop Galerie: Spice Girls

1999, Rudi Dolezal, 50 minuten

Duitsland 1999. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Mel B., Mel C., Geri Halliwell, Emma Bunton en Victoria Adams.

VPRO Cinema

Een portret van de Spice Girls, een meidengroep die voor de jaren 1990 betekent wat de Beatles waren voor de jaren 1960: het populairste Britse exportproduct. Vijf meiden, Mel B., Mel C., Geri, Emma en Victoria die, naar eigen zeggen, ontdekt werden toen ze reageerden op een krantenadvertentie voor een meidengroep. Volgens journaliste Louise Gannon is het wel iets anders gegaan en studio manager Ian Lee bevestigt dit door het tonen van de originele auditietapes, toen de vijf sexy-sterren elkaar nog niet eens kenden. Er werd meer over hen gefantaseerd dan waarheid geschreven. Ze groeiden uit tot een cultureel fenomeen, waarrond een hele merchandizing ontstond, gaande van T- shirts tot computerspelletjes. Ook al doen ze regelmatig dingen solo, toch verklaren ze dat ze steeds lid zullen blijven van de Spice Girls. Voer voor onvoorwaardelijke fans. Voor de rest een oppervlakkig beeld van een element uit de popcultuur van rond de eeuwwisseling. Niels Folta en Simon Witter schreven het scenario. Thomas Vondrak monteerde het geheel en Garath Hughes stond achter de camera.

credits

Regie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher
Cast:
Mel B., Mel C., Geri Halliwell, Emma Bunton, Victoria Adams, Louise Gannon, Ian Lee, Simon Garfield, Charles Shaar Murray, George Michael
Productie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher, Thorsten Simon, Jürg Jungwirth, Caroline Auret
Camera:
Garath Hughes
Muziek:
All Saints, Spice Girls
Jaar:
1999
Alt. titels:
Spice Girls
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Pop Galerie: Spice Girls (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer