Six-String Samurai

1997, Lance Mungia, 90 minuten

Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Lance Mungia. Met o.a. Justin McGuire, Jeffrey Falcon, Stephane Gauger, John Sakisian en Gabrielle Pimenter.

VPRO Cinema

Sinds Amerika tijdens de oorlog van 1957 onder Russische bezetting viel is er steeds een plaats geweest die weerstand bood aan de rode overweldigers: Lost Vegas, het laatste bastion van vrijheid en individualisme. Veertig jaar lang werd de plaats geregeerd door Koning Elvis, maar nu deze het tijdelijke met het eeuwige verwisseld heeft is er iemand nodig die zijn rock- schoenen moet vullen. Elke kandidaat wordt onderweg gedood, maar langs de stoffige highway is er nog iemand op weg naar het vrije koninkrijk van de rock. Deze superheld is Buddy (McGuire) en met zijn ziekenfondsbrilletje zou je niet aangeven dat hij even bedreven is met zijn gitaar als met zijn samoeraizwaard. In gezelschap van een vervelend verwend jochie baant hij zich een weg naar Lost Vegas, gevolgd door de dood, hongerige kannibalen en het Rode leger. Het Amerika van een alternatieve wereld, bezet door de Russen, is het decor van deze post-apocalyptische rock 'n' roll-film, gemaakt door enkele ambitieuze en enthousiaste afgestudeerde filmstudenten met een minimaal budget, maar met de hulp van Robert Redfords Sundance Film Festival. Een film die, ondanks al zijn gebreken, ongetwijfeld cult-status zal verkrijgen, mede door zijn gebruik van 'Siberische Surf Rock'. Mungia en Jeffrey Falcon schreven het originele en verfrissende scenario. Opgenomen in Death Valley door Kristian Bernier.

credits

Regie:
Lance Mungia
Cast:
Justin McGuire, Jeffrey Falcon, Stephane Gauger, John Sakisian, Gabrielle Pimenter, Zuma Jay, Monti Ellison, Kim De Angelo, Clifford Hugo
Productie:
Leanna Creel
Muziek:
Brian Tyler
Jaar:
1997
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm, Muziek, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Rock 'n' roll, SF-Film, Samoerai
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Six-String Samurai (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer