(An Act Of...) Sabotage

1998, Christopher Anderson, 85 minuten

Duitsland/Verenigde Staten 1998. Drama van Christopher Anderson. Met o.a. Bettina Hurzner, Rehane Abrahams, Ross Campbell, Kevin Evensen en Mora Trainor.

VPRO Cinema

Computerexperte Safron (Hurzner) en fietskoerier Mayu (Abrahams) zijn twee marginale meiden die regelmatig acties ondernemen om de toestand van de wereld te verbeteren. Hun burgerlijke ongehoorzaamheid drukken ze uit door het blokkeren van kruispunten, het uitlokken van rellen, beschadigen van auto`s op parkings en het lamleggen van bedrijven. Ze willen echter meer. Ze zijn ervan overtuigd dat multinationals in handen zijn van politiekers en ze bereiden samen met oorlogsveteraan Ross (Campbell), die tot de milieubeweging Extreme Messengers behoort, een schokactie voor. Het is hun bedoeling een raket af te vuren op het gebouw van multinational Universal Energy. Verteld in onvervalste cinéma vérité-stijl doet de film denken aan de protestprenten uit de jaren 1960, maar dan met meer actuele onderwerpen als economische macht en het milieu. De stijl gaat echter al vlug op de zenuwen werken van de toeschouwer zodat de boodschap van het geheel niet bij iedereen zal overkomen. Regisseur/scenarist Anderson werkt voortdurend met flash-backs en herhalingen zodat je al met een helder hoofd moet kijken om alles te bevatten. De bloedige climax is echter wel duidelijk genoeg. De fotografie is van Cyrus Amini en regisseur Anderson.

credits

Regie:
Christopher Anderson
Cast:
Bettina Hurzner, Rehane Abrahams, Ross Campbell, Kevin Evensen, Mora Trainor, Geanie Phelps, Peter Van Lengen, John Cunningham, Zeijko Petkovic, Monkey, Sparks, Almetria Veba, Anton Herbert, Jessica Chastan, Joe Cunningham, Ben Connor, Stephen Hendee, Miguel Guerrero
Productie:
Christopher Anderson, Peter Van Lengen
Camera:
Cyrus Amini
Jaar:
1998
Alt. titels:
Sabotage (An Act Of...), Act Of Sabotage, An
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Steden-drama, Docudrama
Landen:
Duitsland, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

(An Act Of...) Sabotage (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer