Nederland/Nederland/Denemarken/Georgië/Duitsland 2010. Drama van Ineke Smits. Met o.a. Anamaria Marinca, Peter Lohmeyer, Jack Wouterse, Sallie Harmsen en Madelief Blanken.

VPRO Cinema

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Op het eiland Texel woont de dromerige Marie. De komst van een groep Georgische soldaten, waaronder een muzikant en een filmoperateur, zorgt voor veranderingen. Goga en zijn vrienden brengen op het grauwe Noordzee-eiland kleur, leven en liefde in het bestaan van Marie. Aangespoord door de heldin van de Sovjet-filmmusical De vliegenierster van Kazbek, die de Georgiërs met zich meezeulen en bij iedere gelegenheid die zich voordoet bekijken, neemt Marie haar lot in eigen handen. Te midden van de chaos van hun vrijheidsstrijd ontworstelt zij zich aan de beklemmende werkelijkheid door te leren vertrouwen op haar fantasie.

credits

Regie:
Ineke Smits
Cast:
Anamaria Marinca, Peter Lohmeyer, Jack Wouterse, Sallie Harmsen, Madelief Blanken, Lasha Bakradze, Sylvia Poorta, Zura Zhghenti, Kakha Kintsurashvili, Dato Roinishvili
Scenario:
Arthur Japin, Ineke Smits
Productie:
Els Vandevorst
Camera:
Piotr Kukla
Muziek:
Giorgi Tsintsadze
Montage:
Menno Boerema
Jaar:
2010
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Landen:
Nederland, Nederland, Denemarken, Georgië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen