Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival

13 t/m 23 april - Kriterion, Amsterdam

Imagine – voorheen Het Amsterdam Fantastic Film Festival – is allang geen hobbyclubje meer voor horrorfanaten. Ooit begonnen als The Weekend of Terror is het festival de laatste jaren uitgegroeid tot ontmoetingsplaats voor liefhebbers van alle mogelijke genres. Van fantasy tot anime. Van horror tot cult.

Prijzen Imagine uitgereikt


Op zaterdagavond 23 april , de slotavond van Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival, werden de winnaars van de Black Tulip, Zilveren Méliès en de publieksprijs bekend gemaakt . De Black Tulip ging naar de Koreaanse wraakfilm Bedevilled.

Vinger aan de bloedende pols van het festival

Artistiek directeur Phil van Tongeren en programmeurs Barend de Voogd en Roel Haanen klappen uit de school in een weblog.

The Night of Terror in Tuschinski


The Night of Terror in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski is als vast onderdeel van het Amsterdam Fantastic Film Festival een jaarlijks terugkerend fenomeen voor liefhebbers van het betere horrorspektakel in al zijn varianten. Eén zaal, vier films, nog veel meer geschreeuw; zie daar ingrediënten voor de filmnacht die oprichter Jan Doense treffend omschrijft als ‘kermis in de hel’.

Oeuvreprijs voor Rutger Hauer


Zelf denkt Rutger Hauer niet in filmgenres. De 67-jarige acteur speelt gewoon in films – inmiddels ruim 130 in totaal – omdat een bepaalde rol hem aanspreekt. Ongetwijfeld is het die nuchterheid waarmee hij vanavond zijn oeuvre-award van het 27ste Amsterdam Fantastic Film Festival in ontvangst neemt. 

Gratis naar Imagine!

Op zondag 17 april organiseert Cinema.nl in samenwerking met het Imagine Film Festival een bijzondere voorstelling van de snoeiharde wraakthriller I Saw the Devil. De film wordt op zondag 17 april vertoond in Kriterion, dat van 13 tot en met 23 april het hart van het festival zal zijn. Zien? Reageer snel want het aantal vrijkaarten is beperkt.

Recensie: I Saw the Devil van Kim Ji-woon

Snoeiharde wraakthrillers, ze zijn er dol op in Zuid-Korea. Na Park Chan-wooks meesterlijke trilogie die begon met Sympathy for Mr Vengeance (later volgde Oldboy en Lady Vengeance) is er nu I Saw the Devil, een gruwelijke achtbaanrit van verkrachtingen en martelingen die net als zijn genregenoten de kijker niet spaart.

Interview met festivaldirecteur Phil van Tongeren


CinemaTV sprak met festivaldirecteur Phil van Tongeren over het themaprogramma van de aankomende editie: Power to the People.

advertentie