VPRO op het NFF

VPRO op het Nederlands Film Festival
Natuurlijk is VPRO weer zeer nadrukkelijk aanwezig op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Op televisie, radio, internet en met eigen producties.

Online
Op vpro.nl/nff zijn tijdens het festival dagelijks interviews en reportages te lezen, te bekijken en te beluisteren.  Waaronder een verslag van de openingsavond en een livestream van de het Gala van de Nederlandse Film. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het NFF kunt u terecht op de Facebook, Twitter en Instagram pagina’s van VPRO Cinema.

Radio
Nooit meer slapen
Op 15 september is actrice Monic Hendrickx, hoofdrolspeelster in openingsfilm De held, te gast bij presentator Pieter van der Wielen. Op 20 september spreekt hij met Pieter Kuijpers, regisseur van Riphagen.
Verder zijn er tijdens het festival in het tweede uur van het programma regelmatig reportages over het NFF te horen.
dagelijks, NPO Radio 1, van middernacht tot 02.00 uur.

Televisie
Gala van de Nederlandse Film
Op NPO 3 is live de feestelijke uitreiking van de Gouden Kalveren te zien, de prijzen voor de beste films en series van het afgelopen jaar. Presentatie: Herman van der Zandt en Eva Cleven.
vrijdag 30 september, NPO 3, 21.30 uur

NPO Cultura
Op het themaknaal NPO Cultura worden tijdens het NFF vijf magazines over het festival uitgezonden. Speciale gasten zijn onder andere stunt-icoon Willem de Beukelaer, actrices Susan Visser en Monic Hendrickx, acteur Isaka Sawadogo, en de Waalse broers Dardenne (meervoudig winnaar van de Gouden Palm).
maandag 26 september t/m donderdag 29 september, NPO Cultura

Premières
Veel films, televisieseries en documentaires die zijn (mede-)geproduceerd door de VPRO dingen dit jaar mee naar een Gouden Kalf. Enkele daarvan gaan ook in première tijdens het festival: De held van Menno Meyjes opent het festival en een dag later is de filmversie van Riphagen van Pieter Kuijpers te zien. Waldstille van Martijn Maria Smits (zondag) en de documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw van Cherry Duyns (vrijdag) gaan later op het festival in première. Ook wordt op het festival de eerste aflevering van De Maatschap, een gloednieuwe serie over een advocatenfamilie, vertoond.
Twee productions van VPRO Dorst, het platform voor jong talent, gaan op 25 september in première: de fictiefilm Interface en documentaire Jordy in Transitlan.

VPRO Previewdag en Reviewdag
Op donderdag 22 september en op woensdag 28 september kunt u alle hoogtepunten van het festival op één dag zien.
Voor meer informatie, klik hier.
 

NFF Documentaire Previewdag i.s.m. 2Doc
Documentaireliefhebbers opgelet!  Kom vijf speciaal geselecteerde (nog geheime) nieuwe documentairefilms bekijken met na elke film een live interview voor het tv-programma Regisseur aan de Keukentafel of een Q&A met de makers.
vrijdag 23 september van 10.00 – 17.15 uur in Louis Hartlooper Complex
Kaarten: 2Doc.nl/nederlandsfilmfestival

advertentie