Daniel Massey: cast.
Er zijn 25 films gevonden.

The Kids who Saved Summer

2004 | Familiefilm, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 2004. Familiefilm van Rob Spera. Met o.a. Marcella Laasch, Daniel Massey, Dani Goldman, Nellie Sciutto en Jack Gregory.

De zomervakantie staat voor de deur. Voor de drie jonge vrienden betekent dat dagenlang ravotten in het buurtpark. Als blijkt dat projectontwikkelaar mr. Stone op die plaats een reusachtige fabriek wil optrekken, komen de vrienden in actie.

The Bible: Samson And Delilah

1996 |

Duitsland​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1996. Nicolas Roeg. Met o.a. Eric Thal, Elizabeth Hurley, Dennis Hopper, Ben Becker en Michael Gambon.

De zomervakantie staat voor de deur. Voor de drie jonge vrienden betekent dat dagenlang ravotten in het buurtpark. Als blijkt dat projectontwikkelaar mr. Stone op die plaats een reusachtige fabriek wil optrekken, komen de vrienden in actie.

The Man Who Cried

1993 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Michael Whyte. Met o.a. Ciarán Hinds, Kate Buffery, Amanda Root en Daniel Massey.

Lena Mason is een labiele vrouw, met wie geen land te bezeilen valt. Na lang wikken en wegen besluit haar man Abel (Hinds) haar te verlaten en hij gaat met hun zoontje Dick (Walden) naar het Noorden. Hij vindt werk bij Peter Maxwell (Massey), die een garagebedrijf heeft. Ook Peters vrouw Hilda (Root) is vader en zoon gunstig genegen. Abel verandert zijn naam, maar het verleden haalt hem in. Zou hij toch nog rust vinden met of zonder Lena? Het bekende werk, behoorlijk vertolkt (Root en Hinds zijn heel goed in de hoofdrollen), voor de grote schare van Cookson kijksters. Het scenario is van Stan Barstow naar de gelijknamige roman uit 1979 van de toen 73-jarige Catherine Cookson. Het camerawerk van Fred Tammes is zeer sfeervol. Wordt meestal in drie delen uitgezonden.

Stalin

1992 | Biografie

Hongarije​/​​Verenigde Staten 1992. Biografie van Ivan Passer. Met o.a. Robert Duvall, Jeroen Krabbé, Julia Ormond, Maximilian Schell en Joan Plowright.

Ambitieuze Stalin-biografie, die tien miljoen dollar heeft gekost en werd gediend door een ple[KA3]iade van sterren, die de periode 1917-1973 overbrugt, en intieme details mengt met historische feiten. Duvall is indrukwekkend als Stalin, die behendig de politieke ladder opklimt, hard optreedt tegen zijn twee zonen en wat zachter is tegenover zijn tweede vrouw Nadya (gespeeld door Ormond) en zijn dochter Svetlana (gespeeld door Roth) die het verhaal van Paul Monash vertelt. Schell schittert als Lenin en Massey komt geloofwaardig over als Trotski. Russische autoriteiten gaven toestemming om te filmen nabij het Kremlin, Stalins dacha, zijn kantoren en appartement. De tv-film legt de nadruk op Stalins meedogenloosheid, zijn vermogen mensen te kunnen manipuleren en zijn vijanden en rivalen te elimineren. Door co-productie met de Hongaarse tv is een realistisch beeld over het schrikbewind van Stalin ontstaan. De uitstekende fotografie is van vakman Vilmos Zsigmond. Televisiefilm sleepte drie Golden Globe Awards in de wacht.

GBH

1991 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1991. Thriller van Robert Young. Met o.a. Robert Lindsay, Michael Palin, Julie Walters, Lindsay Duncan en Michael Angelis.

Een machtig links politicus en een gematigde leraar komen met elkaar in conflict, waardoor een ingewikkelde samenzwering aan het licht komt. Buitengewoon goed politiek drama van Alan Bleasdale, afwisselend komisch en tragisch, maar steeds met de vinger aan de Engelse nationale pols. Het spel van Robert Lindsay is eenvoudig verbijsterend. Boeiend van begin tot eind. Al is dat einde dan wat teleurstellend, als onbegrijpelijkerwijs het liberalisme nog even van stal wordt gehaald. Dit neemt niet weg dat we hier te maken hebben met een meesterwerk voor tv.

Scandal

1989 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1989. Drama van Michael Caton-Jones. Met o.a. John Hurt, Joanne Whalley, Ian McKellan, Bridget Fonda en Britt Ekland.

Reconstructie van het Profumo-schandaal. De verhouding van deze minister met een prostituée veroorzaakte de val van de regering Macmillan. De film concentreert zich op de relatie tussen Christine Keeler en Stephen Ward, de man op de achtergrond die meisjes in 'hogere kringen' introduceerde. Er wordt uitstekend geacteerd, in het bijzonder door Hurt in de rol van Ward, maar het geheel overtuigt niet. Scenario van Michael Thomas.

Intimate Contact

1987 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Claire Bloom, Daniel Massey, Abigail Cruttenden, Mark Kingston en Sylvia Syms.

Een krachtig drama over AIDS, met goed spel van Massey en Bloom, een oudere zakenman en zijn vrouw, die ontdekken dat hij de ziekte tijdens een zakenreis heeft opgelopen. Een sterk verhaal van Alma Cullen. Oorspronkelijk in twee afleveringen op de kabel vertoond.

Love with a Perfect Stranger

1986 | Romantiek

Verenigde Staten 1986. Romantiek van David Chuliffle en John Goldstone. Met o.a. Marilu Henner, Daniel Massey, Sky Dumont, Stephen Grief en Shirin Taylor.

Een jonge vrouw staat aan het hoofd van het bedrijf van haar overleden man. Op reis in Italië wordt ze lastig gevallen door de concurrent, maar gelukkig gered door een man, die meteen ook met haar wil trouwen. De Italiaanse locaties zijn mooi, maar verder is alles beneden peil.

Victory

1981 | Drama, Sportfilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1981. Drama van John Huston. Met o.a. Sylvester Stallone, Michael Caine, Pelé, Bobby Moore en Osvaldo Ardiles.

Een film over echte voetbalhelden, die zich afspeelt tijdens WO II. In een krijgsgevangenenkamp spelen geallieerde soldaten onder leiding van de Britse international John Colby (Caine) partijtjes voetbal. Kampbewaarder majoor Von Steiner (Von Sydow) herkent Colby en vat het plan op om een wedstrijd te organiseren tussen bewakers en gevangenen. Maar de nazi-propagandamachine ziet haar kans en laat de wedstrijd in Parijs tussen geallieerden en het Duitse elftal plaatsvinden. Onderwijl werkt een irritante Amerikaan (Stallone, die wat dat betreft op zijn plaats is) aan zijn ontsnapping en weet zich op een bijzonder ongeloofwaardige manier in het elftal te dringen. Maar ook hij werpt zich op als held en helpt het hele team te ontsnappen. Een inspirerende film, ondanks de nodige clichés, met als hoogtepunt de voetbalwedstrijd waaraan behalve Pelé ook andere voetbalsterren als de Britse Bobby Moore en de Argentijn Osvaldo Ardiles meedoen.

Bad Timing

1980 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Nicolas Roeg. Met o.a. Art Garfunkel, Theresa Russell, Harvey Keitel, Denholm Elliott en Daniel Massey.

Na The Man Who Fell to Earth uit 1976 trakteerde voormalig cinematograaf Roeg wederom op een origineel en inventief hoogstandje. Wellicht de beste Roeg film met zowel zijn muze Russell als Garfunkel en Keitel in topvorm. Het in Wenen gesitueerde verhaal over de allesverterende passie van Amerikaans psychoanalyticus Linden (Garfunkel) voor wispelturige patiënte Milena (Russell) wordt verteld met behulp van ingenieuze montage en gecompliceerde flashback-structuur. Inspecteur Netusil (Keitel) onderzoekt de ware toedracht van Milena's zelfmoord. De productiemaatschappij vond het te gortig ('zieke film van en voor zieke mensen') en trok zich terug. Muziek van Tom Waits, Billie Holiday en The Who.

Warlords of Atlantis

1978 | Sciencefiction, Horror, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1978. Sciencefiction van Kevin Connor. Met o.a. Doug McClure, Peter Gilmore, Shane Rimmer, Lea Brodie en Cyd Charisse.

Eind 19e eeuw gaan professor Bisset, zijn zoon Gilmore en avonturier McClure in de Bermuda-driehoek op zoek naar Atlantis. Met een door de professor zelf ontworpen duikerklok begeven ze zich onder water, en na heel wat moeilijkheden ontdekken ze het legendarische verzonken land. Goed gemaakte maar weinig originele Atlantis-film, die lijdt onder de goedkope speciale effecten. De acteurs benaderen hun rol speels en spontaan, zodat ze wel aantrekkelijke personages tot leven brengen. Het nogal oppervlakkige scenario is van Brian Hayles. Goed om de kinderen zoet te houden, maar voor volwassenen zijn er intelligentere films op dit gebied. Goede fotografie van Alan Hume.

The Cat and the Canary

1978 | Horror, Thriller, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1978. Horror van Radley Metzger. Met o.a. Edward Fox, Wendy Hiller, Olivia Hussey, Peter McEnery en Wilfrid Hyde-White.

Onderhoudende bewerking van John Willards beroemde toneelstuk over een excentrieke miljonair die zijn verwanten in 1934, twintig jaar na zijn dood, bij elkaar laat komen in een afgelegen villa om zijn testament door middel van een film 'persoonlijk' voor te lezen. Hij blijkt zijn kleindochter tot enige erfgename benoemd te hebben, op voorwaarde dat ze na een nacht in het griezelhuis met haar onterfde familieleden niet krankzinnig (of dood!) wordt verklaard. Bijkomend probleem is de ontsnapping van een lokale psychopaat, een man die meent dat hij een roofzuchtige kat is. Goed voor anderhalf uur theatraal gegil en klassiek gespook.

The Incredible Sarah

1976 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1976. Drama van Richard Fleischer. Met o.a. Glenda Jackson, Daniel Massey, Yvonne Mitchell, Douglas Wilmer en David Langton.

Een wijd uitgesponnen portret van de legendarische Franse actrice Sarah Bernhardt. Jackson steelt de show met een flamboyante vertolking. Jammer dat niet iemand het scenario had gestolen. In Engeland opgenomen.

Vault of Horror

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Roy Ward Baker. Met o.a. Daniel Massey, Anna Massey, Glynis Johns, Curd Jürgens en Dawn Addams.

Vijf griezelverhalen worden met een dunne raamvertelling aan elkaar verbonden. Moord, marteling, bloeddorstigheid, vampiers en voodoo komen aan de orde in bewerkingen naar oude E.C. Comics. Een goede rolbezetting met twijfelachtig materiaal. Scenario van Milton Subotsky, die korte verhalen van Al Feldstein en Bill Gaines bewerkte. Camerawerk van Denys Coop. Hertiteld als: TALES FROM THE CRYPT, PART II.

Mary, Queen of Scots

1971 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1971. Historische film van Charles Jarrott. Met o.a. Vanessa Redgrave, Glenda Jackson, Patrick McGoohan, Timothy Dalton en Nigel Davenport.

Een weinig accuraat geschiedenislesje, maar goed kostuumdrama met sterke vertolkingen van Redgrave als Mary en Jackson als koningin Elisabeth, rivalen om de macht in Engeland tijdens de Tudor-periode. Scenario van John Hale. Camerawerk van Christopher Challis.

Fragment of Fear

1971 | Misdaad

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Richard C. Sarafian. Met o.a. David Hemmings, Gayle Hunnicutt, Flora Robson, Wilfrid Hyde-White en Daniel Massey.

Hemmings is goed in teleurstellend moordmysterie dat goed begint, maar dan uiteenvalt. Gefotografeerd door de grote Oswald Morris. In Engeland gemaakt.

Star!

1968 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1968. Musical van Robert Wise. Met o.a. Julie Andrews, Richard Crenna, Michael Craig, Daniel Massey en Robert Reed.

Een musical met veel bombarie over het leven van de actrice Gertrude Lawrence, die van geboorte Engelse is, komt niet uit de verf, ondanks goede theaternummers (vooral de kleuren). Andrews valt wel mee en Massey is amusant als geaffecteerde Noel Coward. Na de flop in de bioscopen werd de film bekort tot 120 minuten en hertiteld als THOSE WERE THE HAPPY TIMES.

The Jokers

1966 | Misdaad, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van Michael Winner. Met o.a. Michael Crawford, Oliver Reed, Gabriella Licudi, Harry Andrews en James Donald.

Grappige parodie op de gevestigde orde met Reed en Crawford als twee broers uit de betere kringen die iedereen in de maling nemen en de perfecte misdaad uitvoeren; ironisch resultaat. Het scenario is van Dick Clement en Ian La Frenais.

The Amorous Adventures of Moll Flanders

1965 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1965. Komedie van Terence Young. Met o.a. Kim Novak, Richard Johnson, Angela Lansbury, George Sanders en Vittorio De Sica.

Aangekondigd als de vrouwelijke Tom Jones (hoofdfiguur uit gelijknamige film uit 1963) is Moll verre van opwindend. Prima spelers trekken stoeiend van slaapkamer naar boudoir in het 18e- eeuwse Engeland, maar Novak alleen lukt het niet om deze film te laten prikkelen. Scenario van Dennis Cannan en Roland Kibbee naar een roman van Daniel Defoe. Camerawerk van Ted Moore.

Go to Blazes

1963 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Michael Trueman en Michael Truman. Met o.a. Dave King, Robert Morley, Daniel Massey, Dennis Price en Coral Browne.

Drie hoogst onbekwame boeven bedenken de perfecte roof en hopen er met een brandweerauto vandoor te kunnen gaan. Om zo natuurgetrouw mogelijk op te treden leren ze het brandweervak echt. Met Morley en Price zit je in zo'n komedie vrij goed. Het scenario is van Patrick Campbell en Vivienne Knight.

The Queen's Guards

1960 | Historische film

Verenigd Koninkrijk 1960. Historische film van Michael Powell. Met o.a. Daniel Massey, Robert Stephens, Raymond Massey, Ursula Jeans en Daniel Masse.

Lauwe, patriottische film, waarin de jonge Massey zich tijdens de dienst onderscheidt en de eer van de familie redt. Onzinnig.

The Entertainer

1960 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1960. Drama van Tony Richardson. Met o.a. Laurence Olivier, Brenda De Banzie, Roger Livesey, Joan Plowright en Alan Bates.

Archie Rice was ooit een succesvol vaudeville entertainer, nu heeft hij moeite om aan inkomsten te komen. Met schulden, drankgebruik en overspelig gedrag sleept hij zijn naasten mee in misère. Op verzoek van Laurence Olivier, algemeen gezien als de grootste Britse Shakespeare-acteur, schreef nieuwe generatie- theatermaker John Osborne een stuk, dat vervolgens ook naar Broadway ging. Olivier kreeg er een nominatie voor een Tony voor, en een Oscarnominatie voor deze filmbewerking. Niet lang na de première trouwde Olivier met tegenspeelster Plowright, hier te zien als zijn dochter.

Operation Bullshine

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Gilbert Gunn. Met o.a. Donald Sinden, Barbara Murray, Carole Lesley, Naunton Wayne en Dora Bryan.

Een verouderde komedie over de grollen van een gemengd luchtafweer-regiment tijdens WOII. Vol goede komische acteurs, maar er valt weinig te lachen. Meer van sociologisch dan van filmisch belang.

Girls At Sea

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Gilbert Gunn. Met o.a. Michael Hordern, Guy Rolfe, Ronald Shiner, Fabia Drake en Alan White.

Drie jonge vrouwen komen terecht op een oorlogsschip en worden door de bemanning verborgen. Derde en laatste aflevering van THE MIDDLE WATCH, een klucht van Stephen King-Hall en Ian Hay. De spelers doen hun best, maar de hopeloos voorspelbare film wordt daar helaas niet leuker van.

In Which We Serve

1942 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Noel Coward en David Lean. Met o.a. Noel Coward, John Mills, Bernard Miles, Celia Johnson en Kay Walsh.

De geschiedenis van de Britse oorlogsbodem de HMS Torrin, die in 1941 voor de kust van Kreta tot zinken werd gebracht. Het verhaal van het schip en de bemanning wordt verteld via flashbacks, de herinneringen van diverse bemanningsleden die zich vastklampen aan reddingsvlotten. Een van hen, Captain Kinross, wordt gespeeld door regisseur Coward, de actiescènes werden geregisseerd door David Lean. De film werd gemaakt onder supervisie van het Britse Ministerie van Oorlog, en dat is goed te zien. Verder een fraai staaltje vakwerk. Coward kreeg een speciale Oscar voor de film.