Werner Schwuchow: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Eine mörderische Liebe

1995 | Thriller

Duitsland 1995. Thriller van Friedemann Fromm. Met o.a. Stefanie O. Garello, Hannes Jaenicke, Jürgen Tonkel, Ralph Richter en Marc Rosenberg.

Blonde bejaardenverzorgster Anna Reger (Garello) leert Marcel Vandegen (Jaenicke) kennen, een arts die regelmatig bij een ongevalletje helpt. Hij valt op slag voor haar. Onderwijl houdt de politie van Frankfurt zich bezig met een serie geheimzinnige moorden, waarbij het om mannen gaat die kennelijk het slachtoffer zijn geworden van een prostituée.

Tod in Miami

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van Carlo Rola. Met o.a. Iris Berben, Fabian Lentin, Peter Sattmann, Ingeborg Lapsien en Rüdiger Vogler.

Duitse transportondernemer Michael Evers (Sattmann) is op vakantie met zijn vrouw Suzanne (Berben), zijn medewerker Ray Vogt (Vogler) en diens vrouw Vera (Von Borsody). Hij wordt op weg naar het hotel in Miami door overvallers doodgeschoten. Zijn vrouw Suzanne had kort ervoor ontdekt, dat hij een verhouding had met Vera. Weer in eigen land blijkt de firma meer crediteuren als debiteuren te hebben en als een collega (concurrent) hulp biedt, is dat natuurlijk ook niet de oplossing. Noodgedwongen moet Suzanne aan Ray vragen haar uit het slop te halen. Heerlijke zeper met bekende tv-gezichten. Scenario van Matthias Herbert. Er werd op locatie in de V.S. gedraaid, en herinnert aan het noodlot wat vooral zo veel Duitse toeristen (de laatste jaren) heeft getroffen. Wordt dikwijls in twee delen uitgezonden.

Künstlerpech

1994 | Komedie

Duitsland 1994. Komedie van Walter Weber. Met o.a. Ulrich Pleitgen, Beatrice Richter, Konstantin Graudus, Rolf Nagel en Siegfried W. Kernen.

Pleitgen was een ster aan het theaterfirmament. Optimistisch en onbezorgd gaat hij met een vriendin op vakantie. Samen jagen zij in korte tijd al zijn geld erdoor. Als hij terugkomt staat hij werkloos op straat en zijn vrienden laten hem in de steek. Hij bedenkt een vernuftig ideetje om al zijn z.g. `vrienden` een lesje te leren. Best aardige misdaadkomedie, niet te verwarren met de gelijknamige film van Gerhard Bronner uit 1954. Wepper (Inspektor Klein uit Derrick speelt een bijrolletje als... Fritz Wepper.

Schulz & Schulz V - Fünf vor zwölf

1993 |

Duitsland 1993. Nico Hofmann. Met o.a. Götz George, Marlen Diekhoff, Gerhard Garbers, Matthias Fuchs en Werner Schwuchow.

George speelt dubbelrol van een tweeëiige tweeling: hij is Walter uit de voormalige DDR, die failliet gaat als de Berlijnse muur wordt afgebroken, en Wolfgang uit Hamburg met een succesvol reclamebureau, die echter moeilijke tijden krijgt door het inzakken van de economie als de rekening van de Duitse hereniging gepresenteerd wordt. Het gaat met beiden bergafwaarts en ze flirten met rechtse radikalen en xenofobie totdat ze met schrik ontwaken en zich afvragen: hoe konden ze zo diep zakken? Goed bedoelde alarmistische film, die echter te braaf is. Scenario van Krystian Martinek en Neithardt Riedel, die dit Duits-Duitse probleem aan de kaak wilde stellen en ook nog een klein rolletje in de prent meespelen. Achter de camera stond Martin Peglau.

Schulz & Schulz IV

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Götz George. Met o.a. Marlen Diekhoff, Martina Gedeck, Sybille Waury, Bodo-Lothar Frank en Gerhard Garbers.

De tribulaties tijdens een gezamenlijke Duits-Duitse zomervakantie in 1992 van tweelingbroers (een dubbelrol van George), waarvan de een zich wil wreken op het DDR-verleden, terwijl de ander er niets van wil weten, over hun vrouwen en kinderen, een depressieve vriend en een onsympathieke ex- Stasiman, die net zoals de nazi's van weleer, alweer gauw boven drijft en die het weer goed gaat.

Tatort - Zeitzünder

1990 | Mysterie

Duitsland 1990. Mysterie van Pete Ariel. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Franz Boehm, Diether Krebs en Ronald Nitschke.

Bij een nachtelijke overval in de haven van Hamburg wordt de chauffeur van een vrachtwagen gedood, maar de bijrijder Karl Wollek (Krebs) overleeft. Hij kan wegvluchten omdat het donker is, en besluit over het voorval te zwijgen, want hij vreest voor zijn leven. De killers zitten hem inmiddels op de hielen en naar de politie kan hij niet gaan, omdat hij vervroegd uit de gevangenis is ontslagen. Vertwijfeld wendt hij zich tot zijn reclasseringsambtenaar Maurer (Boehm), de enige persoon die hij vertrouwt. Zo komen de goedhartige Maurer en de bange Wollek in een maalstroom van misdadige intrige terecht waarvan zij de omvang niet overzien. Hauptkommissar Stoever (Krug) en Hauptkommissar Brockm[KA3]oller (Brauer) slagen er met moeite in orde op zaken te stellen in een complex geval, dat de illegale export van een ontstekingsmechanisme voor een kernwapen betreft. Het scenario van Detlef Müller is te langzaam en te aarzelend opgebouwd. De rollen zijn echter goed ingevuld. Aflevering 233.

Schulz & Schulz

1989 | Komedie

Duitsland 1989. Komedie van Ilse Hofmann. Met o.a. Götz George, Marlen Diekhoff, Gerhard Garbers, Martina Gedeck en Werner Schwuchow.

George speelt zowel Wolfgang als Walter Schulz de tweeling, die in 1949 als vertraagd gevolg van WO II en de Koude Oorlog gescheiden raakt. Wolfgang woont in Hamburg in het Westen en Walter in Oost-Berlijn. Ze zitten allebei in het reclamevak. Voor de val van de Muur - dus als de communisten het nog voor het zeggen hebben - verwisselen ze van plaats. Ossi Walter zet in het Westen een koffiecampagne op en bedenkt een rood (symbolisch!) beeldmerkje, terwijl Wolfgang een pakkende slagzin verzint om Veertig jaar DDR te vieren (DDR - find'ich gut!). Als ze weer van plaats willen wisselen, ontdekken zij dat met de Stasi niet te spotten valt. Eerste van een reeks tv-films over de tweeling in Duits-Duitse situaties met de nodige humor. Met verve gespeeld en behoorlijk geregisseerd.

Tatort - Schimanski: Das Haus im Wald

1985 | Mysterie

Duitsland 1985. Mysterie van Peter Adam. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Werner Schwuchow, Christiane Lemm en Dominic Raacke.

George wordt in zijn elfde krimi als commissaris Schimanski warempel verliefd op Lemm, die zijn hulp komt vragen omdat haar vriendje, Brieher, een journalist en amateur-detective, spoorloos is. Hij blijkt in de handen van gangsters te zijn gevallen. In een huis in een bos, waar George en Lemm naar sporen zoeken, worden zij door die gangsters beschoten en moeten zij zich te barricaderen. Schimanski`s collega Thanner (Feik) komt gelukkig tijdig tussenbeide en dan blijkt ook dat de hele zaak met heroïne te maken heeft. Scenario van regisseur Adam. Camerawerk van Klaus Eichhammer.

Im Zeichen des Kreuzes

1983 | Drama

Duitsland 1983. Drama van Rainer Boldt. Met o.a. Renate Schroeter, Wigand Witting, Johanna Rudolph, Mathias Nitschke en Antje Hagen.

Een plutoniumtransport komt in botsing met een tankwagen, net buiten de stad Schleebush. De omgeving wordt geïsoleerd, maar de overlevenden worden al snel erg ziek. Als blijkt dat de autoriteiten van plan zijn het hele geval te minimaliseren, proberen ze in konvooi de stad te verlaten. Het leger krijgt bevel het konvooi te stoppen... Dit THE DAY AFTER-achtige doemverhaal is goed geschreven, maar iedere emotionele impact wordt gesmoord onder de logge regie van Boldt en de houterige vertolkingen. Oorspronkelijk gemaakt voor de WDR, maar die vond de film toch te akelig om uit te zenden, na oneindig veel sterkere tv-films als THE DAY AFTER en THREADS bepaald bizar. De film kreeg uiteindelijk een beperkte bioscooprelease, maar aangezien de zwakke dramatische spankracht in de bioscoop nog meer opviel werd het een flop.

Tatort - Schimanski: Der unsichtbare Gegner

1982 | Mysterie

Duitsland 1982. Mysterie van Hajo Gies. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Werner Schwuchow, Chiem van Houweninge en Helga Engel.

Een jockey en een schilder worden vermoord. George in zijn derde film als politiecommissaris Schimanski, komt erachter dat de ruiter bij een bankoverval betrokken was en dat de schilder een en ander op het spoor was. Bovendien wil de weduwe van de schilder de vermeende moordenaar van haar man chanteren. Een derde man komt op de proppen die meteen Schimanski naar het leven staat, maar die heeft niet gerekend met de krachtpatser- oppersmeris. Scenario van Horst Vocks en Thomas Wittenburg. Camerawerk van Axel Block.