Lou Jacobi: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

I.Q.

1994 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1994. Romantische komedie van Fred Schepisi. Met o.a. Meg Ryan, Tim Robbins, Walter Matthau, Lou Jacobi en Stephen Fry.

Prettige romantische komedie over een simpele garagemonteur (Robbins) die verliefd wordt op de intelligente, maar reeds verloofde, Catherine Boyd (Ryan). Amusant is de steun die ze krijgt van gerenommeerde wiskundigen en fysici op leeftijd, onder wie Kurt Gödel, Boris Podolsky en vooral Catherine's oom Albert Einstein (meesterlijk vertolkt door Walter Matthau). Die zien wel wat in een verbintenis en proberen hen te koppelen: 'Don't let your brain interfere with your heart!' Dit is schijnbaar ook het motto van regisseur Schepisi; erg intelligent is de film niet maar zeker vermakelijk.

I Don't Buy Kisses Anymore

1992 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1992. Romantiek van Robert Marcarelli. Met o.a. Jason Alexander, Nia Peeples, Lainie Kazan, Lou Jacobi en Eileen Brennan.

Dikke Bernie Fishbine (Alexander) die een schoenenzaak heeft, leert de aantrekkelijke psychologiestudente Theresa Garabaldi (Peeples) kennen als hij iedere morgen negerzoenen koopt in een winkel. 's Avonds ontmoeten ze elkaar weer omdat ze dezelfde bus nemen.

Avalon

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Barry Levinson. Met o.a. Aidan Quinn, Elizabeth Perkins, Armin Mueller-Stahl, Joan Plowright en Lou Jacobi.

Derde deel van Levinsons Baltimore-kronieken, begonnen met DINER en vervolgd door TIN MEN. Elk jaar op Thanksgiving Day verzamelt de familie Krichinsky zich rond de patriarch Mueller- Stahl die zich bij deze gelegenheden graag laat overhalen om de familiegeschiedenis nogmaals te vertellen. Hoe hij in 1914 in de States arriveerde, werk vond in Baltimore en zo zijn broers kon laten overkomen. Samen vormden ze een orkestje en tijdens een auditie ontmoette hij Plowright, met wie hij een gezin stichtte. Zo gaat het verder, jaar na jaar, met grote gebeurtenissen en kleine anekdotes. Mooi en teder vertelde kroniek van de integratie van een buitenlandse familie in de Nieuwe Wereld. Prachtig vertolkt door de gehele cast. Levinson schreef zelf het sterk autobiografische scenario, dat in beeld gebracht werd door Allen Daviau. Randy Newman componeerde een gevoelige, melancholische score.

Amazon Women on the Moon

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Joe Dante, Carl Gottlieb, Peter Horton, John Landis en Robert K. Weiss. Met o.a. Rosanna Arquette, Ralph Bellamy, Carrie Fisher, Griffin Dunne en Steve Guttenberg.

Reeks losse scènes in de trant van KENTUCKY FRIED MOVIE, die meestal niet erg geestig zijn. De parodie op CAT WOMEN ON THE MOON, die tussen de sketches door vertoond wordt, lijkt zo op het origineel dat je daar beter naar kan kijken. Het beste is de parodie op een seksfilm uit 1930 met Bartel en Fisher, maar dat is pas helemaal op het eind. De film werd voltooid in 1986, maar pas een jaar later uitgebracht.

The Boss' Wife

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van Ziggy Steinberg. Met o.a. Daniel Stern, Arielle Dombasle, Fisher Stevens, Melanie Mayron en Lou Jacobi.

Makelaar Joel Keefer doet erg zijn best om promotie te maken en zijn rivaal Tony Dugdale uit het veld te slaan. Hij ziet zijn kans schoon; wanneer hij zijn baas Mr. Roalvang ervan kan overtuigen; dat hij tijdens het legendarische exclusieve bedrijfsweekend de zaak alleen kan runnen. Joels vrouw Janet werkt echter niet mee. Zij blijft liever thuis om met haar griezelige collega; fotograaf Carlos; te werken. Terwijl de twee besluiten Joel toch maar te vergezellen; is die intussen in een flirtpartij met Louise verwikkeld. Louise blijkt echter de vrouw van de baas te zijn. Wanneer zowel de baas als Janet binnenstormen; raakt Joel in een moeilijke positie. Tot overmaat van ramp zet Janet ook nog eens Joels promotie op het spel

My Favorite Year

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Richard Benjamin. Met o.a. Peter O'Toole, Mark Linn-Baker, Jessica Harper, Joseph Bologna en Bill Macy.

Een aan de drank verslaafde filmacteur op zijn retour krijgt een rol aangeboden in de tv-bewerking van De Drie Musketiers. Een studiomedewerker die als kind de acteur reeds bewonderde, wordt hem als assistent toegewezen en samen beleven ze enkele rare avonturen. Een aardige parodie, waarin O'Toole niet helemaal overtuigt als kruising tussen Errol Flynn, Douglas Fairbanks Jr en John Barrymore. Het scenario is van Norman Steinberg en Dennis Palumbo. Het camerawerk is van Gerlad Hirschfeld.

Chu Chu and the Philly Flash

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van David Lowell Rich. Met o.a. Alan Arkin, Carol Burnett, Jack Warden, Danny Aiello en Adam Arkin.

Deze waanzinnige klucht, draait om de nietsnut Arkin, de in de show-business mislukte Burnett en een actentas met geheime regeringsdocumenten. Een dieptepunt in de carri[KA2]ere van de spelers: Burnett is niet eens leuk als ze is uitgedost als Carmen Miranda. Het script is van Barbara Dana (mevrouw Arkin).

The Lucky Star

1980 | Oorlogsfilm, Drama

Canada 1980. Oorlogsfilm van Max Fischer. Met o.a. Rod Steiger, Louise Fletcher, Lou Jacobi, Brett Marx en Yvon Dufour.

Een opmerkelijk verhaal over een joodse jongen met een passie voor westerns in Amsterdam anno 1940. Hij beschouwt zijn jodenster als een sheriff-ster en daagt zo een Duitse kolonel (Steiger) uit met jammerlijke gevolgen. Naar het verhaal La Belle Étoile van Roland Topor. Deze film zal op den duur gewaardeerd worden.

The Magician of Lublin

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Menahem Golan. Met o.a. Alan Arkin, Louise Fletcher, Valerie Perrine, Shelley Winters en Lou Jacobi.

Een joodse goochelaar rond de eeuwwisseling probeert hoge ogen te gooien in deze hoogdravende, slecht gespeelde versie van de roman van Isaac Bashevis Singer die in Polen gesitueerd is. Maar je krijgt wel te zien hoe Winters een gevangenis vernietigt en ze doet dat op meer spectaculaire wijze dan de olifant van Sam Jaffe in GUNGA DIN.

Better Late Than Never

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Richard Crenna. Met o.a. Harold Gould, Tyne Daly, Strother Martin, Harry Morgan en Victor Buono.

Dit verhaal over de opstand van een groep bejaarden in een rusthuis tegen de huisregels is niet zo grappig als het had kunnen zijn. En ja, degene die de titelsong zingt maar niet wordt vermeld, is precies degene die je denkt.

Roseland

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van James Ivory. Met o.a. Teresa Wright, Lou Jacobi, Geraldine Chaplin, Helen Gallagher en Joan Copeland.

Een melancholisch sfeerbeeld van de vergane glorie van de Newyorkse ballroom 'Roseland' aan de hand van drie verhalen. In het eerste, THE WALTZ, vindt een in haar herinneringen levende weduwe onverwacht het geluk terug bij een begrijpende man van middelbare leeftijd. THE HUSTLE handelt over een gigolo die aarzelt tussen een flirt met oudere dames en de ware liefde met een mooie jonge vrouw. Een zeventig-jarige vrouw geeft dansles aan een oude man in THE PEABODY in de hoop eindelijk de jaarlijkse danswedstrijd te winnen. Aangrijpende vrouwenportretten in een warme studie over de eenzaamheid. Het scenario van Ruth Prawer Jhabvala tekent de personages met veel gevoel voor detail, soms komisch, soms tragisch, maar steeds met hartverwarmende emoties. Schitterende vertolkingen. Zwierige fotografie van Ernest Vincze.

Next Stop, Greenwich Village

1976 | Komedie

Verenigde Staten 1976. Komedie van Paul Mazursky. Met o.a. Lenny Baker, Shelley Winters, Ellen Greene, Christopher Walken en Lou Jacobi.

Geestige en doeltreffende film over een jongeman uit Brooklyn (Baker) die aspiraties heeft filmacteur te worden. Hij betrekt kamers in Greenwich Village. De sfeer van die periode en de karakteriseringen zijn uitstekend getroffen; Winters is voortreffelijk als Bakers dominante moeder. Speelt in 1953.

Tea Or Me? Coffee

1973 |

1973. Norman Panama. Met o.a. Michael Anderson jr, Karen Valentine, John Davidson, Louise Lasser en Lou Jacobi.

Geestige en doeltreffende film over een jongeman uit Brooklyn (Baker) die aspiraties heeft filmacteur te worden. Hij betrekt kamers in Greenwich Village. De sfeer van die periode en de karakteriseringen zijn uitstekend getroffen; Winters is voortreffelijk als Bakers dominante moeder. Speelt in 1953.

Coffee, Tea or Me?

1973 | Komedie

Verenigde Staten 1973. Komedie van Norman Panama. Met o.a. Karen Valentine, John Davidson, Michael Anderson jr, Louise Lasser en Lou Jacobi.

Beschaafde komedie waarin Valentine een drukke stewardess is die door toevallige omstandigheid twee echtgenoten heeft in afzonderlijke werelddelen. Zwakke oplossing het enige blok aan het been.

Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask)

1972 | Komedie

Verenigde Staten 1972. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, John Carradine, Lou Jacobi, Louise Lasser en Anthony Quayle.

Deze Allen-komedie heeft zich op zijn minst laten inspireren door de titel van de bestseller van Dr. Reuben, een boek dat tegenwoordig onwaarachtig gevonden wordt. Het ontbreekt een beetje aan de spiritualiteit, die we van Woody gewend zijn; bovendien is het een onevenwichtige prent die de draak steekt met vragen als 'werken liefdesdranken', 'wat is sodomie', 'is frigiditeit te genezen', 'zijn travestieten homo's' en 'wat is perversiteit', maar toch zijn er gedenkwaardige scènes: Reynolds als sperma spant de kroon. Verder: Wilder is enig als Dr. Ross, Jacobi wil erop uit in dameskleren, maar wordt gehinderd door zijn snor en Allen speelt diverse rollen w.o. een hofnar, die koningin Redgrave wil verleiden, de wanhopige echtgenoot van frigide Lasser en de leergierige man, die vragen stelt aan seksuoloog Carradine. Scenario van Woody Allen. Camerawerk van David M. Walsh.

Little Murders

1971 | Komedie

Verenigde Staten 1971. Komedie van Alan Arkin. Met o.a. Elliott Gould, Marcia Rodd, Vincent Gardenia, Elizabeth Wilson en Jon Korkes.

Jules Feiffer`s ultra-zwartgallige komedie over het nachtmerrie-achtige leven in New York City heeft als middelpunt een door het stadsleven agressief geworden vrouw (Rodd), die de passieve fotograaf Gould het huwelijk insleurt. Een prachtige rol van Gardenia als Rodds vader en een te gekke bijrol van Arkin als de krankzinnige rechercheur. Maar zelfs de leukste momenten worden overschaduwd door de angstige, depressieve sfeer.

The Last of the Secret Agents?

1966 | Komedie

Verenigde Staten 1966. Komedie van Norman Abbott. Met o.a. Marty Allen, Steve Rossi, Nancy Sinatra en Lou Jacobi.

Een vermoeiende persiflage op spionage-films die eindigt met veel zelfspot, wat niet was bedoeld. Alleen voor de Allen- en Rossi-fans, maar die zitten niet in Nederland.

Penelope

1966 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1966. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. Natalie Wood, Ian Bannen, Dick Shawn, Peter Falk en Jonathan Winters.

Bankiersvrouw Penelope heeft wegens gebrek aan aandacht een vorm van kleptomanie ontwikkeld. Ze besluit een pas geopende bank van haar man te overvallen, in de hoop eindelijk door hem opgemerkt te worden. Als blijkt dat de politie een verdachte heeft opgepakt, wil Penelope zichzelf aangeven.

Irma la Douce

1963 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Shirley MacLaine, Jack Lemmon, Lou Jacobi, Bruce Yarnell en Herschel Bernardi.

Na het succes van The Apartment (1960) is het gouden trio Wilder-Lemmon-MacLaine wederom op volle sterkte in deze romantische klassieker. Lemmon speelt Nestor, een voormalige politieman die verliefd wordt op de prostituee Irma (geweldige rol van MacLaine). Hij kan het niet verdragen dat ze met iedereen het bed deelt en verzint een geniaal plan om haar voor zichzelf te houden. Lemmon is in topvorm als de charmante en grappige verleider die alles in het werk stelt om zijn liefde te behouden maar ongewild zijn eigen graf graaft. Oscar voor de muziek, Golden Globe voor MacLaine.

Song Without End

1960 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1960. Muziek van Charles Vidor en George Cukor. Met o.a. Dirk Bogarde, < Capucine, Patricia Morison, Ivan Desny en Martita Hunt.

Prachtige muziek (de uitvoering kreeg een Oscar), bedolven onder de dramatiek van het leven van componist Franz Liszt. Bogarde doet zijn best en de decors zijn chique. Vidor stierf tijdens de opnamen en Cukor maakte de film af.

The Diary of Anne Frank

1959 | Oorlogsfilm, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van George Stevens. Met o.a. Millie Perkins, Joseph Schildkraut, Shelley Winters, Richard Beymer en Lou Jacobi.

In 1955 kreeg een toneelstuk van Albert Hackett en Frances Goodrich, gebaseerd op het Dagboek van Anne Frank, een Pulitzer-prijs. Dat stuk werd de basis van deze film. Oorspronkelijk werd Audrey Hepburn benaderd om hierin de rol van Anne te spelen. Die was vereerd, maar vond zichzelf te oud. De rol ging uiteindelijk naar Millie Perkins, maar haar spel kwam helaas niet helemaal uit de verf. Veel beter waren Joseph Schildkraut als Otto Frank en Shelley Winters, die een Oscar kreeg voor haar bijrol als mevrouw Van Daan - ze doneerde het beeldje aan het Anne Frankhuis. Geschoten in CinemaScope, wat prima werkt in de benauwde setting en ook beloond werd met een Oscar.

A Kid for Two Farthings

1956 | Mysterie, Drama, Komedie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1956. Mysterie van Carol Reed. Met o.a. Celia Johnson, Diana Dors, David Kossoff, Brenda De Banzie en Primo Carnera.

Een origineel verhaal over een Londens jochie dat een kleine geit koopt op de markt van Petticoat Lane en denkt dat het een eenhoorn is die wensen kan vervullen. Dit alles leidt tot enkele heerlijke scènes over de menselijke natuur. Het verhaal en scenario is afkomstig van Wolf Mankowitz. De oorspronkelijke duur van de film is 96m.