Hugues Quester: cast.
Er zijn 28 films gevonden.

Bérénice

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Carole Bouquet, Gérard Depardieu, Jacques Weber, Isabel Otero en Hugues Quester.

Souvenir

1998 |

Nederland​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Michael Shamberg. Met o.a. Laurence Côte, Hugues Quester, Kristin Scott Thomas, Stanton Miranda en Melvil Poupaud.

Navarro : Le parfum du danger

1997 | Misdaad, Familiefilm

Zwitserland​/​​Frankrijk 1997. Misdaad van Nicolas Ribowski. Met o.a. Roger Hanin, Christian Rauth, Daniel Rialet, Jacques Martial en Jean-Claude Caron.

Le bassin de JW

1997 |

Frankrijk​/​​Portugal 1997. Joao Cesar Monteiro. Met o.a. Joao Cesar Monteiro, Hugues Quester en Pierre Clémenti.

Commandant Nerval

1996 | Actiefilm

Frankrijk 1996. Actiefilm van Henri Helman. Met o.a. Francis Huster, Cristiana Réali, Hugues Quester, Alexandre Arbatt en Vittoria Belvedere.

Mina Tannenbaum

1994 | Komedie, Drama

Frankrijk​/​​België​/​​Nederland 1994. Komedie van Martine Dugowson. Met o.a. Elsa Zylberstein, Romane Bohringer, Florence Thomassin, Nils Tavernier en Stéphane Slima.

Geslaagd regiedebuut van de eerder als scenariste gelauwerde Dugowson, over twee joodse meisjes. Zylberstein en Bohringer zijn in de jaren 1960 nog kinderen en pubers, die zich in de jaren 1980 ontwikkelen tot ervaren, wat belegen jonge vrouwen. Beiden zijn het product van sterke invloeden van hun respectievelijke joodse moeders en zij leren elkaar kennen als tien-jarige would- be ballerina`s op een dansschool. Elkaars tegenpolen in karakter en persoonlijkheid, worden zij vriendinnen om de eenzaamheid te overwinnen. Zij roken samen hun eerste sigaret en beleven hun eerste puberliefde. Het opbloeien tot fraaie tienermeisjes, levert de leukste, ontroerendste beelden op. Als volwassen vrouw gaat Bohringer de kunstenaars-en revolutionaire toer op, Zylberstein wordt een journaliste en bourgeoise. Snedige dialogen (van Dugowson zelf), authentiek aandoende personages, intens en sober acteerwerk. Camerawerk van Dominique Chapuis. Met Dolby- geluid. Meervoudig bekroond.

Trois Couleurs: Bleu

1993 | Drama

Polen​/​​Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Juliette Binoche, Benoît Régent, Florence Pernel, Charlotte Véry en Hélène Vincent.

Emotioneel en visueel virtuoos eerste deel van Kieslowski’s drieluik dat werd gebaseerd op de Franse driekleur, oftewel de begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap. De eerste kleur, blauw, slaat op vrijheid. Die moet Julie (Binoche) vinden als haar man en kind omkomen bij een auto-ongeluk en ze zich niet los kan maken van haar verdriet. De korte serie, later aangevuld met Blanc en Rouge, zou Kieslowski’s testament betekenen. Na de voltooiing had hij al aangekondigd te zullen stoppen met filmen omdat hij ‘uitgepraat’ was, in het voorjaar van 1996 stierf de Pool die wel Europa’s meest originele hedendaagse filmmaker werd genoemd.

Mauvais garçon

1993 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1993. Komedie van Jacques Braal. Met o.a. Bruno Wolkowitch, Delphine Forest, Ludmile Mickael, Gabrielle Forest en Josy Bernard.

Gauwdief Thomas (Wolkowitch) wordt ontslagen uit de gevangenis en ontdekt dat zijn vriendin in de armen van een ander troost heeft gevonden. Thomas is een charmeur. Hij bevindt zich algauw in bed met een oplopende reeks van dames. Hij weet zich op die manier tussen een inbraakje hier en een diefstalletje daar in leven te houden totdat hij Lea (Forest) ontmoet die niet onmiddelijk op zijn gebruikelijke veroveringsmethoden wenst in te gaan. Dat wordt dan de grote uitdaging tussen beiden. Eenvoudig verhaal (naar een scenario van Jean-Paul Leca en regisseur Braal), vol vaart en verve gespeeld door beide aantrekkelijke hoofdrollen Wolkowitch en Forest. Braal die o.a. films van Samuel Fuller produceerde, draaide deze rolprent na tien jaar stilte als regisseur. De camera werd bemand door Jacques Assuerus en Jean Mosigny. De muziek van Stephan Delplace speelt zijn eigen rol.

Vous êtes folle Imogène

1991 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1991. Misdaad van Paul Vecchiali. Met o.a. Dominique Lavanant, Jean Benguigui, Riton Liebman, Dora Doll en Hugues Quester.

Een van de avonturen van de vrouwelijke detective Imog[KA2]ene (Lavanant) met een scenario van Christian Biegalski en Eric Kristy, in een vrije bewerking naar het werk van Charles Exbrayat, waarin zij zich in een onderzeeboot bevindt die door het water van de...Seine vaart! Zoals altijd in deze serie wint de komedie het van het politiedrama. De regisseur kon het talent waarvan hij in ROSA LA ROSE, FILLE PUBLIQUE en andere films blijk gaf niet benutten, want hij moest zich richten naar een even produktieve als middelmatige romanschrijver. Toch amuseert de kijker zich evengoed wel, mede dankzij het aangename en geestige spel.

Les Cinq dernières minutes : Prête-moi ta plume

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Louis Grospierre. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Henri Courseaux, Clémentine Amouroux en Geneviève Omini.

De titel van dit door Fran[KA10]cois-Olivier Rousseau met zorg bewerkte scenario is symbolisch, daar de intrige zich afspeelt in de uitgeverswereld. Een verlaten landweg, een auto met pech en twee passagiers. Een van de twee gaat op hulp uit. Wanneer hij twee uur later terugkomt, treft hij zijn makker dood aan, met een kogel in de borst. En commissaris Cabrol (Debary), zoals altijd bijgestaan door zijn trouwe inspecteur M[KA1]enardeau (Eyraud), gaat deze hoogst merkwaardige zaak onderzoeken. Een ingenieus scenario en een correcte, onpersoonlijke regie, zoals gebruikelijk in dit soort series.

La Reverdie

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Philippe Condroyer. Met o.a. Nadine Alari, Hugues Quester, Mony Dalmes, Pascale Bardet en Michel Robin.

Film in twee delen van een voormalige filmregisseur die hier als co-scenarioschrijver optreedt (samen met Mariette Condroyer). In het eerste deel verkoopt een autoritaire jonge grootmoeder het mooie landgoed La Reverdie na de dood van de vader, terwijl de andere gezinsleden zich realiseren wat dat huis voor hen betekent (wordt het verkocht of niet?). Het tweede deel speelt zich af in Parijs, waar de kleinzoon, de jonge Didier, wordt mishandeld door gespuis van de straat. Twee vrouwelijke leden van de familie voeren ter plekke een onderzoek uit en komen bij een verontrustende bende van krakers terecht. Wat opvalt is dat het om twee zeer verschillende films gaat die in dit verhaal met een natte vinger aan elkaar geplakt worden! Wat overblijft is de charme van de landelijke plaatjes en het innemende en spontane acteerwerk van de jonge acteurs en vooral van Didier (Wizmane). De onfortuinlijke regisseur moest het witte doek verlaten na zijn opvallende maar verkeerd begrepen film LA COUPE A DIX FRANCS.

Les matins chagrins

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Jean-Pierre Gallepe. Met o.a. Hugues Quester, Anouk Grinberg, Michel Vitold, Patachou en Albane Guilhe.

De tweede film, eigenlijk gemaakt in 1987, van deze jonge regisseur die opviel met zijn debuut, het film-onderzoek A FORCE, ON S'HABITUE. Deze misdaadfilm speelt zich af in een grote buitenwijk, en de probleemstelling is als volgt: heeft een man zelfmoord gepleegd of is hij vermoord? Is vooral de moeite waard vanwege het autobiografische karakter. De regisseur vermengt de misdaadfilm met de drugsproblematiek, kinderen uit goedkope huurflats, politiek, ongelukkige liefde en het wereldje van de lokale radio. Een enigszins verwarrend en onsamenhangend scenario, maar de integere, psychosociale schets houdt de kijker aan het doek gekluisterd.

Es ist nicht leicht ein Gott zu sein

1990 | Sciencefiction, Romantiek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​USSR 1990. Sciencefiction van Peter Fleischmann. Met o.a. Edward Zentara, Anne Gautier, Hugues Quester, Aleksandr Filipenko en Christine Kaufmann.

Op een vreemde planeet wordt het leven bepaald door haat en geweld. Anton, bewoner van de inmiddels vredelievende aarde, wordt erheen gestuurd met de opdracht de vreemde samenleving te observeren, zonder in te grijpen. Er doen zich tijdens de expeditie geen moeilijkheden voor, tot Anton verliefd wordt op de mooie Kyra. Een SF-film naar het gelijknamige boek van de gebroeders Strugatzkij. Het resultaat van de eerste Duits- Russische samenwerking op filmgebied. Scenario van Peter Fleischmann en Jean Claude Carrière naar de roman Arkadi en Boris Strugatski. Camerawerk van Pavel Lebeshev.

Conte de printemps

1990 | Drama, Komedie

Frankrijk 1990. Drama van Éric Rohmer. Met o.a. Anne Teyssèdre, Hugues Quester, Florence Darel, Eloïse Bennett en Sophie Robin.

Met deze 'lentevertelling' startte Rohmer zijn Contes des quatre saisons, een lichtvoetig vierluik waarin hij - zoals overigens ook in veel van zijn eerdere werk - hedendaagse zeden en normen onderzoekt. Zijn hoofdpersonages zijn bijna zonder uitzondering jonge romantici die langdurig piekeren en lustig filosoferen over de liefde. Dit eerste, komische deel verhaalt van een pianostudente die een filosofiestudente uitnodigt bij haar in te trekken in het appartement dat ze met haar vader deelt. Ze blijkt zo haar bijbedoelingen te hebben: ze wil deze nieuwe vriendin namelijk graag koppelen aan haar vader, aan wiens geliefde ze een hekel heeft.

Gueule d'arnaque

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Joël Séria. Met o.a. Hugues Quester, Philippe Rouleau, Jeanne Goupil, Olivia Brunaux en Dora Doll.

Joe Laboissière, bijgenaamd 'Joe Dandy' was een oneerlijke bankkassier. Hij heeft er juist twee jaar gevangenis op zitten wanneer hij natuurlijk weer wordt ingeschakeld door het 'wereldje'. Deze reeks avonturen is bekwaam in scène gezet, zonder van de gemeenplaatsen en cliché's die bij het genre horen af te zien. Een film die heus wel wat ontspanning biedt, maar de kijker zoekt tevergeefs naar de originele ideeën die het werk van Joël Séria doorgaans kenmerken. Weer een voormalige cineast die omwille van het geld zijn verstand op nul heeft gezet.

Una notte, un sogno

1988 | Romantiek, Thriller

Italië 1988. Romantiek van Massimo Manuelli. Met o.a. Sergio Rubini, Claire Nebout, Hugues Quester, Laura Lieblein en Rudolfo Traversa.

Een verhaal over een onmogelijke, nachtelijke verhouding in Turijn. Een jonge vrouw, verveelde echtgenote, ontsnapt uit haar villa in de heuvels om vertier te zoeken in de stad. De andere hoofdrolspeler is een jonge fotograaf en nachtbraker, die getuige is van een moord die door de Chinese mafia wordt gepleegd. Hun paden kruisen elkaar en er ontwikkelt zich een gevaarlijke en opwindende romance. De acteurs en het camerawerk zijn uitstekend, het verhaal is zwak en absurd.

Julien Fontanes, magistrat: Une fine lame

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van François Dupont-Midy. Met o.a. Jacques Morel, Hugues Quester, Michel Peyrelon, William Sabatier en Françoise Fleury.

De magistraat Julien Fontanes voert in deze film een onderzoek uit in Dieppe. Komt het door de zeelucht dat de ingehuurde cameraman veel levendigere plaatjes vastlegt dan normaal of komt het door het talent van Quester, dat dat van de ouwe rot Morel enigszins overschaduwt? Het resultaat verveelt hoe dan ook geen moment en dat is in ieder geval meegenomen!

Hôtel du Paradis

1988 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1988. Drama van Jana Bokóva. Met o.a. Fernando Rey, Fabrice Luchini, Bérangère Bonvoisin, Hugues Quester en Marika Rivera.

Een oudere acteur (Rey), die altijd schurkenrollen krijgt in Amerikaanse films, probeert zijn carrière een draai te geven door in het theater een stuk van Camus te brengen. Hij komt in contact met de bewoners van een hotel, waaronder een fotograaf en de bijna failliete eigenaar van een schouwburg. Documentairefilmer Bokóva heeft er een hoorspel met plaatjes van gemaakt, waar je accuut bij in slaap zou vallen, ware het niet dat Rey met zijn verrukkelijk onderkoelde spel de aandacht nog een beetje weet vast te houden.

Passions de Céline

1987 |

Frankrijk 1987. Josée Dayan. Met o.a. Cécile Paoli, Hugues Quester, François Marthouret, Clémentine Amoureux en Richard Fontana.

Een rommelige, slechte film over de gecompliceerde amoureuze avonturen van Cécile en de mensen om haar heen. Oppervlakkig en op een zoetsappige manier verfilmd.

Visage de chien

1986 | Drama

Frankrijk 1986. Drama van Jacek Gasiorowski. Met o.a. Hugues Quester, Anna Alvaro, Roland Blanche, Gérard Lorin en Martin Travières.

Denis, werkloos en soms `dealer`, wordt gevolgd door drie kleine sjofele handelaars omdat hij zijn schulden aan hun niet kan aflossen. Gedurende een hele dag probeert hij vergeefs aan geld te komen, terwijl zijn achtjarig zoontje toekijkt. Het ontbreekt de regisseur niet aan kunde (Pools van origine, assistent van Wajda voor DANTON) maar waarom interesseert hij zich voor een dergelijke hoofdpersoon? De zoon is wel sympathiek, maar hij heeft een overbodige rol.

Parking

1985 | Drama, Musical

Frankrijk 1985. Drama van Jacques Demy. Met o.a. Francis Huster, Laurent Malet, Keiko Ito, Gérard Klein en Marie-France Pisier.

Een vrije bewerking van Orpheus waarin Orpheus een popster is. Eurydice pleegt zelfmoord met een overdosis heroïne. Het had een meesterwerk kunnen worden, ware het niet dat Michel Legrand ongeïnspireerd was bij het schrijven van de muziek en dat Francis Huster van zingen totaal geen kaas heeft gegeten. Blijven nog de mooie plaatjes, zoals die van de hel.

No Man's Land

1985 | Misdaad

Zwitserland​/​​Frankrijk 1985. Misdaad van Alain Tanner. Met o.a. Hugues Quester, Myriam Mézières, Jean-Philippe Écoffey, Betty Berr en Marie-Luce Felber.

Een aantal figuren leidt een middelmatig en kleurloos bestaan aan beide zijden van de Frans-Zwitserse grens in de Jura. Allen dromen ervan iets te doen dat niet te verwezenlijken is. Om een beetje leven in de brouwerij te brengen gaan ze smokkelen en lopen ze in een valstrik. Het thema doet er weinig toe en het weinig interessante politieverhaaltje komt op de tweede plaats. Het wezenlijke van de film ligt - zoals altijd bij Tanner - immers in een schets vol toespelingen over mensen die het slachtoffer zijn van hun eenzaamheid en over hun onvermogen tot communiceren. Zij verkrijgen hierdoor een opmerkelijke diepgang in deze zeer pessimistische kroniek van het dagelijks bestaan.

Mystérieux Docteur Cornelius

1984 | Avonturenfilm, Mysterie

Frankrijk​/​​Italië 1984. Avonturenfilm van Maurice Frydland. Met o.a. Jean Bouise, Gérard Desarthe, Hugues Quester, François-Eric Gendron en Caroline Silhol.

Een trouwe bewerking naar de geest zo niet naar de letter van de populaire roman van Le Rouge die direct na publikatie een groot succes kende. Het recept is eenvoudig: een mysterie, talloze gebeurtenissen en een hoopvol stemmend einde. Zonder meer een fatsoenlijke regie, zoals men op het scherm, waarvoor deze film in 6 x 55 minuten werd gehakt, niet vaak ziet. Ontspannend maar onbeduidend.

Une pierre dans la bouche

1983 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1983. Misdaad van Jean-Louis Leconte. Met o.a. Harvey Keitel, Michel Robin, Catherine Frot, Richard Anconina en Hugues Quester.

Voortvluchtige gangster Tony (Keitel) schuilt in een ogenschijnlijk verlaten kasteelachtig landhuis aan de Franse kust. Niettemin heeft het een bewoner: de oudere, blinde acteur Victor (Robin). De voorzichtig groeiende vriendschap tussen de twee wordt verstoord wanneer Victors neef Marc (Anconina) met begeleidster Jacqueline (Frot) op bezoek komt. Vergeetputfilm op Keitels curriculum wordt nauwelijks gehinderd door een plot en leeft van het krachtige acteursensemble. Dat krijgt bovendien zwijgende steun van de door Henri Alekan gefotografeerde, onwerkelijke locatie. Vroege nevenrol van Frot voorspelt haar latere bloei als wendbaar karakterspeelster met draagkracht.

L' Honorable societé

1978 | Thriller, Mysterie

Frankrijk 1978. Thriller van Anielle Weinberger. Met o.a. Daniel Gélin, Anicée Alvina, Yves-André Delubac, Hugues Quester en Marcel Dalio.

Een met een producent getrouwde actrice is tijdens de opnamen van een film verongelukt, waarna geruchten ontstaan over een eventuele moord. Vijf jaar na haar dood verordent de weduwnaar de opname van dezelfde scène met alle betrokkenen van destijds, waarop de paranormale destructieve begaafdheid van de zoon van de producent tot uiting komt. Het scenario is een onevenwichtige combinatie van who-done-it en mysterie, bedacht door acteur Delubac. In de film zien we een aantal interessante karakterspelers, maar het verhaal laat te veel vragen open.

Je t'aime, moi non plus

1976 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1976. Drama van Serge Gainsbourg. Met o.a. Jane Birkin, Joe Dallesandro, Hugues Quester, Reinhard Kolldehoff en Gérard Depardieu.

De relatie tussen homoseksuele vrachtrijders wordt verstoord, als een van hen zich aangetrokken voelt tot een jongensachtige serveerster in een wegrestaurant die zijn aandacht met een heftige verliefdheid beantwoordt. Het bedrijven van de liefde veroorzaakt navrant-komische, praktische problemen die tenslotte in de vrije natuur worden opgelost. Bij het conflict met zijn jaloerse vriend kiest de chauffeur echter z[KA1]i[KA1]jn partij en laat het meisje achter. Dit verrassend regiedebuut van chansonnier Gainsbourg plaatst aandoenlijk primitieve personages in een letterlijk en figuurlijk `niemandsland`, dat door een uitgekiende fotografie de vervreemdende werking van de Amerikaanse hyperrealistische schilderkunst krijgt. Birkin is aangrijpend tragisch. (De film heeft met het roemruchte hijgduet van weleer niet meer gemeen dan de titel).

La chair de l'orchidée

1974 | Drama, Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1974. Drama van Patrice Chéreau. Met o.a. Charlotte Rampling, Edwige Feuillère, Simone Signoret, Hans Christian Blech en François Simon.

Een miljonairsdochter is vanwege de erfenis door haar familie krankzinnig verklaard. Ze ontsnapt uit de inrichting en gaat mee met een gangster die wordt opgejaagd door twee killers. De misdaadroman van James Hadley Chase werd in een bewerking van toneelvernieuwer Chéreau een nachtmerrieachtig noodlotsdrama in onheilspellende barokke decors, waarbinnen ontwortelde personages evolueren die vaak huns ondanks tot gruweldaden komen. Opmerkelijke rolbezetting.

Quelque part, quelqu'un

1972 | Drama

Frankrijk 1972. Drama van Yannick Bellon. Met o.a. Loleh Bellon, Roland Dubillard, Hugues Quester, Christine Isingos en Hélène Dieudonné.

Een architecte van middelbare leeftijd probeert haar minnaar - een gedesillusioneerde journalist en romanschrijver - vergeefs van alcoholisme te redden, maar vindt enige troost in haar werk. Parallel hieraan worden twee andere koppels - jonge studenten en een bejaard echtpaar wier huis moet worden afgebroken - getoond als kenmerkend voor de eenzaamheid van een grote stad. Dit speelfilmdebuut probeert de individuele dramatiek in een breder documentair verband te plaatsen, maar blijft daardoor wat schetsmatig aan de oppervlakte. Boeiende fotografie en een mooie hoofdrol van de zuster van de regisseuse.