Je t'aime, moi non plus

1976, Serge Gainsbourg, 90 minuten

Frankrijk 1976. Drama van Serge Gainsbourg. Met o.a. Jane Birkin, Joe Dallesandro, Hugues Quester, Reinhard Kolldehoff en Gérard Depardieu.

VPRO Cinema

De relatie tussen homoseksuele vrachtrijders wordt verstoord, als een van hen zich aangetrokken voelt tot een jongensachtige serveerster in een wegrestaurant die zijn aandacht met een heftige verliefdheid beantwoordt. Het bedrijven van de liefde veroorzaakt navrant-komische, praktische problemen die tenslotte in de vrije natuur worden opgelost. Bij het conflict met zijn jaloerse vriend kiest de chauffeur echter z[KA1]i[KA1]jn partij en laat het meisje achter. Dit verrassend regiedebuut van chansonnier Gainsbourg plaatst aandoenlijk primitieve personages in een letterlijk en figuurlijk `niemandsland`, dat door een uitgekiende fotografie de vervreemdende werking van de Amerikaanse hyperrealistische schilderkunst krijgt. Birkin is aangrijpend tragisch. (De film heeft met het roemruchte hijgduet van weleer niet meer gemeen dan de titel).

credits

Regie:
Serge Gainsbourg
Cast:
Jane Birkin, Joe Dallesandro, Hugues Quester, Reinhard Kolldehoff, Gérard Depardieu, Jimmy 'Lover Man' Davis, Michel Blanc
Muziek:
Serge Gainsbourg
Jaar:
1976
Genres:
Drama, Erotiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Seks
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Je t'aime, moi non plus (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer