Sean McClory (1924-2003): cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Body Bags

1993 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1993. Horror van John Carpenter en Tobe Hooper. Met o.a. Robert Carradine, Stacy Keach, David Warner, Sheena Easton en Deborah Harry.

In een mortuarium worden we ontvangen door lijkschouwer John Carpenter. Hij vertelt hoe enkele van de doden in de zakken uit de titel aan hun einde kwamen. Een geslaagde drieluik van griezelverhalen met HAIR als angstwekkend hoogtepunt. Het eerste verhaal is nogal voorspelbaar en het derde bevat de meeste knipoogjes.

Fools of Fortune

1990 | Drama

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Pat O'Connor. Met o.a. Julie Christie, Mary Elizabeth Mastrantonio, Iain Glen, Michael Kitchen en Sean T. McClory.

De verwarrende lotgevallen van een Engels-Ierse familie na WO I. Bij een heftige aanval op hun huis door de soldaten, die de Ierse opstand (1920-1921) moeten bedwingen, komen de vader en twee meisjes om. De moeder (Christie) raakt verslaafd aan de drank en haar zoon (Glen) heeft een relatie met zijn Engelse nichtje (Mastrantonio), die op niets uitloopt. Mastrantonio maakt - ondanks haar vermelding - nogal laat haar opwachting, en ze komt onhandig over als Glen's geliefde. Mooie plaatjes, en ondanks aardig wat emoties te langdradig met een te geagiteerde Glen. Christie daarentegen is op haar best. Regisseur O'Connor, die met CAL veel beter werk leverde, is misschien te zeer bij het onderwerp betrokken.

The Dead

1987 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van John Huston. Met o.a. Anjelica Huston, Donald McCann, Rachael Dowling, Cathleen Delany en Helena Donnelly.

Dankzij de grotendeels Ierse rolbezetting komt dit korte verhaal van James Joyce uit het boek Dubliners tot leven. Een kerstdiner in 1904, gevolgd door een melancholieke confrontatie tussen twee echtgenoten die op elkaar uitgekeken zijn. Deze fijn uitgesponnen film, een portret van tijd, plaats en sfeer, valt niet bij iedereen in de smaak en heeft geen duidelijk plot, maar bevat een reeks schitterende karaktertekeningen. Het scenario van deze laatste film van Huston werd geschreven door zijn zoon Tony.

My Chauffeur

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van David Beaird en Daniel Beaird. Met o.a. Deborah Foreman, Sam Jones, E.G. Marshall, Sean McClory en Howard Hesseman.

Marshall is de excentrieke eigenaar van een firma die luxe limousines verhuurt. Hij verplicht de directeur van de firma om voor het eerst een vrouwelijke chauffeur in dienst te nemen. De gelukkige is de verleidelijke en dynamische Foreman. In dit door mannen geregeerde bolwerk heeft ze het niet gemakkelijk, temeer daar de directeur voor haar de moeilijkste opdrachten selecteert, zoals een rockster vol capsones of maniakale zakenmannen. Een vreemde en interessante film die echter niet kan kiezen tussen een fijnzinnige screwball komedie en de hedendaagse, vulgaire humor. Het scenario van Beaird is zeer onevenwichtig en wordt niet geholpen door het vlakke spel van zijn hoofdrolspeelster. Voor de verfilming tekende Harry Mathias.

Kate McShane

1975 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Anne Meara, Sean McClory, Charles Haid, Cal Bellini en Christine Belford.

Een kleurrijke advocate vormt een team samen met pa (een gepensioneerde politieman) en broer (priester en hoogleraar rechten) om een rijke dame te verdedigen die van moord wordt beschuldigd. Een routineus drama met Meara in de verkeerde rol, ook in de tv-serie die erop volgde.

The gnome mobil

1967 | Fantasy, Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Karen Dotrice, Matthew Garber, Sean McClory, C. Thomas Howell en Richard Deacon.

Een kleurrijke advocate vormt een team samen met pa (een gepensioneerde politieman) en broer (priester en hoogleraar rechten) om een rijke dame te verdedigen die van moord wordt beschuldigd. Een routineus drama met Meara in de verkeerde rol, ook in de tv-serie die erop volgde.

The Happiest Millionaire

1967 | Komedie, Musical, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1967. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Fred MacMurray, Tommy Steele, Greer Garson, Geraldine Page en Gladys Cooper.

Een Ierse immigrant vindt begin vorige eeuw in Philadelphia werk als butler bij een excentrieke miljonair thuis die alligators houdt.

The Gnome-Mobile

1967 | Fantasy, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Walter Brennan, Matthew Garber, Karen Dotrice, Richard Deacon en Tom Lowell.

Schatrijke bosexploitant Brennan en zijn neefje en nichtje ontmoeten gnoom Lowell. Lowell en zijn grootvader zijn de laatste gnomen in het bos, en als hij niet vlug trouwt zal zijn grootvader ook sterven. Met het verdwijnen van de bossen zijn veel gnomen verdwenen, en het knaagt aan Brennan dat hij de ondergang van de aardmannetjes op zijn geweten heeft. Ze gaan op zoek naar andere gnomen, maar dan krijgt McClory, de eigenaar van een curiosa-kabinet, lucht van de zeldzame wezens, en met een list kan hij hen ontvoeren. Plezierige fantasie, die de jongeren zal boeien door de vreemde figuurtjes en waarin de ouderen duidelijk een waarschuwing zullen zien voor het onverantwoord kappen van bossen. Ellis Kadison schreef het scenario van deze uitstekende Disney-productie, die is gebaseerd op een roman van Upton Sinclair. Edward Colman zorgde voor een sprookjesachtig gekleurde fotografie.

Follow Me, Boys!

1966 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1966. Komedie van Norman Tokar. Met o.a. Fred MacMurray, Vera Miles, Lillian Gish, Charles Ruggles en Elliott Reid.

Mijlenhoge Disneyrijstebrij over een simpele geest die zich rond 1935 in een klein stadje vestigt en zich bij de padvinderij aansluit om hieraan zijn verdere leven te wijden. Iets minder zoetsappig zou beter geweest zijn, hoewel het wel overtuigend gebracht wordt. Scenario van Louis Pelletier naar een roman van MacKinley Kantor.

Mara of the Wilderness

1965 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1965. Avonturenfilm van Frank McDonald. Met o.a. Adam West, Linda Saunders, Theo Marcuse, Denver Pyle en Sean McClory.

Tijdens zijn werk in Alaska wordt de goedzakkige boswachter Ken Williams (Adam West) tot zijn stomme verbazing door een verwilderd meisje (Linda Saunders) gered uit een berenval. Ken neemt zich voor haar enige beschaving bij te brengen maar krijgt te maken met geldwolf Jarnagan (Theodore Marcuse) die haar wil opvoeren als circusact. Onderhoudende bijdrage aan de 'opvoedende wolf'-mythe met mooi naturel spel van Saunders tegen de achtergrond van de naakte schoonheid van het Hoge Noorden.

Valley of the Dragons

1961 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1961. Sciencefiction van Edward Bernds. Met o.a. Cesare Danova, Sean McClory, Joan Staley, Danielle De Metz en Roger Til.

Een komeet die een fragment van de prehistorische Aarde bevat, pikt twee mannen uit de 19e eeuw op. Opzichtige, vulgaire versie van de roman Off on a Comet van Jules Verne, vol met fragmenten uit het archief. Herverfilmd onder de titel ON THE COMET.

Diane

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van David Miller. Met o.a. Roger Moore, Lana Turner, Pedro Armendáriz, Marisa Pavan en Cedric Hardwicke.

Intriges en amoureuze verwikkelingen aan de hofhouding van Henry II (Moore) in het 16de-eeuwse Frankrijk. De aandacht gaat vooral uit naar de relaties met zijn vrouw en zijn raadgeefster en minnares Diane de Poitiers (Turner). Goed geacteerde nonsens, die niets te maken heeft met de geschiedenis, maar die het Frankrijk van die periode volgens Hollywood-normen herconstrueert. Het is wel amusant, maar zo doorzichtig als glas. De laatste film van Turner voor MGM. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de luxueuze kostuums en de weelderige decors. Christopher Isherwood baseerde zich op de roman van John Erskine. Voor het prachtige camerawerk tekende Robert Planck. Gedraaid in Cinemascope.

Moonfleet

1955 | Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Fritz Lang. Met o.a. Stewart Granger, Jon Whiteley, George Sanders, Viveca Lindfors en Joan Greenwood.

Het graafschap Dorset is omstreeks 1770 een paradijs voor smokkelaars, die genadeloos achterna worden gezeten door soldaten. De rijke en eerbiedwaardige Granger neemt de jonge wees Whiteley in bescherming, en Whiteley ontdekt al vlug dat Granger de aanvoerder van de smokkelaars is. Voor beiden begint een avontuurlijk gevecht om uit de handen van de achtervolgers te blijven. Knappe mantel- en degenfilm van Lang, die erin slaagt een schitterende gotische sfeer te creëren. Hij wordt echter in de steek gelaten door het scenario, dat Margaret Fitts en Jan Lustig haalden uit de roman van J. Meade Falkner en waarin de spanning niet goed naar de explosieve climax leidt. Dankzij het daverende ritme en de huiveringwekkende personages, is de film als avontuurlijke jeugdfilm echter niet te versmaden. Robert Planck stond achter de camera en Miklós Rózsa voorzag de film van muziek. Gefilmd in CinemaScope.

I Cover the Underworld

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van R.G. Springsteen. Met o.a. Sean McClory, Ray Middleton, Lee Van Cleef en Joanne Jordan.

Een celluloidverkwister van Republic over een geestelijke wiens tweelingbroer een gangster is, die op het punt staat te worden vrijgelaten.

Ring of Fear

1954 | Misdaad

Verenigde Staten 1954. Misdaad van James Grant. Met o.a. Clyde Beatty, Pat O'Brien, Mickey Spillane, Sean McClory en Marian Carr.

Een aanvaardbare combinatie van Mickey Spillane en het circusleven.

Ring Of Fear

1954 |

1954. James Edward Grant. Met o.a. Marian Carr, Mickey Spillane, Sean McClory, Clyde Beatty en Pat O'Brien.

Een aanvaardbare combinatie van Mickey Spillane en het circusleven.

Man in the Attic

1954 | Misdaad

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Hugo Fregonese. Met o.a. Jack Palance, Constance Smith, Byron Palmer, Frances Bavier en Rhys Williams.

Een kleurrijk verslag van de beruchte Jack the Ripper, met Palance die er hard tegenaan gaat.

Drama Classics: A String Of Beads

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van William Cameron Menzies. Met o.a. Ronald Colman, Angela Lansbury, Brenda Forbes, Ron Randell en Nigel Bruce.

Tijdens een receptie in Londen blijkt volgens een juwelenkenner het halssnoer dat gouvernante Lansbury draagt een fortuin waard te zijn. Het meisje is onmiddellijk het onderwerp van de avond. Waar komt ze vandaan? Waren haar ouders aristocraten die hun fortuin verspeelden en is het halssnoer er de enige getuige van? Ze wordt eensklaps zeer gegeerd door de jonge mannen van de High Society. Een satirisch drama dat de vraag vooropstelt wat het belangrijkste is: echte rijkdom of de illusie van rijkdom? Het geheel wordt verteld door Colman aan zijn tafeldame in een restaurant. Let op de rijke decors in de film, gemaakt onder invloed van de regisseur Menzies, zelf een legendarische decorateur. William Frye schreef het originele scenario. Achter de camera stond George E. Diskant.