Sheree North: cast.
Er zijn 47 films gevonden.

20th Century Fox: The First 50 Years

1997 | Documentaire

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Kevin Burns. Met o.a. James Coburn, Julie Andrews, David Brown, Red Buttons en Alice Faye.

Defenseless

1991 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1991. Mysterie van Martin Campbell. Met o.a. Barbara Hershey, Sam Shepard, Mary Beth Hurt, J.T. Walsh en Kellie Overbey.

Een aantrekkelijke advocate (Hershey) heeft een affaire met een cli[KA3]ent, een zakenman (Walsh), die aanvankelijk verzwijgt dat hij getrouwd is. Ze komt erachter dat hij met haar kamergenote (Hurt) uit haar studententijd gehuwd is en dat ze een dochter (Overbey) hebben. Als zij voor een dinertje bij haar minnaar wordt uitgenodigd, krijgt het echtpaar onenigheid en zij vertrekt. Later blijkt dat haar vriend vermoord is en zij wordt aangezocht om haar voormalige kamergenote te verdedigen, die van moord beschuldigd wordt. Een politieman (Shepard) die een hekel aan vrouwen heeft, probeert iedereen erbij te lappen, terwijl er in werkelijkheid een enge killer aan het werk is. Wie over het onlogische script van James Hicks en Jeff Burkhart heenstapt, kan genieten van een aardige en spannende film, waarin goed gespeeld wordt door de hoofdrollen en die mooi gefotografeerd is door Phil Meheux. De film lag twee jaar op de plank voordat hij geruisloos werd uitgebracht.

Maniac Cop

1988 | Horror, Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Horror van William Lustig. Met o.a. Tom Atkins, Bruce Campbell, Laurene Landon, Richard Roundtree en William Smith.

New York wordt opgeschrikt door een aantal moorden zonder aanwijsbaar motief. De bevolking is in paniek, te meer daar de kranten beweren dat de moordenaar wel eens een politieagent zou kunnen zijn. Campbell wordt aangehouden na een verklaring van zijn vrouw, die korte tijd later wordt vermoord. Een paar van zijn vrienden willen zijn onschuld bewijzen. Verdenking valt op een ex-cop die na een duister zaakje in Sing Sing belandde, waar hij door medegevangenen werd gelyncht. Maar is hij wel dood? Huiveringwekkende en bloedige `slasher`-film, die echter wordt opgekrikt door de vaak zelfrelativerende zwarte humor. Campbell (de held uit de EVIL DEATH-films) is ook hier weer een gewillig slachtoffer van de meest morbide toestanden. North is uitstekend als een ontgoochelde, kreupele agente. Larry Cohen schreef het scenario, dat verfilmd werd door Vincent J. Rabe. Gevolgd door een sequel.

Marilyn Monroe: Beyond the Legend

1987 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Gene Feldman en Suzette Winter. Met o.a. Richard Widmark, Robert Mitchum, Clark Gordon, Shelley Winters en John Springer.

Een geslaagd portret van M.M. met veel materiaal uit haar films. Feldman geeft de kijker een helder inzicht in de psyche van de legende en laat mensen uit het vak, collega's en minnaars aan het woord. Het scenario is van beide regisseurs Feldman en Winter. Het camerawerk is van Richard Francis en Rick Robertson. Aanbevolen voor cinefielen en iedereen die in M.M. geïnteresseerd is.

Scorned and Swindled

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Paul Wendkos. Met o.a. Tuesday Weld, Keith Carradine, Peter Coyote, Fionnula Flanagan en Sheree North.

Weld raakt in de benarde situatie uit de titel. Zij is zo ondernemend om de man te achtervolgen die in zijn levensonderhoud voorziet door te trouwen en zijn slachtoffers vervolgens kaal te plukken. Weld speelt de rol van kranige vrouw prachtig; Coyote is een volmaakte gladjanus. Het scenario is van Jerome Kass en Karol Ann Hoeffner.

Legs

1983 | Muziek

Verenigde Staten 1983. Muziek van Jerrold Freedman. Met o.a. Owen Verdon, John Heard, Sheree North, David Marshall Grant en Shanna Reed.

De strijd om een plaats als `Rockette bij de Radio City Music Hall`, in deze vagelijk aan A CHORUS LINE verwante film wordt aantrekkelijk gespeeld door Verdon (in haar tv-debuut) als de choreografe van deze legendarische groep. Scenario van de regisseur.

Marilyn: The Untold Story

1980 | Biografie

Verenigde Staten 1980. Biografie van John Flynn, Jack Arnold, Lawrence Schiller en Lawrence Schil. Met o.a. Catherine Hicks, Richard Basehart, Frank Converse, John Ireland en Viveca Lindfors.

De tweede - en veruit de betere - film over Marilyn Monroe. Hicks' uitbeelding van MM is bijzonder zuiver. Dalene Youngs script was gebaseerd op Norman Mailers biografie van Monroe. Deze film verdient een extra vermelding in de geschiedenis van de tv- film als enige waar bij de vervaardiging drie regisseurs samenwerkten.

Don Siegel Last of the Independents

1980 | Documentaire

Nederland 1980. Documentaire van Thys Ockersen. Met o.a. Don Siegel, Sheree North, Clint Eastwood, Burt Reynolds en Lesley-Anne Down.

Met de stem van Bobby DiCicco als verteller, geeft Ockerson ons een indruk van het leven van een onafhankelijke Hollywood-regisseur wiens B-films in de jaren vijftig een voorbeeld waren voor de Franse Nouvelle Vague -filmers. Siegel is een vakman als maker van amusementsfilms, een oude veteraan, soms door de cameraman van Ockersen, Hans den Bezemer, in zijn Amerikaans buitenhuis gevangen in een bijna pathetisch eenzame bui, wat schijn is, want de man bruist nog van energie, ondanks zijn leeftijd. Voor Nederlandse begrippen een klein wonder, dat zo'n ingewikkelde produktie tot stand kon komen.

Women In White

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Jerry London. Met o.a. Susan Flannery, Kathryn Harrold, Howard McGillin, Sheree North en David Ackroyd.

Mini-serie in drie delen. Een drama in het ziekenhuis: iedereen ijvert voor promotie, de één gunt de ander het licht in de ogen niet en daarnaast zien we nog een serie persoonlijke problemen die door de dagelijkse werkzaamheden heenlopen. Hoeveel drama er ook was, niemand liep er warm voor. Scenario van Robert Malcolm Young en Irving Pearlberg naar de roman van Frank G. Slaughter.

Portrait of a Stripper

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van John A. Alonzo. Met o.a. Lesley Ann Warren, Edward Herrmann, Vic Tayback, Sheree North en Allan Miller.

Een jonge weduwe voorziet in het onderhoud van haar zoon met een striptease-act in een nachtclub terwijl zij met haar schoonvader vecht over het voogdijschap. Eersteklas rommel.

Amateur Night at the Dixie Bar and Grill

1979 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1979. Muziek van Joel Schumacher. Met o.a. Don Johnson, Tanya Tucker, Henry Gibson, Jamie Farr en Sheree North.

Veel personages in een dramatische komedie over een country and western-talentenjacht in een wegrestaurant in het Zuiden van Amerika. Verrassend goede korte karakterrollen in film die herinnert aan Robert Altman's NASHVILLE.

Only Once In A Lifetime

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Alejandro Grattan. Met o.a. Miguel Robelo, Socorro Swan, Claudio Brook en Sheree North.

Een zakdoekendrama over een Mexicaanse kunstschilder die in de hoop op een beter bestaan met zijn vrouw nar de VS emigreert. Zijn vrouw overlijdt in het kraambed en hij mislukt (commercieel) als schilder, terwijl de Amerikaanse bureaucratie de verkoop van groente als zijn broodwinning in de weg staat. Een ontmoeting met een lotgenote, een ongetrouwde schooljuf doet voor hun de hoop herleven. Gelukkig.

A Real American Hero

1978 | Misdaad

Verenigde Staten 1978. Misdaad van Lou Antonio. Met o.a. Brian Dennehy, Forrest Tucker, Brian Kerwin, Ken Howard en Sheree North.

Buford Pusser, de sheriff uit Selmer, Tennessee, die zo gesteld is op orde en rust en voor de handhaving daarvan harde middelen niet schuwt, is de Amerikaanse 'held'. Zijn carrière inspireerde tot het maken van drie uiterst gewelddadige films, waarvan WALKING TALL de eerste was. Deze keer bestrijdt hij een kwieke stoker van illegale drank.

The Night They Took Miss Beautiful

1977 | Thriller

Verenigde Staten 1977. Thriller van Robert Michael Lewis. Met o.a. Chuck Connors, Gary Collins, Henry Gibson, Peter Haskell en Sheree North.

Op weg naar de finale van de 'Miss Beautiful Contest' wordt een vliegtuig met vijf finalisten gekaapt door terroristen o.l.v. North. De kapers eisen een miljoen dollar per land dat de meisjes vertegenwoordigen. Wat ze echter niet weten is dat zich aan boord een CIA-agent bevindt, die een buisje dodelijke bacteriën op zak heeft dat genoeg is om heel Amerika uit te roeien. Routineklus, geschreven door George Lefferts, naar een verhaal van Lou La Rose, zonder interessante personages, al konden de producenten rekenen op een stel bekende namen om ze te vertolken. Gezien en vergeten, en wat opvallend is: de schoonheidskoninginnen blijven mooi en fris, wat ze ook moeten doorstaan. Fotografie van Jules Brenner.

Telefon

1977 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Thriller van Don Siegel. Met o.a. Charles Bronson, Lee Remick, Donald Pleasence, Tyne Daly en Patrick Magee.

Als een automonteur een wapendepot van het Amerikaanse leger opblaast, een piloot van een charter een centrale van de marineluchtvaartdienst kapot vliegt met een kamikaze-vlucht en een kapster een brandstofdepot van het leger in brand steekt, breekt er niet alleen bij de Amerikaanse autoriteiten paniek uit, maar ook bij de Russen, want een stel `slapende`, gehypnotiseerde agenten, die de telefoon opnemen en een dichtregel van Robert Frost horen, `ontwaken` en gaan aan de sabotage-slag. De KGB stuurt hun mannetjesputter Bronson om de rest van het netwerk uit te schakelen. Goed gedaan, naar het boek van van Walter Wager. Scenario en draaiboek van Stirling Silliphant en Peter Hyams (van 2010). Siegels 32ste film; het werd (ook) een cultfilm. Camerawerk van Michael Butler.

The Shootist

1976 | Western, Drama

Verenigde Staten 1976. Western van Don Siegel. Met o.a. John Wayne, Lauren Bacall, James Stewart, Ron Howard en Richard Boone.

Prima western waarin John Wayne zijn laatste rol vertolkt, en wat een toepasselijke: hij speelt een oude premiejager die door kanker nog maar enkele weken te leven heeft (Wayne zelf overleed drie jaar later aan dezelfde ziekte). De acteur kan trots zijn op zijn afscheid van het witte doek: hij vertolkt de bejaarde scherpschutter met veel liefde en inzicht. Nadat de gangster van zijn lijfarts (Stewart) te horen krijgt dat hij dood gaat wil hij nog maar een ding: op een waardige manier sterven, maar de hardvochtige dorpelingen voelen daar weinig voor.

Survival

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Michael Campus. Met o.a. Barry Sullivan, Anne Francis, Sheree North, Chuck McCann en Otis Young.

Een intrigerend psychologisch drama dat zichzelf het graf inpraat. De gasten aan een diner spelen een spel waarbij ieder zijn aanwezigheid moet rechtvaardigen waarna allen, op twee na, bij meerderheid van stemmen voorgoed worden verwijderd.

Most Wanted

1976 | Misdaad

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Walter Grauman en Walter E. Grauman. Met o.a. Robert Stack, Shelly Novack, Leslie Charleson, Tom Selleck en Sheree North.

Stack aan het hoofd van een speciale politie-eenheid op zoek naar een moordenaar van nonnen. De film leverde hem tevens een nieuwe tv-serie op.

Breakout

1975 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Avonturenfilm van Tom Gries. Met o.a. Charles Bronson, Robert Duvall, Jill Ireland, John Huston en Emilio Fernandez.

Zonder genoemde reden vliegt Duvall in Mexico de gevangenis in, waar hij het slachtoffer wordt van sadistische cipiers en corrupte rechters en politiemannen. Zijn vrouw Ireland huurt stuntpiloot Bronson in om hem te bevrijden, wat geen eenvoudige klus blijkt te zijn. Gewelddadige, vlotgemaakte actieprent, een kolfje naar de hand van Bronson. Duvall is goed als altijd, maar Huston steelt in enkele scènes moeiteloos de show als diens vader. Een scenario vol spanning, maar zonder echte verrassingen, geschreven door Howard E. Kreitsek, Marc Norman en Elliott Baker. Goede fotografie van Lucien Ballard en een actievolle score van Jerry Goldsmith. Gedraaid in Panavision.

A Shadow in the Streets

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van Richard D. Donner en Richard Donner. Met o.a. Sheree North, Dana Andrews, Ed Lauter, Jesse Welles en Dick Balduzzi.

Een voormalig gevangene wordt reclasseringsambtenaar om zichzelf te rehabiliteren. LoBianco's krachtige acteerstijl en het ongewone uitgangspunt doen de film slagen.

Winter Kill

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Jud Taylor. Met o.a. Andy Griffith, John Larch, Tim O'Connor, Sheree North en Nick Nolte.

Als sheriff in een wintervakantieplaats zit Griffith een moordenaar achterna die met een verfspuitbus boodschappen achterliet op de plaats van de misdaad. Alweer een aanzet voor een tv-serie die het niet haalde.

The Outfit

1974 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1974. Actiefilm van John Flynn. Met o.a. Robert Duvall, Karen Black, Joe Don Baker, Robert Ryan en Timothy Carey.

Een aantrekkelijk, rommelig misdaadmelodrama, waarin ex- gevangene Duvall het syndicaat aanpakt dat verantwoordelijk is voor de dood van zijn broer. Hij pleegt overvallen op hun speelholen en bankinstellingen. De gangsters onderschatten de wraaknemer ten zeerste. Goede bijrollen ondersteunen de film net zoals het voortreffelijke camerawerk en de passende muziek. Gebaseerd op de roman van Donald E. Westlake (die schrijft onder de naam van Richard Stark). Scenario van regisseur Flynn. Camerawerk van Bruce Surtees.

Hec Ramsey: Dead Heat

1974 | Western, Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1974. Western van Richard Quine. Met o.a. Richard Boone, Richard Lenz, Harry Morgan, Jackie Cooper en Sheree North.

Als een jonge voorman van een ranch levenloos wordt aangetroffen, stelt de dokter vast dat hartstilstand de doodsoorzaak is. Deputy-sheriff Hec Ramsey (Boone) van New Prospect, die geneusd heeft in de criminele wetenschappelijke literatuur is daar niet zo zeker van. Hij stelt een onderzoek in. Geen onaardige, maar zeker geen opwindende speurders-western met een flinke dosis humor. Met dezelfde figuren naar de oorspronkelijke pilotfilm HEC RAMSEY uit 1972. Er waren negen vervolgen w.o. HEC RAMSEY: SCAR TISSUE. Scenario van Brad Radnitz. Camerawerk van Emil Oster.

Benjamin Franklin

1974 | Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1974. Biografie van Glenn Jordan. Met o.a. Eddie Albert, Alexis Smith, Gig Young, Rene Auberjonois en Victor Buono.

Mini-serie in vier delen, over het leven van de Amerikaanse staatsman Benjamin Franklin, de politicus die zo`n grote rol speelde in de totstandkoming van de Verenigde Staten en het einde van het Engelse kolonialisme. In elk deel wordt een bepaald gedeelte van Franklin`s leven behandeld, en speelt steeds een andere acteur de staatsman, respectievelijk: Albert, Lloyd Bridges, Widmark, Douglas. De andere genoemde acteurs komen in die delen voor. In: THE AMBASSADOR (21.11.74) is Franklin ambassadeur aan het Engelse en Franse hof om eerst te pogen de Engelsen over te halen Amerika haar vrijheid te geven. Toen dat niet lukte ging hij naar Frankrijk om steun te vragen voor de opstandelingen. THE WHIRLWIND (17.12) laat de ontwikkelingen zien die leiden tot de opstand en in deel 3, THE REBEL, (99.1.75) barst die opstand los. Het laatste deel, THE STATESMAN, (28.1.75) toont de inmiddels oud geworden Franklin als behendig en doorzettend politicus. De serie is beladen met sterren en zorgvuldig gemaakt.

Snatched

1973 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Sutton Roley. Met o.a. Howard Duff, Leslie Nielsen, Sheree North, Barbara Parkins en Robert Reed.

Dit doorsnee ontvoerdersverhaal is ingewikkeld. Eén van drie echtgenoten weigert losgeld te betalen en dan volgt een race tegen de klok om één van de vrouwen van insuline te voorzien. De goede acteurs lopen moeiteloos door de rollen heen; verder duffe actie.

Maneater

1973 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1973. Avonturenfilm van Vince Edwards. Met o.a. Ben Gazzara, Sheree North, Kip Niven, Laurette Spang en Richard Basehart.

Vier vakantie vierende stadsmensen contra twee hongerige tijgers, die op hen worden losgelaten door Basehart, een krankzinnige dompteur. Een interessante thriller, geschreven door Edwards en met verve geacteerd door goede cast.

Hawkins: Murder in Movieland

1973 | Misdaad, Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Jud Taylor. Met o.a. James Stewart, Strother Martin, Sheree North, Cameron Mitchell en William Smithers.

Billy Jim (Stewart) gaat met R.J. (Martin) van het provinciale West-Virginia naar Tinseltown om Jake Parkins (Mitchell) te verdedigen wegens moord. Jake is getrouwd met Debbie (North), een verblekende ster aan het firmament van Hollywood. B.J. en R.J verbazen zich over de pracht en praal van de filmwereld en de kijker verbaast zich waarom zo'n plattelandsadvocaat uit het Oosten zover moet reizen om een zaak te doen. De afloop is voorspelbaar en Stewart eveneens.

Charley Varrick

1973 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1973. Thriller van Don Siegel. Met o.a. Walter Matthau, John Vernon, Joe Don Baker, Andy Robinson en Jacqueline Scott.

Bankrover Charley Varrick (Matthau) ontdekt, nadat hij een bank in New Mexico heeft beroofd, dat de buit bestond uit witgewassen geld van de maffia. Van de maffia steel je niet, daarom probeert hij het geld terug te geven. Maar er is al een formidabel onaangename huurmoordenaar (Baker) op zijn spoor gezet. Grimmige achtervolgingsfilm van regisseur Siegel met fraaie opnames op mooie locaties. Matthau twijfelde toen hij het script las of het publiek zijn personage wel zou begrijpen. Ironisch genoeg maakt juist die twijfel, net onder de oppervlakte, zijn rol zo memorabel.

Trouble Comes to Town

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Lloyd Bridges, Pat Hingle, Hari Rhodes, Janet MacLachlan en Sheree North.

Tegen alle protesten van blank en zwart in neemt sheriff Bridges een man in huis die in Korea zijn leven redde. Een meer dan middelmatig scenario van David Westheimer en goed acteerwerk van Bridges. Een knap einde.

Rolling Man

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Peter Hyams. Met o.a. Dennis Weaver, Don Stroud, Donna Mills, Slim Pickens en Jimmy Dean.

De levendig geschilderde sfeer in een klein stadje vormt een uitmuntend tegenwicht voor het verhaal van Lonnie McAfee (Weaver) die de ene klap van het leven na de andere te verwerken krijgt: vrouw er vandoor, moord, gevangenisstraf, op zoek naar kinderen... Sommige figuren zijn bijna clichés, maar het uitgangspunt van de film, de regie en het plot maken veel goed.

Key West

1972 | Misdaad

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Philip Leacock. Met o.a. Stephen Boyd, Woody Strode, Sheree North, Earl Hindman en Tiffany Bolling.

Een ex-CIA-agent, die in Florida een bootdienst exploiteert, raakt betrokken bij een speurtocht naar bewijs tegen een senator. Goede acteurs: het verhaal is beter dan de ongeïnspireerde regie.

The Organization

1971 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Don Medford. Met o.a. Sidney Poitier, Barbara McNair, Sheree North, Gerald S. O'Loughlin en Raul Julia.

Een paar jongeren plegen een inbraak in een meubelfabriek en gaan aan de haal met een partij heroïne met een straatwaarde van zo'n vier miljoen dollar. De volgende ochtend wordt het lijk van de directeur gevonden, en de zwarte inspecteur Virgil Tibbs (Poitier) wordt met het onderzoek belast. Hij komt op het spoor van een internationaal drugskartel. Teleurstellend vervolg van In the Heat of the Night (1967) en They Call Me MISTER Tibbs! (1970) werd een alledaags cops-and-robbers-nummertje. Wel enkele sensationele achtervolgingen, maar als totaliteit niet beter dan een gemiddelde weekend-film.

Lawman

1971 | Western

Verenigde Staten 1971. Western van Michael Winner. Met o.a. Burt Lancaster, Robert Ryan, Lee J. Cobb, Sheree North en Robert Duvall.

Spannende western van de Britse regisseur Winner waarin Lancaster overtuigend de stereotiepe zwijgzame marshall neerzet. Wanneer hij een paar gewetenloze moordenaars heeft opgespoord, krijgt hij het aan de stok met de plaatselijke, weinig heldhaftige sheriff (Ryan) en een invloedrijke zakenman (Cobb). Bedoeling van Lawman lijkt te zijn te onderzoeken hoever een man kan gaan voordat zijn geweten hem in de weg gaat zitten. Misschien schiet het verhaal daarin door als aan het eind blijkt dat de wreedheid van Lancasters personage - ontstaan uit opgekropte emoties rond een ongelukkige liefde - nauwelijks grenzen kent. Met een kleine rol voor Robert Duvall.

Then Came Bronson

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van William Graham. Met o.a. Michael Parks, Bonnie Bedelia, Akim Tamiroff, Martin Sheen en Sheree North.

Een jonge journalist (Parks) is geschokt door de zelfmoord van een vriend. Hij koopt een motorfiets en trekt erop uit, waarbij hij weggelopen bruidje (Bedelia) ontmoet. Een zachtmoedige, sombere film met enkele goede scènes en goed spel. Pilot voor een tv-serie.

The Trouble With Girls

1969 | Muziek, Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Muziek van Peter Tewksbury. Met o.a. Elvis Presley, Marilyn Mason, Nicole Jaffe, Sheree North en Edward Andrews.

Een van de betere Presley-producties waarin de zanger een Chautauqua -groep leidt. Er is een goed gevoel voor de sfeer van de jaren 1920-30. Het scenario is van Arnold Peyser en Lois Peyser naar een roman van Day Keene en Dwight Babcock. Het camerawerk is van Jacques Marquette.

The Gypsy Moths

1969 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1969. Actiefilm van John Frankenheimer. Met o.a. Burt Lancaster, Deborah Kerr, Gene Hackman, Scott Wilson en Bonnie Bedelia.

Het verhaal van drie parachutisten geeft een goed beeld van het Midden-westen. Kerr, Wilson en Bedelia tillen dit potentiële melodrama naar het niveau van een psychodrama. Cameraman Carl Boenisch maakte de sprongen met de parachutisten om de film zo authentiek mogelijk te maken. Naar een boek van James Drought door William Hanley tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Philip Lathrop. Frankenheimer's vijfde film met Lancaster.

Madigan

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Richard Widmark, Henry Fonda, Harry Guardino, Inger Stevens en James Whitmore.

Politiedetective Dan Madigan (Widmark) valt met een collega een hotelkamer binnen waar een gangster in bed ligt met een hoertje. De gangster gebruikt het meisje als schild en weet te ontsnappen. Hoofdcommissaris Fonda geeft het onfortuinlijke duo 72 uur de tijd om hem te arresteren. Spannende en vlot gemaakte politiefilm, die de toeschouwer de hele tijd door in spanning houdt. Knap spel van Widmark, Fonda en al hun tegenspelers. Zoals steeds houdt Siegel het tempo hoog en zorgt hij geregeld voor verrassingen. Het scenario werd geschreven door Abraham Polonsky, Harry Kleiner en Henri Simoun, naar de roman The Commissioner van Richard Dougherty. Russell Metty filmde het grootste deel van de actie in de straten van New York. Tussen 1972 en 1974 speelde Widmark in een aantal tv-sequels in de reeks NBC MYSTERY MOVIE. Gedraaid in Techniscope.

Code Name: Heraclitus

1967 |

Verenigde Staten 1967. James Goldstone. Met o.a. Stanley Baker, Leslie Nielsen, Jack Weston, Sheree North en Signe Hasso.

Een dode man wordt opnieuw `in elkaar gezet` om een Koude Oorlog-agent te worden. Handige thriller vol met spionnen, contraspionnen en een kauwgumkauwer genaamd Gannon (Baker), die wel of niet overgelopen is. Samengevoegd uit twee 'Chrysler Theatre'-shows.

Destination Inner Space

1966 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Francis D. Lyon. Met o.a. Sheree North, Scott Brady, Gary Merrill, John Howard en Glen Spies.

Een aantal wetenschappers in een onderzees laboratorium moet het hoofd bieden aan een buitenaards ruimteschip en een cocon die uitgroeit tot een monsterlijke amfibie. De nodige actie en een rake sfeer van de beklemming in het laboratorium op de zeebodem, maar behoorlijk routinematig.

Wild Bill Hickok - The Legend and The Man

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Buzz Kulik. Met o.a. Lloyd Bridges, Sheree North en Tom Reese.

Dit is een film over het leven van Hickok die de historische waarheid recht doet. Bridges is goed in zijn rol en Kulik regisseert met vaart, om de aandacht vast te houden.

Mardi Gras

1958 | Musical

Verenigde Staten 1958. Musical van Edmond Goulding en Edmund Goulding. Met o.a. Pat Boone, Christine Carère, Tommy Sands, Sheree North en Gary Crosby.

Een zwierige, pretentieloze musical met een energieke rolbezetting. Boone trekt het winnend lot voor een afspraakje met filmster Carère.

In Love and War

1958 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Robert Wagner, Dana Wynter, Jeffrey Hunter, Hope Lange en France Nuyen.

Een WO II- film in de stijl van 1940 die de effecten onderzoekt van de oorlog op drie soldaten; de knappe rolverdeling tilt dit melodrama boven het middelmatige niveau uit.

The Way to the Gold

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Robert D. Webb. Met o.a. Jeffrey Hunter, Sheree North, Barry Sullivan, Neville Brand en Walter Brennan.

Een kronkelig verhaal over een begraven schat.

No Down Payment

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Marin Ritt en Martin Ritt. Met o.a. Joanne Woodward, Jeffrey Hunter, Sheree North, Tony Randall en Cameron Mitchell.

Deze ietwat gezwollen smartlap speelt in een kleinburgerlijk milieu waar problemen van diverse jonggehuwde stelletjes voor het opscheppen liggen; een uiterst bekwame rolbezetting.

The Lieutenant Wore Skirts

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Tom Ewell, Sheree North, Rita Moreno, Rick Jason en Les Tremayne.

Ewell maakt onzin acceptabel als hij achter zijn vrouw aanjaagt die dienst heeft genomen in het leger omdat ze dacht dat hij weer was opgeroepen.

The Best Things in Life Are Free

1956 | Musical

Verenigde Staten 1956. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Gordon MacRae, Dan Dailey, Ernest Borgnine, Sheree North en Tommy Noonan.

Typische cleane musical uit de jaren vijftig, een reconstructie van de carrières van de schrijvers van Tin Pan Alley: DeSylva, Brown en Henderson.

Living It Up

1954 | Komedie

Verenigde Staten 1954. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Janet Leigh, Edward Arnold en Fred Clark.

Lewis is treinwachter, die ervan droomt ooit New York te bezoeken. Zijn droom wordt werkelijkheid - alle onkosten betaald - wanneer zijn dokter, Martin veronderstelt dat zijn sinus- ontsteking het gevolg is van radio-actieve straling. Journaliste Leigh ziet hierin een verhaal en ze maakt van Lewis een nationale held. Een van de betere Martin-Lewis-films met een uitstekende supporting cast. Het scenario is van Jack Rose en Melvyn Shavelson van NOTHING SACRED met Lewis in de Lombard-rol.