Armand Mestral: cast.
Er zijn 25 films gevonden.

Les mamies

1992 | Komedie, Actiefilm

Frankrijk 1992. Komedie van Annick Lanoë. Met o.a. Danielle Darrieux, Sophie Desmarets, Paulette Dubost, Jackie Sardou en Marthe Villalonga.

De twaalf-jarige Gallon woont bij zijn grootmoeder Darrieux en zijn moeder Kriegel. Deze laatste is zo ingenomen met haar aanstaande, tweede huwelijk, dat ze geen aandacht heeft voor de jongen. Wanneer moeder op zakenreis is, loopt de jongen weg. Darrieux wil haar kleinzoon terugvinden en roept de hulp in van enkele oude vriendinnen. Ontwapenend spel van zeven oudere actrices redt de film van de totale ondergang. Het scenario hangt met haken en ogen aan elkaar en heeft weinig opwindends, maar Darrieux en haar trawanten zorgen voor leuke dialogen en situaties. Lano[KA3]e, Claude Besson, Claire Alexandrakis en Chantal Pelletier schreven het scenario, dat (gelukkig) veel plaats laat voor improvisatie. Fotografie van Olivier Gueneau.

Maigret et les braves gens

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Jean-Jacques Goron. Met o.a. Jean Richard, Anouk Ferjac, Alex de Konopka, Annick Tanguy en Armand Mestral.

Het einde van de zomer nadert, en commissaris Maigret (Richard) is nog maar nauwelijks terug van vakantie, of hij moet een verdachte moord op een man van een jaar of vijftig onderzoeken. Het gebruikelijke vakmanschap en op basis van een roman van Simenon. Ontbreekt het niet aan zwarte humor, om te beginnen al in de vrij ironische titel, en de beklemmende atmosfeer is goed weergegeven. Hele duistere personages. Een van de betere van deze serie, ondanks enige onduidelijkheden in de vertelling.

Sirène des sables

1988 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1988. Biografie van Christian-Jaque. Met o.a. Guy Marchand, Constance Engelbrecht, Sophie Renoir, Maria Rosaria Omaggio en Horst Frank.

Onderdeel van de reeks L'Homme de Suez over het turbulente leven van Ferdinand de Lesseps. Dit deel laat zien hoe hij probeert de concessie te verkrijgen, opdat hij zijn plannen voor het Suez-kanaal kan uitvoeren. Na veel moeilijkheden slaagt hij daarin. De regisseur, die beschikte over ruime middelen, heeft een respectabele film gemaakt die de historische waarheid geen geweld lijkt aan te doen. Het gepassioneerde leven van de Lesseps is boeiend weergegeven.

Merci Sylvestre : La femme P.D.G.

1985 | Komedie

Frankrijk 1985. Komedie van Serge Korber. Met o.a. Jean-Luc Moreau, Dany Carrel, Armand Mestral, Jacqueline Doyen en Anne Lefébure.

Sylvestre (Moreau) wordt ingehuurd om op het tien-jarige, hoogbegaafde zoontje van een vrouwelijke president-directeur (Carrel) te passen. De zaken gaan goed, maar haar privéleven is een puinhoop: haar man is ervandoor en ze wordt omringd door parasieten. Moreau zal deze Augiasstal eens uitmesten! Opgefleurd door wat snedige opmerkingen en grappige situaties. Het wisselvallige acteerwerk wordt gedomineerd door Carrel. Net

Le grand pardon

1981 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1981. Misdaad van Alexandre Arcady. Met o.a. Roger Hanin, Jean-Louis Trintignant, Richard Berry, Anny Duperey en Bernard Giraudeau.

Het hoofd van een maffia-familie raakt met een concurrent in een strijd gewikkeld over de aankoop van een casino. Hij schakelt de mededinger uit, maar geeft zich aanvankelijk geen rekenschap van een verrader in zijn eigen gelederen. Hij breekt de wetten van Jom Kippoer door op deze Grote Verzoendag de intrigant zelf te executeren. Terwijl hij zijn gevangenisstraf uitzit, draagt hij alle verantwoordelijkheid over aan zijn zoon. Deze Franse variant op THE GODFATHER vervangt het katholieke traditionalisme en familiebesef door een joods milieu, maar dat blijft een oppervlakkig vernisje voor een onderhoudende, maar conventionele misdaadfilm. Wel voortreffelijke acteerprestaties. Scenario van de regisseur, Daniel Saint-Hamont en Alain Le Henry. Camerawerk van Bernard Zitzermann.

Et en plus y'a des cons qui coupent les arbres

1976 | Familiefilm

Frankrijk 1976. Familiefilm van Edmond Freess. Met o.a. Jean-Roger Caussimon, Guillaume Levacher, Michèle Montel, Yves Barsacq en Robert Party.

Bruno een twaalf-jarige jongen, loopt weg van zijn ouders omdat hij zich onbegrepen voelt. Hij duikt onder en ontmoet Albert, een oude arts en filosoof. Ze kunnen het erg goed samen vinden. Uiteindelijk overtuigt Albert, die door de politie wordt gezocht, Bruno terug te gaan naar zijn ouders. Opgenomen zonder budget in de Vaucluse laat deze film goed de sfeer van de Provence zien. Een soort nostalgisch terug naar de natuur. Het spel van de acteurs komt natuurlijk en fris over. Duistere film van een vrij onbekende regisseur die beter verdient. Ook bekend als JE RÊVE D'ÊTRE UN IMBÉCILE HEUREUX en DEUX IMBÉCILE HEUREUX.

Le Gang des otages

1972 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1972. Drama van Edouard Molinaro. Met o.a. Bulle Ogier, Daniel Gauchy, Gilles Segal, Gérard Darrieu en Armand Mestral.

Een door een asociale jeugd misdadiger geworden man komt - na schietpartij in een bordeel - met zijn vrouw en een medeplichtige voor in een rechtszaak en weet te ontsnappen door de rechter en de griffier te gijzelen. Film geeft ware gebeurtenissen een standaard-scenariobewerking met onwaarschijnlijke en quasi-gevoelige momenten zodat een doorsnee-misdaad thriller overbleef, die slechts bij vlagen weet te boeien. Spel van hoofdrolspelers stijgt boven het cliché uit.

Mon oncle Benjamin

1969 | Komedie, Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk 1969. Komedie van Edouard Molinaro. Met o.a. Jacques Brel, Claude Jade, Bernard Blier, Rosy Varte en Bernard Alane.

Een vrijdenkende arts op het platteland in de 18e eeuw geeft zijn zorg aan de armen, maar raakt ondanks zijn aristocraten-haat bevriend met een jonge graaf die verliefd is op zijn pleegzuster. Samen zijn ze de machtige markies te slim af en beleven allerlei avonturen. De ongegeneerdheid van Brel geeft werking aan deze komedie die al te veel aandacht besteedt aan de aankleding en fraaie landschappen om de bedoelde TOM JONES-achtige vitaliteit te bereiken. De sierlijke luchtigheid helpt de film over tempo- verzwakkingen heen. Het scenario is van André Couteaux en Jean-François Hauduroy, die de roman van Claude Tillier bewerkten. Achter de camera stond Alain Levent.

Las Vegas 500 Milliones

1968 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Spanje​/​​Italië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1968. Misdaad van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Gary Lockwood, Elke Sommer, Lee J. Cobb, Jack Palance en Jean Servais.

Zoals de titel zegt: het gaat om veel geld. Nog altijd trouwens. Er wordt een plan bedacht om gewapenderhand het gokgeld van Las Vegas te roven. Scenario van regisseur Isasi-Isasmendi, Jo Eisinger en Luis Comeron naar het boek van André Kay. Camerawerk van Juan Gelpi.

Anarchistes ou la bande à Bonnot

1968 | Drama, Historische film

Frankrijk 1968. Drama van Philippe Fourastié. Met o.a. Bruno Cremer, Jacques Brel, Annie Girardot, Jean-Pierre Kalfon en Dominique Maurin.

Anarchistische commune vóór WO I maakt onder invloed van Jules Bonnot de stap van theorie en geschriften naar de praktijk en begaat reeks misdaden in Frankrijk en België die resulteert in onderlinge verdeeldheid, maar dan is de politie hen al op het spoor. Scenario is ideologisch zwak uitgewerkt en mist daardoor dramatische overtuigingskracht. Visuele reconstructie in stijl van oude tijdschriftillustraties is zeer geslaagd, terwijl alle acteurs ideaal gekozen zijn. Film blijft boeiend, maar het resultaat is teleurstellend.

Tonnèrre sur l'Océan Indien

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Spanje​/​​Italië​/​​Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Gérard Barray, Antonella Lualdi, Geneviève Casile, Terence Morgan en Gianni Esposito.

Het vervolg op SURCOUF, LE TIGRE DES SEPT MERS/SURCOUF, L`EROE DEI SETTI MARI (1966) van dezelfde regisseur(s) dat men overigens niet hoeft te hebben gezien. Surcouf (Barray) krijgt van Napoleon (Esposito) de opdracht om geheime documenten buit te maken op de Britse vloot in de Indische Oceaan. De daardoor nog aangewakkerde vete met Lord Blackwood (Morgan) zou hem noodlottig geworden zijn zonder de steun van zijn oude vlam, Lady Blackwood. Dit nieuwe avontuur dat zich afspeelt in het zicht van de haven van Mahé, voegt niets toe aan deel I, dat óók al weinig dynamisch en verrassend is uitgevallen. Roy Rowland voerde regie over de internationale versie. Het scenario is van José Antonio de la Loma, Gerarld Savery, Giovanni Simonelli, Georges de La Grandière naar het verhaal, dat hij met Jacques Séverac schreef. Het camerawerk is van Juan Gelpi, die de kijker onthaalt op mooie beelden van de zee. Eastmancolor.

That Riviera Touch

1966 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Cliff Owen. Met o.a. Eric Morecambe, Ernie Wise, Suzanne Lloyd, Paul Stassino en Armand Mestral.

De Britse komieken Eric Morecambe en Ernie Wise waren in Engeland al erg populair van televisie toen ze hun filmcarrière startten. Omde een of andere reden moesten al hun vijf films (van 1965 tot 1968) parodieën op James Bond zijn. Zo ook hun laatste, That Riviera touch. Cameraman Otto Heller (Peeping Tom)geeft de komieken de benodigde stijlvolle spionage-look. De twee zijn als Eric en Erniein de Franse Rivièra op vakantie, waar ze ingezet worden door juwelendief Le Pirate (Paul Stassino) en zijn handlangster Claudette (Sue Lloyd). Claudette windt de sukkels om haar vinger zodat pas enige lijken verder Eric en Ernie zich vragen gaan stellen.

Surcouf, le tigre des sept mers

1966 | Biografie, Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 1966. Biografie van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Gérard Barray, Antonella Lualdi, Geneviève Casile, Terence Morgan en Armand Mestral.

Wanneer in plaats van `tigre` `requin` was genomen, was er een minder belachelijke Franse titel ontstaan. Deze biografie van de Corsicaan (1773-1827) is in hoge mate geromantiseerd, en behandelt slechts het avontuurlijke gedeelte van zijn leven, want vanaf 1810 was hij een rijk reder. Als we eenmaal de invallen in het scenario hebben geaccepteerd, moet worden toegegeven dat deze co-produktie, waarin zeer veel geld is gestoken, heel spectaculair is. De montage van de sc[KA2]enes, waarin de heldendaden centraal staan is opmerkelijk, en bovendien mag het tempo er wezen. Een schitterend toonbeeld van het genre. Merk op dat het thema deze (veel?) te onbekende regisseur in zijn greep gekregen moet hebben, want hij maakte later een film die IL GRANDE COLPO DI SURCOUF is getiteld.

Le Vicomte règle ses comptes

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk​/​​Spanje 1966. Avonturenfilm van Maurice Cloche. Met o.a. Kerwin Matthews, Sylvia Sorrente, Jean Yanne, Fernando Rey en Folco Lulli.

Een inspecteur van een verzekeringsmaatschappij moet een onderzoek instellen naar een bankroof en ontdekt dat twee concurrerende bendes, ook met drugssmokkel bezig, daarbij betrokken zijn. Deze matige actiefilm verspilt de talenten van Yanne, Rey en Lulli en geeft het verhaal zelfs geen schijn van aannemelijkheid. Naar een roman van Jean Bruce.

Begegnung in Salzburg

1964 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1964. Drama van Max Driedmann. Met o.a. Curd Jürgens, Nadia Gray, Victor de Kowa, Walter Giller en Danièle Gaubert.

Een ambitieuze, zwaar op de hand zijnde verfilming van [KL]Elcerlyc[KLE], gesitueerd in het hedendaagse (1960!) Salzburg met van-dik-hout-zaagt-men-planken-spel van Jürgens en routineus, maar niet onvaardig werk van Dahlke. Het blijft ondanks alles een hele zit.

Chair de poule

1963 | Thriller

Frankrijk 1963. Thriller van Julien Duvivier. Met o.a. Robert Hossein, Jean Sorel, Catherine Rouvel, Georges Wilson en Nicole Berger.

Een vrouw wacht in een afgelegen pompstation in Haute- Provence op de kans om haar oudere echtgenoot het spaargeld afhandig te maken. Die lijkt ze te krijgen in de persoon van een ontsnapte gevangene die daar onderdak zoekt. Veteraan-regisseur Duvivier weet het gegeven van James Hadley Chase een broeierige spanning te geven met Rouvel als femme fatale in de traditie van thrillers van vóór WO II. Fraaie landschapsopnamen en een verrassende ontknoping. Scenario van René Barjavel en Julien Duvivier. Camerawerk van Henri Burel.

Mandrin, bandit gentilhomme

1962 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1962. Avonturenfilm van Jean-Paul Le Chanois. Met o.a. Georges Rivière, Dany Robin, Sylvia Montford, Jeanne Valérie en Georges Wilson.

Een strijder tegen de woekerbelastingen van Lodewijk XV duikt onder bij rondtrekkende komedianten. Als hoofd van een smokkelbende blijft hij de gulle en opruiende volksheld tot hij bij zijn zoveelste onderneming in de val loopt. Een groots opgezette en breed uitgesponnen schelmenfilm, die in de actiescènes onvoldoende verve heeft. Rivière is fysiek ideaal voor de heldenrol, maar blijkt als acteur ontoereikend. Goede en kleurrijke bijrollen, maar deze film kan als geheel de vergelijking met de gelijktijdig gemaakte CARTOUCHE niet doorstaan. Ook beknd als MANDRIN.

Vive Henri IV, vive l'amour!

1961 | Historische film, Romantiek, Erotiek

Frankrijk 1961. Historische film van Claude Autant-Lara. Met o.a. Francis Claude, Francis Blanche, Bernard Blier, Pierre Brasseur en Nicole Courcel.

De bejaarde koning Hendrik IV wordt verliefd op een vijftienjarige en om de jaloezie van koningin Maria de Medicis niet te wekken, huwt hij haar uit aan een jonge prins, die onvoorzien aanspraak maakt op zijn huwelijksrechten en zijn echtgenote van het hof ontvoert. Het ironisch scenario in de traditie van een pikante roddel over gekroonde hoofden waarin Sacha Guitry uitblonk, concentreert de actie in de diverse slaapvertrekken van het hof. De regisseur mist echter de lichtvoetige aanpak en de theaterkomiek Claude is niet tegen de hoofdrol opgewassen. Het weerzien met een reeks sterren is aangenaam, hoe weinig kansen de film hun ook biedt.

Morgan, il pirata

1961 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1961. Avonturenfilm van Primo Zeglio en André De Toth. Met o.a. Steve Reeves, Ivo Garrani, Armand Mestral, Chelo Alonso en Giulio Bosetti.

Vanwege trouw aan de afgezette koning wordt Morgan als galeislaaf verkocht aan Panama waar hij de leider van de revolutie wordt en als piraat een hele vloot verzamelt waarmee hij gerechtigheid afdwingt. De regie geeft de actie een vlot tempo, terwijl de zeeslagen een spectaculair aanzien hebben. Mr. Universe Reeves weet gekleed ook indruk te maken. Scenario van Filippo Sanjust, Attilo Riccio en de regisseurs De Toth en Zeglio. Camerawerk van Tonino Delli Colli.

Le Tracassin ou les plaisirs de la ville

1961 |

Frankrijk 1961. Alex Joffé. Met o.a. Bourvil, Pierrette Bruno, Armand Mestral, Maria Pacôme en Rosy Varte.

Een laborant wordt bezocht door alle kommer en kwel van leven in een grote stad en verdient bovendien te weinig om naar een grotere woning te kunnen verhuizen en te trouwen. Voor moed bij een confrontatie met zijn baas slikt hij peppillen, maar zóveel dat hij last van oncontroleerbare slappe lach krijgt. Deze vriendelijke satire neemt wat al te voor de hand liggende doelwitten en Bourvil heeft een aanstekelijke lach, maar bijna een hele film is wat al te veel.

L' Ammutinamento

1961 | Avonturenfilm, Historische film

Italië​/​​Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Pier Angeli, Edmund Purdom, Yvan Desny, Michèle Girardon en Armand Mestral.

Vrouwen uit de Engelse gevangenissen worden op transport gezet naar Amerika als bruiden voor de pioniers. Met behulp van dwangarbeider start gevangene muiterij en weet macht op schip over te nemen, wanneer storm opsteekt en boot dreigt te vergaan. Tamelijk spectaculaire actiescènes compenseren verward scenario en ongeïnteresseerd spel van de acteurs.

Un Mundo para mí

1959 | Drama

Spanje​/​​Frankrijk 1959. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Vicente Parra, Agnes Laurent, Armand Mestral en José Marco Davó.

Een jonge chemicus wil priester worden. Van het begin tot het einde belachelijk en leugenachtig.

Les Amants de demain

1958 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1958. Misdaad van Marcel Blistène. Met o.a. Édith Piaf, Michel Auclair, Armand Mestral, Raymond Souplex en Joëlle Bernard.

Een componist wordt verliefd op de vrouw van een caféhouder die een verhouding heeft met zijn serveerster. Hij bekent haar zelf al een crime passionnel op zijn geweten te hebben en helpt haar de echtgenoot te doden. De film lijkt zowel qua stijl, fatalistische strekking als door de weergave van het milieu twintig jaar vòòr de première gemaakt te zijn. Piaf speelt hierin de laatste van haar weinige filmrollen.

L'étrange Monsieur Steve

1957 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1957. Misdaad van Raymond Bailly. Met o.a. Philippe Lemaire, Armand Mestral, Jeanne Moreau, Lino Ventura en Anouk Ferjac.

Georges Villard (Lemaire), verpieterend in zijn bankklerkenbaantje en dromend van het luxeleven, raakt in de ban van meneer Steve (Mestral). Arglistig palmt deze de jongeman in, totdat het ogenblik komt dat Georges zijn schuld moet inlossen: assisteren bij de overval op het bankfiliaal waar hij werkt. Sfeervol misdaaddrama naar Marcel-Georges Prêtres La revanche des médiocres (1956) speelt traag-effectief zijn psychologische spanning uit. Bijrollen van Jeanne Moreau en Lino Ventura. Productief genrefilmacteur Lemaire sprong in 2004, daags na zijn 77ste verjaardag, in Parijs voor de metro.

Gervaise

1956 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1956. Drama van René Clément. Met o.a. Maria Schell, François Périer, Suzy Delair, Jany Holt en Mathilde Casadesus.

Sombere smartlap naar de beroemde roman L'Assomoir van Émile Zola speelt zich af in een fraai vormgegeven achttiende-eeuws Parijs. Het titelpersonage is een manke wasvrouw die door haar feestvierende echtgenoot in de steek wordt gelaten. Ze hertrouwt met een sympathieke bouwvakker, die al snel van een dak valt, zijn baan verliest en aan de drank raakt. Hoop op een betere toekomst is er niet voor Gervaise en haar kinderen. De film won veel prijzen, met name voor de hoofdrol van Schell, maar is uiteindelijk vooral een artistiek verantwoorde anti-drankreclame.