Frankrijk 1981. Misdaad van Alexandre Arcady. Met o.a. Roger Hanin, Jean-Louis Trintignant, Richard Berry, Anny Duperey en Bernard Giraudeau.

VPRO Cinema

Het hoofd van een maffia-familie raakt met een concurrent in een strijd gewikkeld over de aankoop van een casino. Hij schakelt de mededinger uit, maar geeft zich aanvankelijk geen rekenschap van een verrader in zijn eigen gelederen. Hij breekt de wetten van Jom Kippoer door op deze Grote Verzoendag de intrigant zelf te executeren. Terwijl hij zijn gevangenisstraf uitzit, draagt hij alle verantwoordelijkheid over aan zijn zoon. Deze Franse variant op THE GODFATHER vervangt het katholieke traditionalisme en familiebesef door een joods milieu, maar dat blijft een oppervlakkig vernisje voor een onderhoudende, maar conventionele misdaadfilm. Wel voortreffelijke acteerprestaties. Scenario van de regisseur, Daniel Saint-Hamont en Alain Le Henry. Camerawerk van Bernard Zitzermann.

credits

Regie:
Alexandre Arcady
Cast:
Roger Hanin, Jean-Louis Trintignant, Richard Berry, Anny Duperey, Bernard Giraudeau, Clio Goldsmith, Robert Hossein, Richard Bohringer, Gérard Darmon, Armand Mestral, Jean-Pierre Bacri, Blanche Ravalec, Jean Benguigui
Scenario:
Alexandre Arcady
Camera:
Bernard Zitzermann
Muziek:
Serge Franklin
Jaar:
1981
Alt. titels:
Grand pardon, Le, Der Superboß
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Gangsterfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le grand pardon (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken