Rosalie Crutchley: cast.
Er zijn 21 films gevonden.

Wycliffe: Wild Oats

1995 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1995. Mysterie van Michael Owen Morris. Met o.a. Jack Shepherd, Jimmy Yuill, Helen Masters, Aaron Harris en Adam Barker.

Beroep wordt gedaan op detective Wycliffe (Shepherd) wanneer een onthoofd, dertig jaar oud geraamte bij archeologische opgravingen wordt gevonden. Geschreven door Patrick Harkins. De ingehouden, strakke begintoon wordt niet volgehouden, wat jammer is met een pretentieloze rechttoe-rechtaan plot, zonder echt verrassende wendingen.

Under the Hammer: The Virgin of Vitebsk

1994 | Komedie, Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van Robert Tronson. Met o.a. Richard Wilson, Jan Francis, Robert Lang, Stephen Boxer en Judy Cornwell.

Het veilinghuis Klinsky`s wil een nieuwe vestiging openen in Moskou, omdat de communistische dictatuur is gevallen en het land zich openstelt voor het westen. Er kunnen nieuwe bronnen aangeboord worden voor het toch al schaarse kunstwerk. De experts Ben Glazier (Wilson) en Maggie Perowne (Francis) worden naar Moskou gestuurd om poolshoogte te nemen en de zaken voor te bereiden. Ze worden in de Russische hoofdstad begeleid door een gids (Isyanov) die ontzettend veel moeite doet om de twee Britten te helpen en dat leidt tot een intrigerend avontuur. Glazier hoopt tevens op deze missie zijn jonge, knappe assistente Maggie wat intiemer te leren kennen, maar daar beginnen nou juist de problemen. Deze derde aflevering is flink op dreef bij het beschrijven van de va-et-vient tussen de westerse kunsthandel en de in de jaren 1990 ontstane kunstleverancier Rusland, de respectievelijke markten Moskou en Sint Petersburg. Het scenario is van John Mortimer. Het camerawerk is van Peter Jessop.

Agatha Christie's Poirot : The Chocolate Box

1993 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1993. Mysterie van Ken Grieve. Met o.a. David Suchet, Philip Jackson, Rosalie Crutchley, Anna Chancellor en David de Keyser.

Voor het eerst sinds W.O.I keert Poirot (Suchet) naar zijn vaderland Belgi[KA3]e terug waar een oude vriend- politiecommissaris Hackett een twintig jaar oude schijnbaar onopgeloste moordzaak van onder het stof haalt. De liberale minister Coombes, die het gebruik van het Vlaams wilde stimuleren, stierf nadat hij een lekkere Belgische praline had gegeten. Van overheidswege werd beweerd dat het om een natuurlijke dood ging, Poirot wilde de zaak tevergeefs onderzoeken. Nu, enkele decennia later, krijgt hij eindelijk de kans orde op zaken te stellen. Naar het gelijknamige boek van Agatha Christie (Nederlandse titel: De minister die niet van bonbons af kon blijven, gedramatiseerd door Douglas Watkinson. Het is het enige Poirot-verhaal waarin Agatha Christie terugblikt naar de tijd dat Poirot nog een agent was in het Belgische politiekorps. Bevat aardig wat Belgische bezienswaardigheden: de Antwerpse Cogels-Oseylei, het Hotel Métropole, het Brusselse stadhuis, het Centraal Station van Antwerpen, het Trein- en Trammuseum, het Kasteel van Rumst, het Brusselse Justitiepaleis. Maakt deel uit van de vijfde AGATHA CHRISTIE'S POIROT-reeks met Suchet als Poirot.

God on The Rocks

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Ross Cramer. Met o.a. Rebecca Edwards, Minnie Driver, Bill Paterson, Sinéad Cusack en Rosalie Crutchley.

Warme en onderhoudende filmversie van Jane Gardam`s voor de Bookerprijs bekroonde roman over een mollig negen-jarig meisje (een verrukkelijke Edwards), dat in de zomer van 1936, aan de kust van Yorkshire, de bizarre wereld van de volwassen om haar heen begint te begrijpen. Het meisje tracht de emoties en ontgoochelingen binnen haar gezin te doorgronden. Haar vader Paterson is de strenge leider van een plaatselijke christelijke sekte en waakt ook thuis over de inachtneming van de religieuze voorschriften. Het meisje verzet zich tegen haar strenge opvoeding, en dat leidt tot een storm van komische passies, chaos en tragische toestanden. Levendig spel, niet alleen van Paterson, maar ook van Cusack als de onderdrukte moeder en Driver als de opstandige nieuwe dienstmeid. Het scenario is van David Ashton.

She's Been Away

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Peter Hall. Met o.a. Peggy Ashcroft, Geraldine James, James Fox, Jackson Kyle en Rosalie Crutchley.

Nadat ze zestig jaar in een inrichting heeft gezeten wordt een oude vrouw opgenomen in het gezin van haar neef, die zo op het oog gelukkig getrouwd is. Ze heeft aanpassingsmoeilijkheden. James is goed als de vrouw, die gaat voelen voor haar rebellerende gast, die er de oorzaak van is dat ze tegen haar man (Fox) in opstand komt. Maar natuurlijk steelt Ashcroft de show als de vrouw die als kind, vanwege haar al te openlijke seksualiteit, in een gesticht werd gestopt. Hall heeft met veel begrip het intrigerende scenario van Stephen Poliakoff in beeld gebracht.

A World Apart

1988 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Zimbabwe 1988. Biografie van Chris Menges. Met o.a. Barbara Hershey, David Suchet, Jeroen Krabbé, Paul Freeman en Tim Roth.

Het regiedebuut van de Britse fotograaf Menges is gebaseerd op het autobiografische scenario van Shawn Slovo, dochter van apartheidsactivisten Ruth First en Joe Slovo. Nadat haar vader Krabbé wegens zijn subversieve activiteiten het land diende te verlaten, wordt zijn werk voortgezet door moeder Hershey. Ze wordt gearresteerd en haar dertien-jarig dochtertje wordt verschrikkelijk gepest. Via een zwarte middelbare scholiere en haar broer ontdekt ze wat strijd voor de zwarten betekent. Door de toeschouwer de handeling te laten meebeleven door de ogen van een kind wint de film enorm aan emotionele kracht, temeer daar deze rol schitterend vertolkt wordt door May. Peter Biziou fotografeerde en componist Hans Zimmer baseerde zijn score op de etnische klanken van Zuid-Afrika. Zowel machtswellust van de overheid, als de verwaarlozing van het gezin door een moeder die ook activiste is, worden aan de kaak gesteld in deze beklijvende film. Meervoudig bekroond in Cannes 1988.

Testament of Youth

1979 | Drama, Oorlogsfilm, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1979. Drama van Moira Armstrong. Met o.a. Cheryl Campbell, Jane Wenham, Emrys James, Michael Troughton en Rupert Frazer.

Mini-serie in vijf delen. Campbell speelt Vera Brittain, wier in 1933 geschreven autobiografie hier is verfilmd. We zien de verschrikkelijke ervaringen van Brittain in WOI, aan het front in Frankrijk en als verpleegster in Londen en Malta. Later zou ze een bekend schrijfster worden en als feministe naar buiten treden.

Mahler

1974 | Muziek, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1974. Muziek van Ken Russell. Met o.a. Robert Powell, Georgina Hale, Richard Morant, Lee Montagne en Rosalie Crutchley.

Zal niet bij iedereen in de smaak vallen (dat komt wel meer voor bij Russell), maar is één een van Russells betere films. Opnamen, locaties, kostuums - alles is even schitterend in deze autobiografie van de componist rond de eeuwwisseling. Maar dat betekent niet dat het ook een verfijnde film is: neem alleen maar de opzettelijk anachronistische Nazi-humor. Het scenario is van regisseur Russell. Het camerawerk is van Dick Bush.

House In Nightmare Park

1973 | Komedie, Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1973. Komedie van Peter Sykes. Met o.a. Frankie Howerd, Ray Milland, Hugh Burden, Kenneth Griffith en John Bennett.

Komedie en horror vormen een vreemd mengsel maar het resultaat is interessant: Howard wordt in 1907 als acteur uitgenodigd om een recital te geven in een herenhuis met bizarre kenmerken als een kelder met slangen, een krankzinnige vrouw op zolder en als toetje moord en doodslag. Ondanks low-budget interessante griezeleffecten.

Crazy House

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Peter Sykes. Met o.a. Ray Milland, Frankie Howerd, Rosalie Crutchley, Kenneth Griffith en Elizabeth McClennan.

Horrorsatire die niet de lach weet te brengen, maar wel de griezels. De uitgerangeerde artiest Howerd ontdekt dat hij behoort tot Millands hebberige familie, die uit de weg wordt geruimd ten behoeve van een erfenis. Ook bekend als NIGHT OF THE LAUGHING DEAD en THE HOUSE IN NIGHTMARE PARK.

...And Now the Screaming Starts!

1973 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Roy Ward Baker. Met o.a. Peter Cushing, Herbert Lom, Patrick Magee, Stephanie Beacham en Ian Ogilvy.

Beacham trouwt met Ogilvy en ontdekt dat zij in een huis woont waar al jarenlang een vloek op rust; goede horrorfilm met prima spelers. Het scenario is van Roger Marshall. Het camerawerk is van Denys Coop. Ook bekend als THE SCREAMING STARTS, FENGRIFFIN en BRIDE OF FENGRIFFIN.

Blood from the Mummy's Tomb

1972 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Seth Holt en Michael Carreras. Met o.a. Andrew Keir, Valerie Leon, James Villiers, Hugh Burden en George Coulouris.

Na jaren zoeken, ontdekken professor Keir en zijn gezelschap het graf van de Egyptische koningin Kara, wier rechterhand werd afgehakt door de priesters die haar, volgens de legende, hebben vermoord. Ze nemen de mummie, de hand en nog drie andere vreemde voorwerpen mee naar Londen. Ieder expeditielid bewaart één van de zaken. Maar de macht van Kara is sterker dan de dood. Een ijzingwekkende griezelfilm waarin duistere machten uit het rijk der doden herleven. Christopher Wicking moderniseerde de roman Jewel Of The Seven Stars van Bram Stoker op intelligente wijze. Hij verwerkte dromen en flash-backs op passende wijze in het verhaal. Enkele zeer geslaagde angstaanjagende momenten. Arthur Grant zette het op film. Regisseur Holt overleed tijdens de opnamen. De film werd afgewerkt door Michael Carreras. In 1980 opnieuw verfilmd als THE AWAKENING.

Au Pair Girls

1972 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Val Guest. Met o.a. Gabrielle Drake, Astrid Frank, Nancie Wait, Me Me Lai en Richard O'Sullivan.

De belevenissen van een aantal au pair-meisjes in het grote Londen. Zij hebben verrassend weinig moeite met het vinden van werk en véél vrienden. Overslaan, deze stompzinnige sekskomedie.

Elizabeth R

1971 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Historische film van Roderick Graham, Richard Martin, Herbert Wise en Claude Whatham. Met o.a. Glenda Jackson, Ronald Hines, Vivian Pickles, Esmond Knight en Robert Hardy.

Mini-serie in zes delen. Fascinerende verfilming van het leven van koningin Elizabeth I van Engeland. In Amerika ontving de film niet minder dan 5 Emmy Awards.

Creatures the World Forgot

1971 | Horror, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Don Chaffey. Met o.a. Julie Ege, Tony Bonner, Robert John, Sue Wilson en Rosalie Crutchley.

Een film uit de Hammer-studio over de prehistorie, waarin de dinosaurus evenzeer schittert door afwezigheid als geloofwaardigheid. Scenario van Michael Carreras.

The Six Wives of Henry VIII

1970 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Historische film van Waris Hussein. Met o.a. Keith Michell, Annette Crosbie, Dorothy Tutin, Anne Stallybrass en Elvi Hale.

Mini-serie in zes delen. Een indrukwekkende verfilming van het leven van Hendrik VIII. Ieder deel behandelt zijn relatie met [KA1]e[KA1]en van zijn zes vrouwen (de actrices staan onder elkaar, na Michell die Hendrik speelde). Uit de serie werd een film gemaakt die vanzelfsprekend de sfeer van de serie en de uitdieping van de diverse problemen miste. Bafta en Emmy Awards voor de Australische acteur Michell. Ook een triomf voor Annette Crosbie, uitgeropen tot Bafta beste actrice van het jaar. Het gevalletje kwam op de markt als HENRY VIII AND HIS SIX WIVES.

Freud

1962 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1962. Drama van John Huston. Met o.a. Montgomery Clift, Susannah York, Larry Parks, David McCallum en Susan Kohner.

Intelligent van glamour ontdaan verslag van Sigmund Freud als jonge dokter met aandacht voor zijn vroege psychiatrische theorieën en behandelingen en zijn strijd om geaccepteerd te worden door zijn medische collega's in Wenen. Fascinerende droomscène. Scenario van Charles Kaufmann en Wolfgang Reinhardt. Oorspronkelijk in 139m uitgebracht.

Miracle in Soho

1957 | Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Romantiek van Julian Amyes. Met o.a. John Gregson, Belinda Lee, Cyril Cusack, Peter Illing en Rosalie Crutchley.

Een wegwerker die achter de vrouwen aanzit gaat terug naar de straat in Soho waar de vrouw woont die van hem houdt (Italiaanse barmeid Lee, de mooie sexy Engelse star die later zou schitteren in Franse, Duitse en Italiaanse films), als een hoofd- waterleiding breekt. Het script van Emeric Pressburger mist de kundige hand van Michael Powell, de man die dikwijls met hem samenwerkte. Een rudimentair verhaaltje gedraaid in weinig overtuigende straatscènes met matte en/of praatzieke personages. Het verborgen religieuze thema is weinig overtuigend.

Make Me an Offer

1955 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1955. Drama van Cyril Frankel. Met o.a. Peter Finch, Adrienne Corri, Rosalie Crutchley en Finlay Currie.

Bevredigende, hoogstaande toestanden in de antiekkoperswereld, met Finch die achter een kostbare vaas aanzit.

The Flame and the Flesh

1954 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1954. Romantiek van Richard Brooks. Met o.a. Lana Turner, Pier Angeli, Carlos Thompson, Bonar Colleano en Charles Goldner.

Onduidelijke Turner-romance, gefilmd in Europa, met Lana als brunette, die het hof gemaakt wordt door Europeaan Thompson; een hoop ellende als resultaat. Lana Turner is onder haar pruik nauwelijks herkenbaar. Scenario van Helen Deutsch naar een roman van Auguste Bailly.

The Sword and the Rose

1953 | Historische film, Actiefilm, Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1953. Historische film van Ken Annakin. Met o.a. Richard Todd, Glynis Johns, Michael Gough, Jane Barrett en Peter Copley.

Begin 17e eeuw laat Mary Tudor (Johns) zich verleiden door de knappe Charles Brandon (Todd), maar haar broer Koning Henry VIII (Justice) heeft andere plannen met haar. Ze moet een huwelijk aangaan met de oude Franse koning Louis XII en hij belooft haar dat ze, na de dood van de oude man, mag trouwen met wie ze wil. Historische fantasie die een goed beeld geeft van het Engeland in de Renaissance. Het scenario van Lawrence Edward Watkin is gebaseerd op de roman When Knighthood Was In Flower van Charles Major. Vermakelijk gemaakt en vertolkt in die typisch Britse Disney-stijl uit de jaren 1950-60. Geoffrey Unsworth filmde feëerieke beelden aan het Britse Hof. Een mooie, archaïsche score van Clifton Parker.