Heribert Schneiders

Producer

Heribert Schneiders is producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Legenden: Soraya

1998 | Documentaire, Biografie, Historische film

Duitsland 1998. Documentaire van Roland May. Met o.a. Soraya, Rino Barillari, Gianni Arduini, Lia Ave en Ardeshir Zahedi.

Soraya Esfandiary werd in 1932 geboren uit een Duitse moeder en een adellijke Perzische vader. Amper zeventien werd ze in februari 1951 de echtgenote van de Sjah van Iran. Aan hun sprookjeshuwelijk kwam zeven jaar later een einde toen bleek dat Soraya geen kinderen kon krijgen. Toch bleef ze de rest van haar leven deel uitmaken van de jet-set. Ze leeft nu teruggetrokken in Parijs en al draagt ze nog steeds officiëel de titel van prinses, toch heeft ze sinds haar scheiding de sjah noch Iran teruggezien. De makers konden haar strikken voor een zeldzaam interview waarin ze herinneringen oproept aan haar jeugd, de ontmoeting met de sjah, die haar via een foto opmerkte, de zware opleiding en de woelige geschiedenis van Iran in de jaren 1950. In 1964 kon de Italiaanse producent Dino De Laurentiis haar strikken om de hoofdrol te spelen in het drieluik I TRE VOLTA, maar een filmcarrière zat er voor haar niet in. Tevens wordt haar tragisch liefdesleven uit de doeken gedaan. Een boeiend document over de 'Lady Di' van de jaren 1950-60, geschreven door regisseur May. Patrick Blank, Dieter Bellmann en Walter Niklaus spreken de commentaar. Christian Minder stond in voor de montage en Bjorn Kurt en Peter Klotz hanteerden de camera.

Legenden: Marlene Dietrich

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Michael Strauven. Met o.a. Jan-Christopher Horak, David Riva, Steven Bach, Michael Riva en Gean Harwood.

Om te zingen had ze te weinig stem, als actrice beschikte ze slechts over middelmatig talent. Toch groeide Marlene Dietrich (1901-1992) uit tot een legende van het lied en het witte doek. Hoe komt dat? Waarschijnlijk door haar mysterieuze schoonheid en haar sensuele uitstraling. Feit is dat ze in 1930 een sensatie werd met DER BLAUE ENGEL, daarna met regisseur Josef von Sternberg naar Hollywood trok, waar ze een van de populairste actrices van haar generatie werd. Ondanks meermaals aandringen van Goebbels weigerde ze terug te keren naar Duitsland. Kort voor het uitbreken van WOII nam ze de Amerikaanse nationaliteit aan, Eerst in 1960 zou ze Berlijn nogmaals aandoen, waar ze op wisselvallige emoties onthaald werd. Daarna keerde ze enkel nog naar haar geboortestad terug om begraven te worden. Uitstekend gedocumenteerde biografie van een unieke vrouw. Naast gesprekken met haar dochter en twee kleinzoons, komen nog verschillende mensen aan het woord die haar nog gekend hebben. We zien fragmenten uit haar eerste films en een proefopname voor DER BLAUE ENGEL. Ook haar bi-seksualitiet komt aan bod, waardoor ze een dankbaar onderwerp was (en is) voor travestieten. Marlene zelf komt aan het woord in een interview uit 1972. Strauven schreef het scenario. Commentaar wordt gesproken door Patrick Blank, Uwe Müller en Ursula Werner. Montage is van Uli Peschke en Oskar Kammerer. Achter de camera stond Georg Pahl.

Legenden: Evita Peron

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Andrea Morgenthaler. Met o.a. Elsa Sabella, Marcus Zucker, Isabel Ernst, Arturo Pons-Bendoja en Pedro Bianchi.

Eva Duarte werd geboren in een klein Argentijns provinciestadje. Ze droomde ervan om een beroemde actrice te worden en op haar vijftiende liep ze van huis weg met een gehuwde tangodanser, die haar in de steek liet toen ze in Buenos Aires aankwamen. Ze wierp zich in het nachtleven en kreeg de kunst onder de knie om mannen rond haar vinger te draaien. Als actrice bleek ze slechts over middelmatig talent te beschikken, maar toch werd ze in de jaren 1940 de best betaalde actrice van Argentini[KA3]e. Zo ontmoette ze Generaal Juan Domingo Peron, minister van Arbeid en bewonderaar van Hitler. Hem verleiden was maar een klein kunstje en korte tijd later trouwden ze ondanks de tegenstand van de legerleiding. Peron bracht het tot president en Evita (de troetelnaam die het volk haar gaf) bereikte haar droom: een legende worden, gehaat door de rijke klasse, op de handen gedragen door de arbeiders van haar land. Een goed gestoffeerde documentaire die gelijktijdig een beeld geeft van de, dank zij de musical, nog steeds internationaal geroemde Evita en van de sociale omstandigheden waarin de arme Argentijnen leefden in de jaren 1930-1950. De makers praten met mensen die haar nog gekend hebben en anderen die haar leven bestudeerden. Morgenthaler schreef zelf het scenario. Commentaar wordt gesproken door Patrick Blank, Walter Niklaus en Käthe Koch. Montage is van Pauline Pauli en achter de camera nam Ioannis Anastasopoulos plaats.

Legenden: Enrico Caruso

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Birgit Kienzle. Met o.a. Umberto Davide, Eric Murphy, Ricardo Caruso, Umberto Ricci en Luciano Pituello.

Enrico Caruso (1873-1921) was de eerste superster van de grammofoonplaat. Nog steeds wordt hij jaarlijks herdacht door duizenden oude en jonge fans. Voor de Italianen werd hij het bewijs dat een gewone jongen uit Napels het internationaal kon maken en zelfs de top kon bereiken in de VS. Zijn priv[KA1]e- leven was echter minder fraai. Hij was een levensgenieter, hield van drank en vrouwen, maar kwam nooit de breuk teboven met zijn eerste vrouw Ada, ook al hertrouwde hij in 1918 met de Amerikaanse Dorothy, met wie hij nog een dochtertje, Gloria, kreeg. Hij had een zwakke gezondheid, maar stopte niet met optredens. Tijdens een recital in New York stortte hij in elkaar. Op weg naar het hospitaal stierf hij. We bezoeken de plaatsen die belangrijk waren in het leven van Caruso, zien enkele zeldzame filmopnamen met hem en krijgen fragmenten uit DAS WUNDER EINER STIMME (1951) en THE GREAT CARUSO (1953), twee biografische films. Bovendien krijgen we Caruso te zien in een van de weinige stomme films die hij als acteur maakte, MY COUSIN (1919), waarin hij een dubbele rol speelde. De film flopte echter omdat het publiek zijn stem miste. Kienzle schreef het scenario en Patrick Blank en Gerd Andresen leverden het commentaar. Montage is van Renate Nebe. Fotografie van Ioannis Anastasopoulos.

Legenden - Romy Schneider

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Michael Strauven. Met o.a. Sarah Biasini, Karlheinz Böhm, Oswalt Kolle, Helmut Lohner en Jean-Claude Brialy.

Romy Schneider werd in 1938 geboren als Rosemarie Albach- Retty, de dochter Magda Schneider en Wolf Albach-Retty, die zowel op het toneel als voor de camera stonden. Deze documentaire volgt Romy vanaf haar prille begin, in 1952, over haar SISSI-trilogie, tot haar verloving met Alain Delon, waardoor ze in Frankrijk terecht kwam. Hier kreeg ze een nieuw imago van Coco Chanel. Na haar mislukte Hollywood-avontuur kwam ze weer naar Europa, waar haar carrière gered werd dank zijn LA PISCINE, waarin ze als tegenspeler niemand minder had dan Alain Delon, ook al was hun relatie al lang voorbij. In Frankrijk bouwde ze haar loopbaan verder uit en werd een van de belangrijkste sterren van de Franse film. Haar privé-leven was echter een puinhoop. De wanhoop die zo dikwijls uit haar films sprak was echt. Haar leven brak helemaal wanneer in 1981 haar zoon David bij een ongeval de dood vond. Minder dan een jaar later, op 29 mei 1982, stierf ook zij, aan een dodelijke cocktail van medicijnen en alcohol. De liefde- haat verhouding van Romy met haar moeder Magda wordt eveneens gedetailleerd uit de doeken gedaan. Een boeiend portret met commentaar van Patrick Blank, Frank Sieckel, Conny Wolter en Käthe Koch. Montage was van Katrin Ewald en nieuw beeldmateriaal werd gefilmd door Bernd Höhne.

Legenden - Curt Jürgens

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Roland May. Met o.a. Robert Jungbluth, Judith Holzmeister, Artur Brauner, Jacques Orth en Helmut Käutner.

Curt J[KA3]urgens was in de eerste plaats een levensgenieter. Geboren in 1912 groeide hij op in Berlijn, waar hij droomde van een loopbaan als journalist. Het lot besliste echter anders. Zijn toekomst lag duidelijk op de planken. In 1935 betrok Willi Forst hem bij de productie van DIE KOENIGSWALZER, waarin hij zijn eerste rolletje speelde. Kort voor het uitbreken van WOII trok hij naar Wenen waar hij een ster werd op de planken. Van de oorlog of de politiek trok hij zich niets aan. In 1955 werd hij de lieveling van het Duitse publiek met DER TEUFELS GENERAAL. In een door de oorlog verscheurd Duitsland stond hij model voor een zuivere held, een man in wie de gemiddelde Duitser weer kon geloven. Een jaar later stal hij het hart van de Fransen door zijn rol in ET DIEU CREA LA FEMME met een nog onbekende Brigitte Bardot. Hij werd internationaal een van de meest gezochte acteurs en hij was de enige die erop stond zichzelf te synchroniseren in het Duits, Frans en Engels. Hij had tevens de faam een onverbeterlijke Casanova te zijn. Hij trad vijf maal in het huwelijk, o.a. met Eva Bartok, Judith Holzmeister en Simone Bicheron. Na een zware hartoperatie acteerde hij nog een laatste maal in de schitterende Duitse tv-productie COLLIN (1981). In 1982 moest hij met de dood de tol betalen van zijn uitbundige levenswijze. May schreef zelf het scenario. Commentaar werd ingesproken door Patrick Blank en Uwe Müller. Christian Minder stond in voor de montage en Peter Klotz verzorgde de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Heribert Schneiders op televisie komt.

Reageer