Walter Plathe: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Spuk am Tor der Zeit

2003 | Familiefilm, Romantiek, Horror

Duitsland 2003. Familiefilm van Günter Meyer. Met o.a. Friedrich Lindner, Walter Plathe, Nina Hoger, Christian Kuchenbuch en Reiner Heise.

Klinik unter Palmen - Mexiko: 6. Stunden der Entscheidung

2002 | Drama

Duitsland 2002. Drama van Otto Retzer. Met o.a. Klausjürgen Wussow, Michael Degen, Martin Halm, Hilde Van Mieghem en Walter Plathe.

Spuk im Reich der Schatten

2000 | Familiefilm, Komedie, Fantasy, Horror

Duitsland 2000. Familiefilm van Günter Meyer. Met o.a. Saskia Grasemann, Matthias Schweighöfer, Benjamin Sadler, Ilja Richter en Walter Plathe.

Klinik unter Palmen - Mexiko: 3. Rache und Reue

2000 | Drama

Duitsland 2000. Drama van Otto Retzer. Met o.a. Klausjürgen Wussow, Günter Pfitzmann, Oliver Tobias, Marion Mitterhammer en Ulrich Reinthaller.

Klinik unter Palmen - Mexiko: 2. Verbotene Gefühle

2000 | Drama

Duitsland 2000. Drama van Otto Retzer. Met o.a. Klausjürgen Wussow, Günter Pfitzmann, Oliver Tobias, Marion Mitterhammer en Ulrich Reinthaller.

Klinik unter Palmen - Mexiko: 1. Irrwege des Schicksals

2000 | Drama

Duitsland 2000. Drama van Otto Retzer. Met o.a. Klausjürgen Wussow, Ursela Monn, Oliver Tobias, Marion Mitterhammer en Ulrich Reinthaller.

Das Traumschiff - Tahiti

1999 | Drama

Duitsland 1999. Drama van Michael Steinke. Met o.a. Siegfried Rauch, Heide Keller, Horst Naumann, Andrea L'Arronge en Joanna Bacalso.

Spuk aus der Gruft

1998 | Romantiek, Horror, Familiefilm

Duitsland 1998. Romantiek van Günter Meyer en Günther Meyer. Met o.a. Benjamin Sadler, Saskia Grasemann, Walter Plathe, Nina Hoger en Kurt Böwe.

Großmutters Courage

1995 | Drama

Duitsland 1995. Drama van Karin Hercher. Met o.a. Inge Meysel, Philipp Niedersen, Enzi Fuchs, Karin Giegerich en Paul Frielinghaus.

Nadat haar zoon en schoondochter tijdens hun vakantie door een ongeluk om het leven zijn gekomen, moet oma Meyenburg (Meysel) in haar eentje voor haar kleinzoon Marco (Niedersen) van twaalf jaar zorgen. De kinderrechter vindt dat een vrouw van tachtig niet voor een kind dat de puberteit in gaat, kan zorgen en wil Marco in een pleeggezin plaatsen. Zoiets laat oma Meyenburg niet gebeuren! Met humor, esprit en moed zet de bekende, inmiddels 85-jarige actrice Meysel een schat van een oma neer. Het scenario is van Charlotte Drews-Bernstein en Gabriele Kreis. Het camerawerk is van Zivko Zalar.

Coswig und Sohn

1994 | Komedie

Duitsland 1994. Komedie van Michael Braun. Met o.a. Robert Atzorn, Oliver Grober, Christine Neubauer, Anita Lochner en Walter Plathe.

De succesvolle advocaat Atzorn is aan het scheiden van zijn vrouw Lochner. Voor het gemak hebben ze hun tien-jarige zoontje Grober ondergebracht in een internaat. De jongen is daar niet gelukkig en loopt weg. Hij trekt in bij zijn vader. Dit brengt spanningen teweeg, want Atzorn heeft weinig tijd voor de jongen, evenmin trouwens als Lochner, die op het punt staat een belangrijke internationale restauratie-opdracht te krijgen. Tedere, aangrijpende geschiedenis over een jongen die aan zijn lot wordt overgelaten, alles krijgt wat zijn hartje begeert maar zich toch niet gelukkig kan voelen - tot hij zelf een oplossing bedenkt. Een bitterzoet scenario van Felix Huby, Dieter de Lazzer en Günther Scheuthle, gebaseerd op autobiografisch werk van Huby. Fotografie van Kurt Lorenz.

Tatort: Stoevers Fall

1992 | Thriller

Duitsland 1992. Thriller van Jurgen Roland. Met o.a. Walter Plathe, Charles Brauer en Manfred Krug.

De succesvolle advocaat Atzorn is aan het scheiden van zijn vrouw Lochner. Voor het gemak hebben ze hun tien-jarige zoontje Grober ondergebracht in een internaat. De jongen is daar niet gelukkig en loopt weg. Hij trekt in bij zijn vader. Dit brengt spanningen teweeg, want Atzorn heeft weinig tijd voor de jongen, evenmin trouwens als Lochner, die op het punt staat een belangrijke internationale restauratie-opdracht te krijgen. Tedere, aangrijpende geschiedenis over een jongen die aan zijn lot wordt overgelaten, alles krijgt wat zijn hartje begeert maar zich toch niet gelukkig kan voelen - tot hij zelf een oplossing bedenkt. Een bitterzoet scenario van Felix Huby, Dieter de Lazzer en Günther Scheuthle, gebaseerd op autobiografisch werk van Huby. Fotografie van Kurt Lorenz.

Tatort - Stoevers Fall

1992 | Mysterie

Duitsland 1992. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Walter Plathe, Jale Arikan en Dieter Thomas Heck.

Een hoge politiefunctionaris uit Hamburg zou omgekocht zijn door het milieu. Hauptkommissar Paul Stoever (Krug) kan het nauwelijks geloven. Als zijn vriend, misdaadverslaggever Horstmann (Plathe), die de bewijzen te koop kreeg aangeboden, wordt vermoord, moet Stoever zijn mening herzien. Hij is er zich van bewust dat hij nu ook vijanden heeft in zijn eigen gelederen. Met de rug tegen de muur zet hij door, met succes, uiteraard. Het scenario is van Dieter Hirschberg en Willi Voss. Het was aanvankelijk de bedoeling dat dit de laatste TATORT-film met Krug zou worden, maar de grote kijkdichtheid en de populariteit van het duo Stoever-Brockm[KA3]oller bepaalde anders. Krug en Brauer (als Peter Brockmöller) namen pas in 2001 definitief afscheid en hadden toen bijna veertig gevallen behandeld. Het camerawerk is van Lothar Elias Stickelbrucks. Achttiende zaak van Stoever en Brockmöller. Aflevering 260.

Der Alte - Tödliche Beziehungen

1992 | Mysterie

Duitsland 1992. Mysterie van Helmuth Ashley. Met o.a. Rolf Schimpf, Michael Ande, Charles M. Huber, Markus Böttcher en Michael Degen.

Een zeventien-jarig meisje wordt bewusteloos gevonden op een open plek in een bos; geslagen, gewurgd, verkracht. In een soort coma-toestand kan zij de naam van de dader niet noemen. Kort daarop lijkt alles duidelijk: rond het tijdstip van de misdaad verdween uit een nabijgelegen psychiatrische inrichting de pati[KA3]ent M[KA3]uller. Inspecteur Kress (kaalhoofd Schimpf) raakt de wanhoop nabij wanneer een nieuwe moordaanslag plaatsvindt. Scenario van Volker Vogeler.

Kleiner Mann in großen Glück

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Georg Thomalla, Marlène Charell, Hans Clarin, Gerhard Wollner en Walter Plathe.

De oude zwerver Willi (Thomalla) trekt samen met een vriend- collega, Naar Zuid-Frankrijk om er te overwinteren. Een lokale kennis zorgt er voor een huis. Het is de villa van een rijk fotomodel (Charell) dat hij er zal bewonen (zonder toestemming uiteraard) terwijl deze op vakantie is. Wat hij echter niet weet is dat de vrouw het bezoek kreeg van haar ex-vriend die haar en haar dochtertje in de kelder opsloot, terwijl hijzelf met haar wagen de casino overvalt. Tot overmaat van ramp verbergt deze de buit in de koffer van Willi. Ouderwetse boulevard-komedie die enkel genietbaar is door het ontspannen spel van Thomalla. Veel heeft het geheel niet om het lijf, maar het is nog altijd beter dan de vele waardeloze soaps die het tv-landschap teisteren. Ongeloofwaardig scenario van Curth Flatow en mooie fotografie van Helmut Bahr.

Café Europa

1990 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1990. Komedie van Franz Xaver Bogner. Met o.a. Jacques Breuer, Barbara Auer, August Zirner, Elmar Wepper en Raimund Harmstorf.

De onnozele politieman Schr[KA3]oder (Breuer) krijgt, omdat hij niets tot een goed einde weet te brengen, voor straf straatdienst bij het station in München. Op zoek naar de vermeende minnaar van zijn vrouw verijdelt Schröder nietsvermoedend een moordaanslag op de waard van het kroegje bij het station, 'Café Europa', waarmee hij zich grote, doch onverdiende roem verwerft. Aardige politie-komedie met veel onverwachte wendingen. Het scenario is van Ekkehard Ziedrich en regisseur Bogner. Het camerawerk is van Frank Brühne.

Polizeiruf 110: Der Mann im Baum

1988 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1988. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Andreas Schmidt-Schaller, Lutz Riemann, Anne Kasprik, Renate Geißler en Günter Schubert.

Een Oostduits dorp is in de ban van een gemaskerde verkrachter. Zijn eerste slachtoffer is Ingrid Willert (Von Zglinicki), een vroedvrouw en de volgende is een jonge blom, die met tegenspartelen en geroep om hulp het ergste kon voorkomen. De slachtoffers geven hetzelfde vage signalement: de man is zwaar, heeft een bepaald luchtje en maakt zich uit de voeten op een brommer. De plaatselijke politie zit met de handen in het haar en roept hippe Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) te hulp. Hij komt opdagen met saaie dienstklopper Oberleutnant Zimmermann (Riemann) en charmante Unterleuntnant G[KA3]ortz (Kasprik). Voor G[KA3]ortz is het haar eerste zaak en omdat zij een vrouw is, is ze extra fanatiek. Terwijl de politie snuffelt en zoekt (en op den duur vindt), hoort Margit Silawske (Gei[KL29]ler) aan de kassa van de plaatselijke supermarkt (model 1950, zonder al te veel keuze, wel veel drank, en wat je ziet is niet de werkelijkheid - die is erger) de enge verhalen over de verkrachter. De vlammen slaan haar uit, want er gaat haar een licht op. Het duurt nog wel even voordat Grawe haar man Karl (Schubert) hoort. Ook verkrachten was niet toegestaan in de voormalige DDR. Bloedeloze aflevering, nummer 117, uit de serie. Kasprik zagen we later (enige jaren na de Duitse eenwording) in betere tv-films. Het camerawerk is van Günter Heimann. Regisseur Mosblech, die met nummer negen in de reeks gekomen was, hebben we in het Westen toch niet meer teruggezien.

Der Staatsanwalt hat das Wort: Ein Kartenhaus

1983 |

1983. Hans Werner. Met o.a. Lotte Lèbinger, Walter Plathe en Angelika Waller.

Een Oostduits dorp is in de ban van een gemaskerde verkrachter. Zijn eerste slachtoffer is Ingrid Willert (Von Zglinicki), een vroedvrouw en de volgende is een jonge blom, die met tegenspartelen en geroep om hulp het ergste kon voorkomen. De slachtoffers geven hetzelfde vage signalement: de man is zwaar, heeft een bepaald luchtje en maakt zich uit de voeten op een brommer. De plaatselijke politie zit met de handen in het haar en roept hippe Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) te hulp. Hij komt opdagen met saaie dienstklopper Oberleutnant Zimmermann (Riemann) en charmante Unterleuntnant G[KA3]ortz (Kasprik). Voor G[KA3]ortz is het haar eerste zaak en omdat zij een vrouw is, is ze extra fanatiek. Terwijl de politie snuffelt en zoekt (en op den duur vindt), hoort Margit Silawske (Gei[KL29]ler) aan de kassa van de plaatselijke supermarkt (model 1950, zonder al te veel keuze, wel veel drank, en wat je ziet is niet de werkelijkheid - die is erger) de enge verhalen over de verkrachter. De vlammen slaan haar uit, want er gaat haar een licht op. Het duurt nog wel even voordat Grawe haar man Karl (Schubert) hoort. Ook verkrachten was niet toegestaan in de voormalige DDR. Bloedeloze aflevering, nummer 117, uit de serie. Kasprik zagen we later (enige jaren na de Duitse eenwording) in betere tv-films. Het camerawerk is van Günter Heimann. Regisseur Mosblech, die met nummer negen in de reeks gekomen was, hebben we in het Westen toch niet meer teruggezien.

Der Staatsanwalt hat das Wort: Gefèhrliche Freundschaft

1982 |

1982. Bodo Fürneisen. Met o.a. Walter Plathe, Renate Reinecke en Thomas Wetzel.

Een Oostduits dorp is in de ban van een gemaskerde verkrachter. Zijn eerste slachtoffer is Ingrid Willert (Von Zglinicki), een vroedvrouw en de volgende is een jonge blom, die met tegenspartelen en geroep om hulp het ergste kon voorkomen. De slachtoffers geven hetzelfde vage signalement: de man is zwaar, heeft een bepaald luchtje en maakt zich uit de voeten op een brommer. De plaatselijke politie zit met de handen in het haar en roept hippe Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) te hulp. Hij komt opdagen met saaie dienstklopper Oberleutnant Zimmermann (Riemann) en charmante Unterleuntnant G[KA3]ortz (Kasprik). Voor G[KA3]ortz is het haar eerste zaak en omdat zij een vrouw is, is ze extra fanatiek. Terwijl de politie snuffelt en zoekt (en op den duur vindt), hoort Margit Silawske (Gei[KL29]ler) aan de kassa van de plaatselijke supermarkt (model 1950, zonder al te veel keuze, wel veel drank, en wat je ziet is niet de werkelijkheid - die is erger) de enge verhalen over de verkrachter. De vlammen slaan haar uit, want er gaat haar een licht op. Het duurt nog wel even voordat Grawe haar man Karl (Schubert) hoort. Ook verkrachten was niet toegestaan in de voormalige DDR. Bloedeloze aflevering, nummer 117, uit de serie. Kasprik zagen we later (enige jaren na de Duitse eenwording) in betere tv-films. Het camerawerk is van Günter Heimann. Regisseur Mosblech, die met nummer negen in de reeks gekomen was, hebben we in het Westen toch niet meer teruggezien.

Geschlossene Gesellschaft

1978 | Drama

Oost Duitsland 1978. Drama van Frank Beyer. Met o.a. Jutta Hoffmann, Armin Müller-Stahl, Sigfrit Steiner en Walter Plathe.

Een jong gezin (vader, moeder en zoontje) in een ver afgelegen vakantiehuisje vormen de handeling, die door de regisseur wordt benut om hun depressies en levenscrises voor het voetlicht te halen. Hun gevoelens (ook jegens elkaar) zijn symbolisch voor de kritiek op de DDR-maatschappij die na het tv- debuut door de autoriteiten goed begrepen werd en prompt veroorzaakten dat de film naar de planken verbannen werd, waar hij elf jaar bleef liggen tot de omwenteling van 1989 en in de postrevolutionaire hausse van films uit de kast kwam. Deze kritiek was allang bekend, de hoofdrolspelers zaten al lang hoog en droog in het Westen en niemand zit op de film te wachten.