Eri Ishida

Acteur

Eri Ishida is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tobu yume o shibaraku minai

1990 | Fantasy

Japan 1990. Fantasy van Eizo Sugawa. Met o.a. Toshiyuki Hosokawo, Eri Ishida, Meiran Maeda, Meriko Kaga en Shinnosuke Furomoto.

Een goed geacteerde, intrigerende erotische fantasyfilm, waarvan de handeling zich in onze tijd voltrekt en zodanig gemaakt is dat hij goed past in de westerse manier van denken over een man (Hosokawo) die na een treinramp in een overvol ziekenhuis terecht komt, en waar hij met een vrouwelijk slachtoffer in [KA1]e[KA1]en kamer komt te liggen; hun bedden zijn slechts gescheiden door een scherm. `s Nachts beginnen zij een beleefde conversatie, die uitloopt op een geanimeerde erotische tweespraak. `s Ochtends kan hij een steelse blik op zijn nachtelijke `partner` werpen en ziet hij dat het een verminkte oude vrouw is. Als hij teruggekeerd is, gaat het mis met zijn carri[KA2]ere en zijn huwelijk, maar de vrouw uit het ziekenhuis (Maeda) komt plotseling terug als een oogverblindende dertig-jarige met wie hij de liefde bedrijft (realistisch en stijlvol verfilmd) en telkens als zij voor hem verschijnt, is zij zeven jaar jonger. De laatste keer wordt hij aangestaard door een vijfjarig meisje. Hoewel de regisseur het subplot wat zwaar heeft aangezet, is de film in zijn totaliteit zeer de moeite waard.

Onimaru

1988 | Romantiek, Drama

Japan/Zwitserland 1988. Romantiek van Kiju (Yoshishige) Yoshida. Met o.a. Yusaku Matsuda, Yuko Tanaka, Tatsuo Nadaka, Eri Ishida en Nagare Hagiwara.

Een Japans-Zwitserse co-produktie waarvoor [KL]Woeste Hoogten [KLE] van Emily Bront[KA3]e als uitgangspunt diende!! Op z`n minst onverwachts, nietwaar, te meer daar het leven van de gezusters Bront[KA3]e er in terug te vinden is, evenals de invloed van de geschriften van George Bataille. Het resultaat is een vlammend, dichterlijk, erotisch, dromerig, fantasievol en mystiek werkje met fraaie, schilderachtige sc[KA2]enes van Junichiro Hayashi. Voeg hier aan toe een sfeer, die uitmondt in krankzinnige wreedheid. Een dergelijk werk dwingt respect af, ook al brengt het de Europese kijker, met zijn totaal andere mentaliteit, danig van zijn stuk. Niettemin een bewerking van hetzelfde kaliber als die van Bu[KA6]nuel (1953) en Wyler (1939)

Dauntaun Hirozu

1988 | Drama, Romantiek

Japan 1988. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Hashinosuke Nakamura, Toshiro Yanagiba, Hiroko Yakushimaru, Eri Ishida en Toshinori Obi.

Prachtig, nostalgisch beeld over het zich van WO II herstellend Japan in 1948 aan de hand van de belevenissen van drie vrienden - middelbare scholieren - die verliefd zijn op het stralende sterretje van de klas Yakushimura, die op haar beurt valt voor een van hen, Nakamura. Hoewel die alles voor haar voelt, heeft hij het te druk met het verbergen van een voor gangsters gevlucht prostituƩetje, Ishida. Aan het einde van het schooljaar voert de klas met succes het stuk op van Friedrich Hebbel Der Barbier Zitterlein. In het volgende jaar dwingen de Amerikanen, die het land bezetten, een schoolhervorming af en Nakamura en Yakushimura worden uit elkaar gedreven zonder dat ze elkaar de liefde hebben kunnen bekennen. Vermakelijke verfilming van de roman van Akira Hayasaka door Yoshitaka Asama en Yoji Yamada tot scenario bewerkt. De fraaie fotografie was in de vaardige handen van Tetsuo Takaba.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eri Ishida op televisie komt.

Reageer