Onimaru

1988, Kiju (Yoshishige) Yoshida, 130 minuten

Japan/Zwitserland 1988. Romantiek van Kiju (Yoshishige) Yoshida. Met o.a. Yusaku Matsuda, Yuko Tanaka, Tatsuo Nadaka, Eri Ishida en Nagare Hagiwara.

VPRO Cinema

Een Japans-Zwitserse co-produktie waarvoor [KL]Woeste Hoogten [KLE] van Emily Bront[KA3]e als uitgangspunt diende!! Op z`n minst onverwachts, nietwaar, te meer daar het leven van de gezusters Bront[KA3]e er in terug te vinden is, evenals de invloed van de geschriften van George Bataille. Het resultaat is een vlammend, dichterlijk, erotisch, dromerig, fantasievol en mystiek werkje met fraaie, schilderachtige sc[KA2]enes van Junichiro Hayashi. Voeg hier aan toe een sfeer, die uitmondt in krankzinnige wreedheid. Een dergelijk werk dwingt respect af, ook al brengt het de Europese kijker, met zijn totaal andere mentaliteit, danig van zijn stuk. Niettemin een bewerking van hetzelfde kaliber als die van Bu[KA6]nuel (1953) en Wyler (1939)

credits

Regie:
Kiju (Yoshishige) Yoshida
Cast:
Yusaku Matsuda, Yuko Tanaka, Tatsuo Nadaka, Eri Ishida, Nagare Hagiwara, Keiko Itoh, Masao Imafuku, Tokuko Sugiyama, Shun Ueda, Tomoko Takabe, Masato Furuoya, Rentaro Mikuni
Muziek:
Tomoru Takemitsu
Jaar:
1988
Alt. titels:
Arashi ga oka
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Japan, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Onimaru (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer