Ray Sharkey: cast.
Er zijn 34 films gevonden.

Cop and ½

1993 | Komedie, Actiefilm, Familiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1993. Komedie van Henry Winkler. Met o.a. Burt Reynolds, Norman D. Golden II, Ray Sharkey en Ruby Dee.

Achtjarige jongen is de enige getuige in een moordzaak en wil daarom op pad met de uitgebluste rechercheur die de zaak onderzoekt.

Zebrahead

1992 |

1992. Anthony Drazan. Met o.a. Candy Ann Brown, Don Johnson, Deshonn Castle, Paul Butler en Michael Rapaport.

Achtjarige jongen is de enige getuige in een moordzaak en wil daarom op pad met de uitgebluste rechercheur die de zaak onderzoekt.

Round Trip To Heaven

1992 | Komedie, Actiefilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Komedie van Alan Roberts. Met o.a. Ray Sharkey, Corey Feldman, Zach Galligan, Julie McCullough en Rowanne Brewer.

Baardeloze melkmuilen Feldman en Galligan mogen een Rolls Royce naar Palm Beach brengen. Dat zien ze wel zitten, omdat daar de Miss Future-verkiezing gehouden wordt en ze hopen er leuke meiden te kunnen imponeren met hun voertuig zodat ze die kunnen versieren. Ze weten niet dat Sharkey een gestolen fortuin in de auto heeft verstopt en hij hen volgt met de filosofie dat een mensenleven altijd minder waard is dan een hoop poen. De gangster wordt op zijn beurt geschaduwd door twee onhandige cops. Typische ingrediënten voor een platte klucht en dat is het dan ook. Het scenario is van Shuki Levy, Winston Richards en Alexander Tabrizi. Het overdreven spel is storend en werkt op den duur enerverend. Uitsluitend voor overjaarde pubers die kunnen genieten van het domme bloot en de infantiele verhaalswendingen. Fotograaf van dienst was James Mathers.

In the Line of Duty: Street War

1992 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Dick Lowry. Met o.a. Ray Sharkey, Peter Boyle, Mario Van Peebles, Michael Boatman en Courtney B. Vance.

Van Peebles en Boatman werken als wijkagenten in Brooklyn. Van Peebles wordt door een drugsdealer vermoord en omdat de hoge bazen beslissen dat zijn kompaan geen deel mag uitmaken van het onderzoek, neemt Boatman het recht in eigen hand. Geschreven door T.S. Cook. Camerawerk van Frank Beascoechea.

Chrome Soldiers

1992 | Actiefilm

Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Thomas J. Wright. Met o.a. Gary Busey, Ray Sharkey, William Atherton, Yaphet Kotto en Norman Skaggs.

Vergezocht tv-voer met een uiterst dun en dom plot over kolonel b.d. Busey (gedecoreerd in de Golfoorlog) en een aantal voormalige Vietnam-kameraden, die de moord op Busey`s broer (Robillard) wreken, nadat de domoor zich had ingelaten met een drugshandeltje. Ross LaManna, John McCormick en Jonas McCord knutselden het scenario in elkaar en Billy Dickson was de fotograaf van dienst voor dit geheel verrassingsloze werkje.

Caged Fear

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Bobby Houston. Met o.a. David Keith, Deborah May, Ray Sharkey, Kristen Cloke en Karen Black.

VV.

Relentless II

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van Michael Schroeder. Met o.a. Ray Sharkey, Leo Rossi, Meg Foster en Miles O'Keeffe.

Een onderhoudende, zij het oppervlakkige, wat gewelddadige thriller, die zich vlot voltrekt over een bizar plot tussen de FBI en de voormalige kolonel van de voormalige KGB. Hij schakelt zijn slapende agenten-net in de V.S. uit als een op een TERMINATOR-lijkende willoze, effici[KA3]ente killer. De wandaden worden gemaskeerd alsof ze begaan zijn door een willekeurig opererende seriemoordenaar. Een vasthoudende rechercheur van politie ontrafelt de samenzwering en de kolonel demonstreert nog net even zijn eigen wil. Sharkey speelt heel aardig en Fosters rolletje is klein. Heeft heel weinig te maken met RELENTLESS (1989) en is ook bekend als DEAD ON en RELENTLESS 2 - DEAD ON.

Cops and Robbers

1991 | Misdaad

Verenigde Staten 1991. Misdaad van Paul Wendkos. Met o.a. Ray Sharkey, Edward Asner, George Kennedy, Steve Railsback en James Keach.

Vier mannen, waaronder twee corrupte politie-agenten, beroven een bank voor tientallen miljoenen dollars aan geld en juwelen. Hoofdinspecteur Asner (Quinn) vermoedt dat een van zijn ondergeschikten het meesterbrein achter de misdaad is, maar vindt aanvankelijk geen bewijsmateriaal. Hij is echter taai en geeft niet op. Het is wachten op de eerste foutjes van de potentiële verdachten... Realistisch en bij momenten spannend. Speelt rond 1980. Scenario van Bill Bleich en camerawerk van Ronald M. Lautore.

The cops are robbers

1990 | Thriller

Verenigde Staten 1990. Thriller van Paul Wendkos. Met o.a. Steve Railsback, Ray Sharkey en James Keach.

Het afdelingshoofd van een politiecorps in het district van Boston is aangesteld om de corrupte agenten uit het team te halen. Hij krijgt al gauw argwaan tegen een jonge vlotte agent, en binnen de kortste keren voeren de twee mannen een gevaarlijke strijd om elkaar te slim af te zijn.

The Take

1990 | Misdaad

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Leon Ichaso. Met o.a. Ray Sharkey, Lisa Hartman, Larry Manetti, R. Lee Ermey en Joe Lala.

Sharkey is een op corruptie betrapte smeris uit Miami die zich vier jaar later opnieuw van een plaatsje bij de drugsbrigade verzekert door een andere corrupte collega te ontmaskeren. Ordinaire politiefilm, geen 'film noir', maar een 'film gris', met versleten karaktertekeningen, dialogen en situaties, die getracht heeft in te haken op het succes van MIAMI VICE. Uit de filmfabriek voor de kabel tv-markt.

The Rain Killer

1990 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Thriller van Ken Stein. Met o.a. Ray Sharkey, David Beecroft, Tania Coleridge, Woody Brown en Michael Chiklis.

De acteurs investeren veel energie in deze lugubere, vaak onlogische thriller over rivaliserende smerissen die jacht maken op een massamoordenaar. De levendige seksscènes helpen echter niet veel.

Neon Empire

1990 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Larry Peerce. Met o.a. Gary Busey, Ray Sharkey, Martin Landau, Harry Guardino en Dale Dye.

Kleurrijke maar weinig overtuigende film over de opkomst van het gokparadijs Las Vegas waar de wet van de straat en de maffia de dienst uitmaakten en bevolkt met harde jongens als Busey, Sharkey en Landau.

Wired

1989 | Biografie

Verenigde Staten 1989. Biografie van Larry Peerce. Met o.a. Michael Chiklis, Ray Sharkey, J.T. Walsh, Patti D'Arbanville en Lucinda Jenney.

Deze film was de mislukking van het jaar. Het betreft een akelig verkeerde bewerking van Bob Woodwards biografie over John Belushi, een als waarschuwing bedoeld boek dat een bestseller werd. Chiklis lijkt een beetje op Belushi, maar heeft in geen enkel opzicht diens komische uitstraling wanneer hij op onhandige wijze een aantal sc[KA2]enes uit SATURDAY NIGHT LIVE probeert na te spelen. Een beschermengel die als taxichauffeur fungeert (Sharkey), ontbreekt niet in deze film. Walsh, die de rol van Woodward speelt, is onbedoeld een voorwerp van spot geworden met zijn vertolking, die de meest verstikkende van het afgelopen decennium mag worden genoemd. De enige overlevende van de cast is D'Arbanville als Cathy Smith, de vrouw die Belushi zijn fatale overdosis toediende.

The Revenge of Al Capone

1989 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Michael Pressman. Met o.a. Ray Sharkey, Keith Carradine, Debrah Farentino, Charles Haid en Scott Paulin.

Een goede, ouderwetse gangsterfilm waarin Sharkey schittert als Capone die vanachter de tralies zijn zaken leidt. Carradine is de agent die hem daar gekregen heeft. Eliot Ness is er niets bij. Met verve geschreven door Tracy Keenan Wynn.

Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills

1989 | Komedie, Erotiek, Drama

Verenigde Staten 1989. Komedie van Paul Bartel. Met o.a. Jacqueline Bisset, Ray Sharkey, Mary Woronov, Robert Beltran en Ed Begley jr.

Bizarre, lukrake sekskomedie met verschillende figuren uit verschillende klassen die in Beverly Hills van het ene bed in het andere duiken. Een poging om heilige huisjes omver te schoppen en figuren die typerend zijn voor de levenstijl in Los Angeles belachelijk te maken, maar vaak komt het niet verder dan zinloos gedoe. Daarbij is het onduidelijk of deze film bedoeld is als drama of als klucht. Het beste is nog de titel.

Capone behind Bars

1988 | Misdaad, Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1988. Misdaad van Michael Pressman. Met o.a. Keith Carradine, Ray Sharkey, Debrah Farentino, Charles Hard en Scott Paulin.

Deze film over de beruchte en legendarische gangster Al Capone (Sharkey) die aan de vooravond van zijn dood zijn aartsvijand FBI-agent Michael Rourke (Carradine) ontvangt in de hoop hem toch nog eens te kunnen omkopen is niet meer dan een flauwe rolprent, die zonder enige vorm van originaliteit alle platgetreden paden betreedt van actie, seks en misdaad. Ook bekend als DEATH LORD.

Act of Piracy

1988 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Zuid-Afrika 1988. Actiefilm van John 'Bud' Cardos. Met o.a. Gary Busey, Belinda Bauer, Ray Sharkey, Nancy Mulford en Nadia Bilchik.

Busey als oud-soldaat begint een wereldwijde klopjacht naar een wrede huurling, gespeeld door Sharkey, die er met zijn jacht en kinderen vandoor is gegaan. Degelijk acteerwerk houdt dit gewelddadige actie-avontuur drijvend.

Wiseguy

1987 | Misdaad, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Rod Holcomb. Met o.a. Ken Wahl, Jonathan Banks, Ray Sharkey, Gianni Russo en Robert Miranda.

Pilootaflevering van gelijknamige dramatische Amerikaanse politieserie met Wahl als een undercover-agent die het opneemt tegen de georganiseerde misdaad. Om gemakkelijk te kunnen infiltreren en geloofwaardig over te komen, bracht hij achttien maanden in de gevangenis door. Hij wil bovendien zijn moeder in de ogen kunnen kijken, want zij leeft in de veronderstelling dat haar zoon echt een gangster is en wil niets met hem te maken hebben. Zolang hij in dienst is van het Organized Crime Task Force mag hij haar de waarheid niet zeggen. Wanneer zijn goede vriend en mentor door maffiabaas Russo vermoord wordt, besluit Wahl zijn 'bekentenis' nog even uit te stellen. De serie liep in de V.S. van september 1987 tot december 1990. De pilootaflevering werd geregisseerd door producer Holcomb en geschreven door Stephen J. Cannell en Frank Lupo.

P.I. - Private Investigations

1987 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1987. Thriller van Nigel Dick. Met o.a. Clayton Rohner, Ray Sharkey, Paul Le Mat, Talia Balsam en Robert Ito.

Een wat uitgebluste thriller met Rohner als het volslagen onschuldige slachtoffer, waarop de politie een dodelijke jacht opent. De korte fragmenten uit THE MAN WHO KNEW TOO MUCH (1934) van Hitchcock die zijn ingelast helpen de toeschouwer er op pijnlijke wijze aan herinneren hoe een echte suspense-film behoort te zijn. Scenario van John Dahl en David Warfield.

Wise Guys

1986 | Film noir, Komedie, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Film noir van Brian De Palma. Met o.a. Danny DeVito, Joe Piscopo, Harvey Keitel, Ray Sharkey en Dan Hedaya.

Zonderlinge zwarte humor in dit verhaal over twee mislukkelingen die voor een bende-baasje in Newark, New Jersey werken. Als hun pogingen om hem op te lichten mislukken, stookt hij ze op om elkaar te vermoorden. DePalma's nieuwe aanpak is een misser. De film drijft alleen op DeVito's komische talent. Scenario van George Gallo. Camerawerk van Fred Schuler.

No Mercy

1986 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1986. Thriller van Richard Pearce. Met o.a. Richard Gere, Kim Basinger, Jeroen Krabbé, George Dzundza en Gary Basaraba.

Als de partner van undercover-agent Eddie Jillette (Gere) wordt vermoord blijkt er een getuige te zijn, de fraaie blondine Michel Duval (Basinger). Ze weigert echter mee te werken aan het politieonderzoek, waarop Gillete zichzelf met een handboei aan haar vastmaakt en het sleuteltje verliest. Er zijn onaangenamere mensen om aan vast te zitten, maar ze blijkt het 'eigendom' te zijn van misdaadbaas Losado (Krabbé). Die gaat achter het tweetal aan, zodat er niets anders op zit dan te vluchten in de moerassen van Louisiana. Clichématige jaren '80 thriller met niet onaardig acteerwerk en mooi, zompig camerawerk.

Hellhole

1985 | Thriller

Verenigde Staten 1985. Thriller van Pierre De Moro. Met o.a. Ray Sharkey, Judy Landers, Mary Woronov, Marjoe Gortner en Edy Williams.

De onschuldige Landers wordt gevangen gehouden in een herstellingsoord voor vrouwen, waar vreemde experimenten gedaan worden. Een beter script was geen luxe geweest.

92 Grosvenor Street

1985 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1985. Oorlogsfilm van Sheldon Larry. Met o.a. Hal Holbrook, David McCallum, Ray Sharkey, Anne Twomey en Tom Ishell.

Een sympathieke Noorse geleerde is bezig - zonder dat hij het zelf beseft - de atoombom te ontwikkelen in het door de Duitsers bezette Noorwegen. De Amerikaanse geheime dienst in Londen die huist op het adres uit de titel gaat hem liquideren, maar dat mislukt en kolonel Holbrook slaakt een zucht van verlichting. Hij besluit de geleerde te laten ontvoeren. Zijn dochter en een blonde Franse schoonheid (die een koude killer blijkt te zijn) gaan de klus klaren met de hete adem van de nazi's in hun nek. Vaardige, maar routineuze WO II-thriller.

du-BEAT-e-o

1984 | Muziek, Experimenteel

Verenigde Staten 1984. Muziek van Alan Sacks. Met o.a. Ray Sharkey, Derf Scratch, Nora Gaye, Joan Jett en Len Lesser.

Een bizarre punk-film met Sharkey als een ego-trippende filmmaker die met mafiageld een film maakt over punkster Joan Jett, overhoop ligt met zijn medewerkers en bovendien een ex- schoonheidskoningin op zoek naar de lokale afdeling van de Weight Watchers in zijn studio aantreft. Dit alles klinkt misschien intrigerend maar het is vooral hysterisch, luidruchtig en niet om aan te zien. Op de titelrol staan namen als Spider Mittleman, Rock Vodka en Sickie Wifebeater, eveneens intrigerend, en al evenmin leuk.

Body Rock

1984 |

Verenigde Staten 1984. Marcelo Epstein. Met o.a. Lorenzo Lamas, Vicki Frederick, Cameron Dye, Ray Sharkey en Michelle Nicastro.

In deze geijkte breakdance-film ( met camerawerk van Robby Müller) speelt kleerkast Lamas de held/schurk die zijn beste vriend, zijn sexy zus en andere vrienden plotseling als bakstenen laat vallen wanneer hij wordt ingehuurd om gastheer te spelen in een sjieke club. Kijken naar de hossende Lamas is als het kijken naar Anton Geesink die de horlepiep danst.

Some Kind of Hero

1982 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1982. Komedie van Michael Pressman. Met o.a. Richard Pryor, Margot Kidder, Ray Sharkey, Ronny Cox en Lynne Moody.

Richard Pryor is vooral bekend als de meest invloedrijke zwarte stand-up komediant van Amerika, waardoor aandacht voor zijn werk als dramatisch acteur onderbelicht is. Naast zijn rol in Blue collar is die in Some kind of hero zijn meest veelzijdige. Pryor speelt de Vietnamsoldaat Eddie die na jaren gevangenschap terugkeert naar de Verenigde Staten. Het thuis zijn blijkt geen onverdeeld genoegen. Some kind of hero werd bekritiseerd vanwege het vermeende 'slecht geschreven script' en de 'onevenwichtige regie'. Maar eventuele onduidelijkheden in het verhaal worden op indrukwekkende wijze weggewerkt door de tussen humor en tragiek balancerende Pryor en de onevenwichtigheid in de regie is in feite een gedurfde overgang in de film van slachtofferschap naar actie. Tel daarbij op de ontspannen acteerkwaliteiten van Margot Kidder (Lois Lane in Superman) als het nieuwe vriendinnetje van Eddie en we hebben als som een verrassend goede film. (VM/VPRO Gids)

Love and Money

1982 | Misdaad

Verenigde Staten 1982. Misdaad van James Toback. Met o.a. Ray Sharkey, Ornella Muti, Klaus Kinski, Armand Assante en King Vidor.

Kronkelig drama over Sharkey die verwikkeld is in een internationaal plan, bedacht door multimiljonair-zakenman Kinski; het heeft zijn leuke ogenblikken, maar stelt niettemin teleur omdat regisseur Toback zich te veel van zijn materiaal distantieert. De seksscènes met Sharkey en Muti waren al afgezwakt voordat de film werd uitgebracht. Wat voornamelijk interessant is, is de aanwezigheid van de legendarische regisseur King Vidor als Sharkeys seniele oude grootvader. Afgefilmd in 1980.

Aladdin and his wonderful lamp

1982 | Familiefilm

Verenigde Staten 1982. Familiefilm van Tim Burton. Met o.a. Ray Sharkey, Leonard Nimoy, James Earl Jones, Robert Carradine en Valerie Bertinelli.

Aladdin krijgt op wonderlijke wijze een toverlamp in handen. Per abuis wrijft hij over deze lamp waardoor er een breed lachende wensenvervuller verschijnt. Zijn wens om herenigd te worden met zijn moeder, wordt direct in vervulling gebracht, maar nog steeds is Aladdin straatarm. Vastbesloten om de lamp te verkopen voor voedsel, poetst Aladdin de lamp mooi op, maar wederom verschijnt de breed lachende geest om Aladdins volgende wens te vervullen

The Ordeal of Bill Carney

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Jerry London. Met o.a. Ray Sharkey, Richard Crenna, Betty Buckley, Ana Alicia en Jeremy Licht.

Geëngageerde, lichamelijk gehandicapte advocaat Crenna en de aan alle vier de ledematen verlamde Sharkey spannen een uniek en precedent scheppend proces aan, inzake de voogdij over Sharkey's kinderen. Scenario van Tom Lazarus.

Willie and Phil

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Paul Mazurksy en Paul Mazursky. Met o.a. Michael Ontkean, Margot Kidder, Ray Sharkey, Jan Miner en Tom Brennan.

Een hartverwarmend, goed gezien, maar wel ondergewaardeerd nieuw opdissen van JULES AND JIM. Ontkean en Sharkey ontmoeten elkaar na vertoning van de klassieke Truffaut-film en worden direct goede vrienden. Er ontstaat dan een driehoeksverhouding met de vrije Kidder. Een droefgeestig verhaal over hoe verandering levens kan treffen en hoe kameraadschap tot in eeuwigheid blijft bestaan, en waarom mannen altijd de vragen moeten stellen, maar vrouwen de beslissingen nemen.

The Idolmaker

1980 | Muziek, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1980. Muziek van Taylor Hackford. Met o.a. Ray Sharkey, Tovah Feldshuh, Peter Gallagher, Paul Land en Joe Pantoliano.

Sympathieke, maar niet helemaal geslaagde, milieuschildering van het rockwereldje rond 1960. Centraal staat Vincent Vaccardi, een kelner, die zich weet op te werken tot tekst- en muziekschrijver. Hij kan een tweetal zangers (Frankie Avalon en Fabian) tot rockidolen maken, maar als de druk te groot wordt, lopen ze over naar een andere manager. In zijn regiedebuut demonstreert Hackford reeds zijn interesse in hedendaagse muziek, die ook later dikwijls tot uiting zou komen. Maar deze prent is spijtig genoeg te oppervlakkig en te clichématig om een geloofwaardig beeld op te hangen van de ambitieuze managers zonder scrupules, die voor niets terugschrikken om hun doel te bereiken. Het scenario is van Edward Di Lorenzo. Het camerawerk is van Adam Holender.

Heart Beat

1980 | Drama, Biografie, Documentaire

Verenigde Staten 1980. Drama van John Byrum. Met o.a. Nick Nolte, Sissy Spacek, John Heard, Ray Sharkey en John Larroquette.

Niet zo geslaagd verslag van de verhouding tussen Jack Kerouac (Heard) en Carolyn en Neal Cassady (Spacek en Nolte). Byrums brokkelige scenario is meer op fictie dan op werkelijkheid gebaseerd en bevat hoegenaamd geen continuïteit. Sharkey is opvallend als de Allen Ginsberg-achtige Ira. De muziek van Jack Nitzsche en het camerawerk van Lazslo Kovacs zijn zeer goed.

Who'll Stop the Rain

1978 | Thriller, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Thriller van Karel Reisz. Met o.a. Nick Nolte, Tuesday Weld, Michael Moriarty, Anthony Zerbe en Richard Masur.

Deze film is ook bekend als Dog Soldiers, de titel van de bestseller van Robert Stone waarop regisseur Reisz zijn oorlogsthriller baseerde. Over een heroïnelijn die loopt van Vietnam naar Californië. De Tsjechische regisseur Karel Reisz (1926-2002) leverde zijn beste werk af in Groot-Brittannië waar hij in de jaren zestig overtuigde met oa Saturday Night and Sunday Morning (1960) en Morgan: A Suitable Case for Treatment (1966). In de jaren zeventig vertrok hij naar de VS. Daar maakte hij naast bovengenoemde film ook het goed ontvangen The French Lieutenant's Woman (1981). Maar het niveau van bijvoorbeeld zijn Britse films zou hij nooit meer evenaren.

Stunts

1977 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Avonturenfilm van Mark L. Lester. Met o.a. Robert Forster, Fiona Lewis, Joanna Cassidy, Darrell Fetty en Bruce Glover.

Een groepje stuntmannen heeft in diverse films samengewerkt en weet wat ze aan elkaar hebben. Tijdens de opnamen van hun nieuwste film blijkt met het materiaal geknoeid te zijn. Bij elke bravoure dreigen ze te verongelukken. Wat heeft de vrouw die de film financiert met de hele zaak te maken? Niet bepaald originele thriller die volledig steunt op de waaghalzerij. De dialogen en het scenario van Dennis Johnson en Barney Cohen naar een verhaal van Raymond Lofaro, Robert Shaye en Michael Harpster zijn de rode draad om de vele adembenemende stunts aan op te hangen. Bruce Logan en Daniel Pearl stonden achter de camera. Ook uitgebracht als WHO IS KILLING THE STUNTMEN? en THE DEADLY GAME.