William Berger: cast.
Er zijn 82 films gevonden.

18.000 Days Ago

1993 | Oorlogsfilm

Italië 1993. Oorlogsfilm van Gabriella Gabrielli. Met o.a. Maurizio Donadi, Silvia Cohen, Massimo Foschi, Alfredo Pea en Gianfranco Barra.

De hoofdpersoon in deze film is een Poolse jood die tijdens WO II op wonderbaarlijke wijze weet te ontsnappen uit het vernietigingskamp Treblinka, waar zijn vrouw en dochter door de nazi's werden vermoord. Het lukt hem om de Brenner pas over te steken - de grens tussen Oostenrijk en Italië. Daar treft het noodlot hem opnieuw: hij wordt in zijn kraag gevat door een politieman en belandt in het kamp Ferramonti di Tarsia, in het Zuiden van Italië, dat bevolkt wordt door anti-fascisten en joden. Dit kamp wordt gerund door de Italianen en het blijkt dat zij lang niet zulke fanatieke en bloeddorstige honden zijn als hun Oostenrijkse en Duitse bondgenoten. Hij gaat op in het kampleven en neemt deel aan de structuren, die door de gevangenen zijn gevormd. Alles gaat goed totdat de Duitsers zich heer en meester maken van Italië, Mussolini buiten spel zetten en de geallieerden het kamp bombarderen. Hij weet toch te overleven en mag zich gelukkig prijzen het te kunnen navertellen. Een onderwerp dat eigenlijk niet vaak genoeg behandeld kan worden en als waarschuwing tegen herhaling moet gelden. Tijdens het draaien van deze film was de burgeroorloog in het naburige, voormalige Joegoslavië in volle hevigheid losgebarsten en blijkens de berichtgeving is het duidelijk dat de strijdende partijen nog niets geleerd hebben: de concentratiekampen zijn daar weer in volle ere hersteld. Hoewel er ongetwijfeld films zijn die dit onderwerp beter hebben behandeld, zou men toch moeten kijken.

La moglie nella cornice

1992 | Drama, Romantiek

Italië 1992. Drama van Philippe Monnier. Met o.a. Giuliano Gemma, Corinne Touzet, Daniela Poggi, Marc de Jonge en Marco Mobilia.

Naar Maria Venturi`s roman over een advocaat, een weduwnaar met een zoon, die nog heel wat moet leren over de liefde. Gemma is goed op dreef als de advocaat/weduwnaar Alberto Fortis, die in niets lijkt op de stoere binken die hij eerder speelde. Via zijn zoontje komt Alberto in contact met fotomodel Jo (Touzet). Ze worden verliefd en trouwen. Maar Alberto kan zijn eerste vrouw - aan de muur hangt een groot portret van haar - niet vergeten. Om alles nog ingewikkelder te maken verschijnt Dora (Poggi) ten tonele, een vrouw die lijkt op de eerste echtgenote. Alberto begint een verhouding met haar.

Jo

1991 | Romantiek, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1991. Romantiek van Philippe Monnier. Met o.a. Corinne Touzet, Giuliano Gemma, Marc de Jonge, Daniela Poggi en Matteo Mobilia.

Driedelige mini-serie over het bewogen leven van Touzet, een in Parijs en in Rome woonachtig internationaal bekend topmodel. Zij trouwt met advocaat Gemma, nadat diens vrouw dodelijk is verongelukt, maar verzwijgt dat zij ooit een verhouding heeft gehad met zijn oom Rimbaud. Als zij van Gemma zwanger is, laat hij haar zitten voor Poggi. Rijkelijk volgeplakt met lange hartverscheurende scènes. Gianfranco Clerci en Vincenzo Mannino bewerkten de driestuiversroman van Maria Venturi, de Italiaanse Barbara Cartland, tot scenario. Voorzien van alle clichés uit de boeketreeks, en verder alle andere denkbare standaardingrediënten. Bij voormalig filmregisseur Monnier is al twintig jaar elke vorm van ambitie zoek. Alleen geschikt voor nachtwakers. Achter de camera stond Roberto Venturi.

Buck ai confini del cielo

1991 | Avonturenfilm, Familiefilm

Italië 1991. Avonturenfilm van Anthony Richmond. Met o.a. John Savage, Jesse Alexander, William Berger, David A. Hesse en Jennifer Youngs.

Het verhaal speelt in Alaska. Tim (Alexander), een moedig jongetje en Buck, zijn trouwe Duitse herder, zien hoe Tim's grootvader bij een overval op een jagerskamp wordt vermoord door een stel plunderaars. Tim, zijn hond, Tim's vader en een rijke landeigenaar uit Klondike, de streek van de goudzoekers, zetten de achtervolging in. Inspiratiebron voor deze film was een boek van Jack London. De echte naam van Richmond is Tonino Ricci. Het beste aan deze film zijn de hond en de fraaie locaties. Scenario van Tito Carpi en Sheila Goldberg.

La puttana del re

1990 | Drama, Historische film

Italië​/​​Frankrijk​/​​Oostenrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1990. Drama van Axel Corti en Alex Corti. Met o.a. Timothy Dalton, Valeria Golino, Stéphane Freiss, Robin Renucci en Feodor Chaliapin jr.

Deze film van de Oostenrijkse regisseur Corti is bovenal een triomf voor de acteurs en de decorontwerper. Op de decors van de in het Engels opgenomen film is geen cent gespaard. Het hof van het noord-Italiaanse Piedmont herleeft, waar de koning verliefd wordt op de jonge vrouw van zijn kamerheer, hoewel zij gelukkig getrouwd is. Zij wordt gedwongen toe te geven aan de wensen van de koning en woedend eist zij dat zij als een hoer betaald wordt in juwelen en kunst. Een tragisch melodrama. Videoversie dertien minuten korter dan bioscoopfilm.

Docteur M.

1990 | Thriller, Sciencefiction, Mysterie

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1990. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Jan Niklas, Jennifer Beals, Alan Bates, Wolfgang Preiss en Daniela Poggi.

Met de personage van Dr. Marsfeldt, gespeeld door Bates, wilde Chabrol een DR. MABUSE anno 1990 cre[KA3]eren. Deze Dr. Marsfeldt wil het terrorisme als een zachte vorm van totalitarisme aan de wereld opleggen. Ondanks de (hallucinerende) decors van Berlijn van de hand van Wolfgang Hundhammer en het schitterende camerawerk van Jean Rabier is de film toch een mislukking geworden. De argumenten die de regisseur naar voren brengt, zijn soms wat oudbakken (het onophoudelijk aanvallen van de reclame), maar het belangrijkste verschil met de film van Fritz Lang is dat deze laatste echt een Germaanse sfeer ademde. De film van Chabrol - naar een idee van Thomas Bauermeister - daarentegen is een allegaartje van acteurs van allerlei nationaliteiten die allemaal Amerikaans praten. Het resultaat is dan ook niet te pruimen en er zal geen hond zijn die gelooft in dit demonisch bedoelde fabeltje. Scenario van Sollace Mitchell en regisseur Chabrol. Ook bekend als CLUB EXTINCTION.

Minaccia d'Amore

1989 | Thriller, Horror, Erotiek

Italië 1989. Thriller van Ruggero Deodato. Met o.a. Charlotte Lewis, William Berger, Marcello Modugno, Carola Stagnaro en Mattia Sbragia.

Regisseur Deodato laat regelmatig zien dat hij in Rome films kan maken in Amerikaanse stijl met een perfect Engelstalig geluidsspoor. Het gaat hier om een uitstekende griezelthriller met een absurde vooronderstelling. Lewis speelt de kwetsbare Britse heldin, die door een verkeerd telefoonnummer te draaien in haar onschuld een serie bovennatuurlijke moorden op gang zet. De perverse afrekening in de slotscènes die voyeuristische elementen en bondage combineren zijn de moeite waard om op te wachten. De bijrolspelers en de produktiewaarden zijn goed. Het mooie uiterlijk van Lewis helpt ook een beetje. Scenario van Joseph Carava, Mary Carava en de regisseur.

Maya

1989 | Horror, Avonturenfilm

Italië 1989. Horror van Marcello Avallone. Met o.a. Peter Phelps, Mariella Valentini, William Berger, Cyrus Elias en Mariangelica Ayala.

Een mengeling van horror, fantasy en avonturen. Gebaseerd op een legende uit de Mexicaanse provincie Yucatàn, over de slechte Maya-koning Xibalbay. Hij heeft gezworen terug te keren om bloedig wraak te nemen. Een weinig bijzondere low budget-film waarin zwak geacteerd wordt.

Il vizio di vivere

1989 | Drama, Biografie

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Duitsland​/​​Italië 1989. Drama van Dino Risi. Met o.a. Carol Alt, Andrea Occhipinti, William Berger en Pino Quartullo.

Gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Giovanna Benzi, een jonge vrouw die totaal verlamd 26 jaar van haar leven in een hartlongmachine heeft doorgebracht nadat ze door een auto is aangereden. Het scenario is zwak en laat ons het alledaagse leven zien dat zij thuis met haar ouders, haar verloofde, enz., leidde voordat ze betrokken raakte bij het noodlottige ongeluk. De acteurs doen hun werk maar povertjes en Carol Alt ziet er met haar make-up en dergelijke te mooi uit voor iemand die in een hartlongtoestel ligt. Benzi heeft de moed te blijven leven, maar deze film is een fiasco. Ook bekend als A LOVE FOR LIVING.

Top Line

1988 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Italië 1988. Avonturenfilm van Nello Rossati. Met o.a. Franco Nero, William Berger, Deborah Barrymore, Mary Stavin en George Kennedy.

Plaats van handeling is Columbia. Het gaat over een Amerikaanse romanschrijver met een grote passie voor archeologie. Hij komt naar dit Zuidamerikaanse land om een kist te onderzoeken die in een schip, dat omstreeks 1500 is gezonken, werd gevonden. Het wrak is inmiddels op mysterieuze wijze in een spelonk op een bergtop terechtgekomen. Terwijl hij het geheim ontrafelt, ontmoet hij allerlei vreemdsoortige personen die zich tegenover buitenstaanders in een groot stilzwijgen hullen. Een tamelijk bloederige film, maar de actie-scènes zijn heel aardig. Scenario van Rosati, de pseudoniem voor Ted Archer.

Il nido del ragno

1988 | Horror

Italië 1988. Horror van Gianfranco Giagni. Met o.a. Roland Wybenga, Paola Rinaldi, William Berger, Stéphane Audran en Marghareta von Krauss.

Deze film speelt zich af in Boedapest in Hongarije en bevat enkele goede locatieopnamen, maar plichtmatig acteerwerk. Deze griezelfilm is voornamelijk een gespetter van bloed en gestold bloed dankzij de speciale make-up effecten. Het verhaal gaat over een Amerikaanse professor in Boedapest die verstrikt raakt in een mysterieus web van oude mysterieuze sekte, een monster - half mens, half spin - vereert en dat zich met menselijke offers voedt.

Due fratelli

1988 | Drama

Italië​/​​Duitsland 1988. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Massimo Ghini, Larry Lamb, Nancy Brilli, Gabriele Ferzetti en William Berger.

Twee broers, een hartstochtelijke driehoeksverhouding, een netwerk van corruptie en politiek gekonkel rond giftig afval verstoren de vredige rust in een kleine Italiaanse stad.

Blu elettrico

1988 | Fantasy, Drama

Italië 1988. Fantasy van Elfriede Gaeng. Met o.a. Claudia Cardinale, Athina Cenci, William Berger, Sara Triulzi en Matteo Mobilia.

Een leuk verhaal en goed spel van de hele rolverdeling en in het bijzonder een goede rol van Cardinale. Deze fantasy gaat over twee kinderen die in een grote villa wonen met een kokkin en een chauffeur, omdat hun rijke ouders altijd op verre zakenreizen zijn. Om hun afwezigheid te compenseren sturen zij vaak de prachtigste cadeaus naar hun kinderen. Op een goede dag komt er een mysterieuze gouvernante, die hun allelei wonderlijke zaken leert en hen bij de hand neemt en ze het paradijs helpt ontdekken. Een eerste klas psychologische fantasy.

Les Amazones du Temple d'or

1987 | Erotiek, Avonturenfilm

Frankrijk 1987. Erotiek van James Gartner. Met o.a. Stanley Kapoul, William Berger, Robert Foster, Joan Virly en Françoise Blanchard.

Een groep onderzoekers is in gijzeling genomen door genoemde Amazones, alvorens anderen hen komen bevrijden en hun koningin uitschakelen. Zou geïnspireerd zijn op de novelle Agako Forbidden Temple van een zekere Jeff Manner. Achterlijk scenario, rampazalige regie, Amazones die vooral aan lesbische naturisten doen denken en onderzoekers van het type licht debiel, die verdwaald zijn in wat zelfs niet een jungle is, maar waarschijnlijk het vagevuur. De meerderheid van de acteurs en ook de regisseur verschuilen zich, ongetwijfeld van schaamte, achter pseudonymen. Een uitloper van een genre, dat een kwijnend bestaan leidt.

Le due croci

1987 | Oorlogsfilm, Biografie, Drama

Italië 1987. Oorlogsfilm van Silvio Maestranzi en Silvio Maestranzi. Met o.a. Heinz Bennent, Pamela Villoresi, Jacques Breuer, William Berger en Vernon Dobtcheff.

Dit behoorlijk geproduceerde drama heeft een prima rolverdeling en is naar een waar gebeurd tragisch voorval in WO II. De handeling vindt plaats in Nederland in 1942 toen het land door de Duitsers was bezet. Bennet speelt een priester, Titus Brandsma genaamd, die zich aansluit bij het verzet. In zijn groep zitten enkele (universiteits)studenten en een van hen verraadt de groep. De zaak wordt behandeld door een SS-officier die de anti- Duitse houding van Brandsma probeert te veranderen door hem te intimideren en te vernederen. Gesitueerd in het beruchte kamp Amersfoort. Eén kanttekening valt te maken: deze film is een weergave door buitenstaanders die in dat tijdperk bondgenoten waren van de bezetter... Camerawerk van Luigi Verga.

Hermano del espacio

1987 | Sciencefiction

Spanje​/​​Italië 1987. Sciencefiction van Roy Garret. Met o.a. Martin Balsam, Agostina Belli, Silvia Tortosa en William Berger.

Nadat zijn ruimteschip op de aarde is neergestort, legt een buitenaards wezen vriendschappelijk contact met een blinde vrouw die over paranormale gaven beschikt. Een vreselijk wanprodukt. Slechts één ding is vermeldenswaard en dat is de altijd plezierige aanwezigheid van Agostina Belli.

Due assi per un turbo

1987 | Avonturenfilm

Zwitserland​/​​Tunesië​/​​Italië​/​​Hongarije 1987. Avonturenfilm van Stelvio Massi, Giovanni Fago en Tonino Valerii. Met o.a. Philippe Leroy, Renato D'Amore, Christian Fremont, Alba Mottura en Cristina Pantaleon.

Deze tv-film gaat over twee vrienden die voor TIR werken, een internationaal transportbedrijf dat wordt geleid door een weduwnaar en zijn dochter. De film is opgenomen in de Sahara en op verschillende locaties in Europa, zelfs Moskou. Het verhaal gaat in wezen over de avonturen en lotgevallen van de twee vrachtwagenchauffeurs. De uitstekende produktie en kleurrijke locaties komen de film ten goede.

Django Strikes Again

1987 | Actiefilm, Western

Italië 1987. Actiefilm van Nello Rossati. Met o.a. Franco Nero, Christopher Connelly, Donald Pleasence, Licinia Lentini en Roberto Posse.

Sergio Corbucci, regisseur van de klassieke ultragewelddadige spaghettiwestern Django (1966), vond van alle opvolgers alleen Django 2: il grande ritorno te pruimen. Maar ondanks alle spaghettiwesternelementen in Django 2 - zwijgende personages die elkaar langdurig aanstaren - lijkt de film door de ietwat houterige montage en een uitgebreid vuurgevecht met een machinegeweer meer op een jaren tachtig-actiefilm; Django werd Rambo. De voormalige revolverheld (Nero) is nu een bebaarde monnik, met helblauwe ogen en bepaald geen vrolijke man. Zijn humeur verslechtert zienderogen tijdens de reeks gruwelijkheden die slavenhouder Orlowsky (Connelly) begaat, waaronder het kidnappen van Django's dochter.

Tarot

1986 | Drama, Romantiek

Duitsland 1986. Drama van Rudolf Thome. Met o.a. Vera Tschechowa, Rüdiger Vogler, Hanns Zischler, Katharina Böhm en William Berger.

Een liefdesgeschiedenis tussen vier mensen, gebaseerd op het boek Wahlverwandtschaften van J.W. Goethe. Eduard en Charlotte verhuizen naar het platteland om meer tijd voor elkaar te hebben. Als zij bezoek krijgen van vrienden, volgen er verwikkelingen die tragisch aflopen. Het scenario is van Max Zihlmann. Het camerawerk is van Martin Schäfer.

Monster shark

1986 | Horror, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1986. Horror van Lamberto Bava. Met o.a. Michael Sopkiw, Gianni Garko, Valentine Monnier, William Berger en Dagmar Lassander.

Een slechte film over een nepperig ogend monster dat een kruising is tussen een haai en een octopus. De Amerikaanse acteur Sopkiw jaagt samen met een stel geleerden op een monster buiten de kust van Florida en ze ontdekken een 15 miljoen jaar oude voorouder van de haai, twaalf meter lang en met een gezonde eetlust. Wat nog erger is, de cellen van het schepsel kunnen zichzelf reproduceren, wat betekent dat als het niet wordt vernietigd, de oceaan binnen de kortste keren vol monsters zal zitten.

Der Tod des Empedokles

1986 |

Frankrijk​/​​Duitsland 1986. Jean-Marie Straub en Danièle Huillet. Met o.a. William Berger, Howard Vernon en Andreas von Rauch.

Een slechte film over een nepperig ogend monster dat een kruising is tussen een haai en een octopus. De Amerikaanse acteur Sopkiw jaagt samen met een stel geleerden op een monster buiten de kust van Florida en ze ontdekken een 15 miljoen jaar oude voorouder van de haai, twaalf meter lang en met een gezonde eetlust. Wat nog erger is, de cellen van het schepsel kunnen zichzelf reproduceren, wat betekent dat als het niet wordt vernietigd, de oceaan binnen de kortste keren vol monsters zal zitten.

Tex e il Signore degli Abissi

1985 | Western

Italië 1985. Western van Duccio Tessari. Met o.a. Giuliano Gemma, Carlo Mucari, William Berger en Flavio Bucci.

Tex (Gemma) en zijn onafscheidelijke vrienden Tiger en Carson (Berger) moeten het opnemen tegen een mysterieuze wraakengel die zich bedient van een wapen, dat de slachtoffers onmiddellijk doodt en hen vervolgens mummificeert. Het is de Signore degli Abissi (Heer van de Diepten), een kwade tovenaar en opperhoofd van de Yaqui-Indianen. De tovenaar wil het opnemen tegen de bleekgezichten en hij laat Tex en zijn vrienden door de Yaquis opsluiten in de grot van de groene stenen. Maar Tex en zijn vrienden weten zich te bevrijden en ze worden de tovenaar de baas. Hij en zijn volgelingen worden gedood door een aardbeving, terwijl Tex zich in veiligheid weet te brengen. Naar een populaire stripfiguur van Gianluigi Bonelli. Best onderhoudend.

Interno Berlinese

1985 | Erotiek, Drama

Duitsland​/​​Italië 1985. Erotiek van Liliana Cavani. Met o.a. Gudrun Landgrebe, Kevin McNally, Mio Takaki, Andrea Prodan en Massimo Girotti.

Een bewerking van de roman The Buddhist Cross van Junichiro Tanizaki, maar de handeling is verplaatst naar het Berlijn ten tijde van het Derde Rijk in 1938. Het is een verhaal over verraad en verboden passie in diplomatieke kringen, tussen een Duitse diplomaat, zijn onervaren vrouw en de dochter van een Japanse ambassadeur, die het geheim van de gevoelens en de geneugten van de lesbische liefde tentoonspreidt. Het wordt een obsessie die tot een tragedie leidt. De film is mooi om te zien, maar heeft weinig inhoud.

Tundra y el templo del Sol

1984 | Avonturenfilm, Fantasy

Frankrijk​/​​Spanje 1984. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. William Berger, Analía Ivars, Eva León, Antonio Mayans en Oliver Mathot.

Midden in het oerwoud stuiten een paar ontdekkingsreizigers op het rijk der Amazones. Een grove en weinig vindingrijke film, met een zekere dosis seks en sadisme, die veel raakvlakken vertoont met PREHISTORIC WOMEN/SLAVE GIRLS.

Shark - Rosso Nell'Oceano

1984 | Horror

Italië​/​​Frankrijk 1984. Horror van John Old, Jr. en John Old Jr.. Met o.a. William Berger, Iris Peynado, Michael Sopkiw, Valentine Monnier en Dagmar Lassander.

Een slechte film met een absurd verhaal en slechte speciale effecten. De film speelt in de Caraïbische Oceaan, waar een bloeddorstig monster uit zee opkomt en paniek zaait. Een groep geleerden, die het schepsel bestudeert, ontdekt dat het uit een laboratorium afkomstig is. De titel is misleidend, want het monster is geen haai, maar lijkt eerder op een octopus of meer nog op rubber speelgoed uit Hong Kong. Regisseur Lamberto Bava gebruikt de naam Old, jr. om niet in verlegenheid te komen. Ook bekend als DEVOURING WAVES.

Juego sucio en Casablanca

1984 | Misdaad

Spanje 1984. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. William Berger, Analía Ivars, Victoria Adams, Carlos Mendy en Antonio Mayans.

Een remake van JUEGO SUCIO EN PANAMÁ, en beter wat betreft acteurs en regie. Het verhaal is net zo zwak als voorheen. Goede acteerprestaties van de gewoonlijk nogal apathische Berger.

Hercules II

1984 | Fantasy

Italië​/​​Verenigde Staten 1984. Fantasy van Lewis Coates. Met o.a. Lou Ferrigno, Sonia Viviani, William Berger en Maria Rosario Omaggio.

De onoverwinnelijke Hercules vecht opnieuw tegen zijn voorouderlijke vijand. De schurk (Berger) uit de vorige film ERCOLE herrijst op dezelfde manier uit de dood als Christopher Lee in DRACULA - PRINCE OF DARKNESS. Een authentiek slechte film. Ook bekend als THE ADVENTURES OF HERCULES.

Apocalypse dans l'Océan rouge

1984 | Mysterie

Italië​/​​Frankrijk 1984. Mysterie van John Old Jr.. Met o.a. Valentine Monnier, John Garko, William Berger en Michael Sopkiw.

Een coproduktie onder Italiaans-Franse vlag met Angelsaksische acteurs en een verder nergens thuis te brengen regisseur, die zich afspeelt aan de westkust van de V.S. (althans, dat moet zo lijken) en plotseling op televisie is te zien is, vijf jaar nadat hij werd gemaakt en zonder ooit in de bioscoop te zijn geweest. Een weinig smakelijke geschiedenis over lijken en een geheimzinnige zee. Een film waarom weinig te lachen valt. Niet geheel en al waardeloos vanwege enkele speciale effecten.

La Ragazza di Trieste

1983 | Drama

Italië 1983. Drama van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Ben Gazzara, Ornella Muti, Mimsy Farmer, Andréa Ferréol en Jean-Claude Brialy.

Een onderhoudend, zij het doelloos en inhoudelijk leeg melodrama met Gazarra als een Amerikaanse cartoonist die eerst gefascineerd wordt door en later verliefd wordt op de mysterieuze Muti. Muti gaat regelmatig uit de kleren, en de rest van de cast beperkt zich voornamelijk tot toekijken. Knappe muziek van Riz Ortolani.

Il Momento dell'avventura

1983 | Drama, Avonturenfilm

Italië 1983. Drama van Faliero Rosati. Met o.a. Peter Chatel, Laura Morante, William Berger, Gausto di Bella en Isa Barzizza.

Een restaurateur die stiekem beeldhouwwerken vervalst en de originelen verkoopt aan een Amerikaanse kunsthandelaar, vindt in een antieke mummie een kaart die een archeologisch beeldhouwatelier aanwijst, maar bij zijn zoeken naar de kunstschatten wordt hij bedrogen door de Amerikaan. Het werd niet de avonturenfilm die de titel en de intrige doen verwachten, maar een psychologisch verhaal gefilmd in opmerkelijk gecomponeerde beelden en een traag tempo. De hoofdrol van Chatel als kunstenaar/oplichter past bij de introspectieve benadering.

Hercules

1983 | Fantasy, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Italië 1983. Fantasy van Luigi Cozzi. Met o.a. Rosanna Podesta, Sybil Danning, Brad Harris, Claudio Cassinelli en Delia Boccardo.

Een restaurateur die stiekem beeldhouwwerken vervalst en de originelen verkoopt aan een Amerikaanse kunsthandelaar, vindt in een antieke mummie een kaart die een archeologisch beeldhouwatelier aanwijst, maar bij zijn zoeken naar de kunstschatten wordt hij bedrogen door de Amerikaan. Het werd niet de avonturenfilm die de titel en de intrige doen verwachten, maar een psychologisch verhaal gefilmd in opmerkelijk gecomponeerde beelden en een traag tempo. De hoofdrol van Chatel als kunstenaar/oplichter past bij de introspectieve benadering.

Ercole

1983 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten​/​​Italië 1983. Avonturenfilm van Luigi (Lewis) Cozzi (Coates). Met o.a. Lou Ferrigno, Mirelle d' Angelo, Sybil Danning, Ingrid Anderson en Rossana Podestà.

Zeus ziet vanaf de maan toe hoe Hercules een prinses van wrede ontvoerders tracht te redden en daartoe een variëteit aan mechanische monsters weet te verslaan. De nieuwe Hercules- film is als comic-strip met SF-elementen geconcipieerd en biedt behalve de speciale effecten weinig spectaculairs. Het talent van de superheld om verslagen tegenstanders de ruimte in te slingeren levert komische resultaten op in de film die vooral het aanzien heeft van een videospel. De actrices zijn fraaier geproportioneerd dan HULK Ferrigno, hoewel dat een kwestie van smaak is. Cozzi regisseurde als Lewis Coates.

La Vela incantata

1982 | Drama

Italië 1982. Drama van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Massimo Ranieri, Monica Guerritori, Lina Sastri, Paolo Ricci en William Berger.

Twee broers trekken in de jaren '20 met een mobiele bioscoop door het Italiaanse platteland. De oudste wordt beìnvloed door het opkomend fascisme. De jongste zal zich in de toekomst door zijn contacten met een links-intellectueel wellicht tot een geëngageerd filmregisseur kunnen ontwikkelen. Dit boeiend en door de invalshoek merkwaardig tijdsbeeld valt door de combinatie van uiteenlopende elementen en inlassen van zwijgende-filmfragmenten wat lang en beklemtoond uit, maar heeft formele en spelkwaliteiten die dat compenseren. Een bijzonder debuut van Ricci als het jongere broertje.

La Guerra del ferro

1982 | Fantasy, Sciencefiction

Italië​/​​Frankrijk 1982. Fantasy van Umberto Lenzi. Met o.a. George Eastman, Elvire Audray, Pamela Field, Sam Pasco en William Berger.

Twee krijgshaftige volksstammen bevechten elkaar in een zeer vijandige prehistorische natuur. De stammen worden aangevoerd door twee heroïsche leiders. De één leert ijzer bewerken en beschikt over onoverwinnelijke wapens, terwijl de ander pijl en boog heeft uitgevonden. Een genadeloze strijd breekt los. Domme en stuntelig gemaakte prehistorie-film, waarin de mannen stoere en wrede moordenaars zijn en de schaars gekleed vrouwen alleen hoeven te gillen. Hierbij komen nog enkele moraliserende beschouwingen: de ene leider is een geweldenaar, de ander een intelligente figuur, die meent dat de mens enkel moet vechten wanneer er niets anders opzit. Het spel van de acteurs is beneden peil, evenals het scenario van Alberto Cavallone, Dardano Sacchetti, Lea Martino, Luciano Martino en Gabriel Rossini, dat duidelijk snel in elkaar is gezet om een graantje mee te kunnen pikken van Annauds LA GUERRE DU FEU. Fotografie van Giancarlo Ferrando. Ook bekend als IRONMASTER. Gedraaid in Widescreen.

Bosco d'amore

1981 | Drama, Historische film, Romantiek

Italië 1981. Drama van Alberto Bevilacqua. Met o.a. Monica Guerritore, Rodolfo Bigotti, Christea Avram, William Berger en Mario Feliciani.

In de middeleeuwen - als de paus in Avignon gevangen is genomen - dreigt er een burgeroorlog en krijgen een verliefde edelman en een volksmeisje de kans er samen vandoor te gaan. Ze trekken te voet door een woud vol liefdesparen, mystici die nieuwe religies preken en politietroepen, maar slagen er na ontberingen in te huwen. Een didactische en filosofische film - naar het verhaal van Boccaccio's Decamerone. Het geheel geeft een interessant beeld van een tijdperk in morele en sociale overgang, maar steunt ondanks zijn visuele esthetiek al te zeer op wijdlopige dialoog waardoor de ideeën onvoldoende overtuigingskracht krijgen.

Il Giorno del cobra

1980 | Mysterie, Misdaad, Actiefilm

Italië 1980. Mysterie van Enzo G. Castellari. Met o.a. Franco Nero, Sybil Danning, William Berger, Carlo Gabriel Sparanero en Licinia Lentini.

Dit is een verrassend goede Italiaanse actiefilm, in het Engels opgenomen. Het verhaal is vrij goed, er wordt goed geacteerd en de opeenvolging van actie is solide. Een privé- detective uit San Francisco wordt door de narcoticabrigade naar zijn geboortestad Genua gestuurd om een organisatie van drugshandelaren op te rollen en de baas te pakken. De film is in de USA op videocassette uitgebracht, zonder dat hij er in de bioscoop heeft gedraaid. Amerikaanse videotitel: THE DAY OF THE COBRA.

The Billion Dollar Fire

1979 | Avonturenfilm

Italië 1979. Avonturenfilm van Mircea Dragan. Met o.a. Stuart Whitmann, Radu Beligan, Tony Kendall, Ray Milland en Gordon Mitchell.

Een actiefilm zonder actie over de bluswerkzaamheden door een Amerikaans-Roemeens team van technische specialisten na sabotage aan een olieput ('s werelds grootste, met het oogmerk de olieprijs op te drijven) in de Sahara. Veel gepraat over de mogelijkheid van een milieuramp alsgevolg van het gebruik van springstof. Verveling is troef.

Los Viajeros del atardecer

1979 | Sciencefiction

Italië​/​​Spanje 1979. Sciencefiction van Ugo Tognazzi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Ornella Vanoni, Corinne Clery, José Luis Lopéz Vázquez en Manuel de Blas.

In de nabije toekomst is een echtpaar aan de beurt om verbannen te worden naar een Staatsreservaat bestemd voor diegenen die ouder zijn dan 49 jaar. Een volstrekt reactionaire film - een weerzinwekkende mengelmoes van aanhoudende dialogen en ziekelijk narcisme. Een van de slechtste films uit de geschiedenis van de cinema. Ook bekend als I VIAGGIATORI DELLA SERA.

La Ragazza del vagone letto

1979 | Misdaad

Italië 1979. Misdaad van Ferdinando Baldi. Met o.a. Silvia Dioniso, Frank Torell, William Berger, Werner Pochath en Zora Kerova.

Een prostituée wordt door een drietal playboys in een trein misbruikt en geterroriseerd. De passagiers kijken toe tot één man ingrijpt. De film bouwt geen spanning op en zo is het een weinig interessant produkt geworden.

Der Irre vom Zombihof

1979 | Drama, Avonturenfilm

Duitsland 1979. Drama van Ernst R. von Theumer. Met o.a. William Berger, Maria Beck, Herb Andress, Peter Jacob en Lora Graf.

Op een afgelegen Oostenrijkse boerderij gebeuren de vreselijkste dingen: wanneer een zwakzinnige boerenzoon een zigeunermeisje doodt ontstaat een heuse vendetta tussen de beide families. Een film die helaas is gebaseerd op geweldsverheerlijking en die vooroordelen over minderheden bevestigt.

Per questa notte

1978 | Drama

Italië 1978. Drama van Carlo di Carlo. Met o.a. Adalberto Maria Merli, Eva Axon, Paolo Bonacelli, Caterina Boratto en Sara Franchetti.

Een revolutionair komt aan in de hoofdstad van een onbenoemde dictatuur, waar een revolte bloedig is neergeslagen en de oud-verzetsstrijders onder deze repressie het vertrouwen in de ideeën van weleer en in elkaar hebben verloren. Hij wil zich niet bij de nederlaag neerleggen en probeert contact te zoeken met de vroegere leider. Italiaans debuut van filmcriticus en documentarist Carlo, nadat hij een reeks van Duitse tv-produkties had gemaakt. Hij weet hier de zwerftocht van de anti-held tussen angst, wantrouwen en onzekerheid aanvankelijk beklemmend te maken, maar de al te grote onbestemdheid en de ontoereikende dramatische spankracht laten de aandacht en interesse vaak verslappen.

Das Mädchen von Hof

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Richard Jackson. Met o.a. Peter Jacob, Lore Graf, Herb Andress, William Berger en Maria Beck.

Om de dood van een zigeunervrouw te verbergen moordt een boerenfamilie de hele groep uit. De film toont de vooroordelen over zigeuners en psychopaten, maar deze worden niet ontkracht. De gevoelens van de dochter, die vriendschap heeft gesloten met een zigeunerjongen, komen onvoldoende aan bod.

Ciao maschio

1978 | Drama, Experimenteel

Frankrijk​/​​Italië 1978. Drama van Marco Ferreri. Met o.a. Gérard Depardieu, James Coco, Marcello Mastroianni, Geraldine Fitzgerald en Gail Lawrence.

Een Fransman in New York werkt als belichter bij een feministische theatergroep. Daarnaast heeft hij nog een baantje in een wassenbeeldenmuseum, helpt hij de bejaarden in zijn wijk en zorgt hij voor een toevallig gevonden aapje. De dood van het beestje en de zwangerschap van zijn vriendin doen hem in een crisis belanden, waarbij hij later met het museum - symbool van de westerse beschaving - in vlammen opgaat. Ferreri's cultuurpessimisme krijgt hier een extra-dimensie door de achtergrond van de Newyorkse stadsrand aan de Hudson-oever. Daar woont een treffende verzameling verstotelingen die zichzelf hebben overleefd, hoewel de vrouwen wel overlevingsinstinct hebben en wellicht 'de nieuwe mens' zullen baren. Prachtige rollen van Depardieu, Mastroianni en Fitzgerald compenseren de zwartheid van de film met warmte en ontroering. Het scenario is van regisseur Ferreri, Gerard Brach en Rafael Azcona. Het camerawerk is van Philippe Sarde. Ook bekend als BYE BYE MONKEY.

Oil

1977 |

1977. Mircea Dragan. Met o.a. George Dinica, William Berger, Woody Strode, Stuart Whitman en Ray Milland.

Een Fransman in New York werkt als belichter bij een feministische theatergroep. Daarnaast heeft hij nog een baantje in een wassenbeeldenmuseum, helpt hij de bejaarden in zijn wijk en zorgt hij voor een toevallig gevonden aapje. De dood van het beestje en de zwangerschap van zijn vriendin doen hem in een crisis belanden, waarbij hij later met het museum - symbool van de westerse beschaving - in vlammen opgaat. Ferreri's cultuurpessimisme krijgt hier een extra-dimensie door de achtergrond van de Newyorkse stadsrand aan de Hudson-oever. Daar woont een treffende verzameling verstotelingen die zichzelf hebben overleefd, hoewel de vrouwen wel overlevingsinstinct hebben en wellicht 'de nieuwe mens' zullen baren. Prachtige rollen van Depardieu, Mastroianni en Fitzgerald compenseren de zwartheid van de film met warmte en ontroering. Het scenario is van regisseur Ferreri, Gerard Brach en Rafael Azcona. Het camerawerk is van Philippe Sarde. Ook bekend als BYE BYE MONKEY.

Mogliamante

1977 | Komedie, Romantiek, Erotiek, Drama

Italië 1977. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Laura Antonelli, Marcello Mastroianni, Leonard Mann, Gastone Moschin en Olga Karlatos.

Een salonanarchist duikt onder in het huis van zijn buurman en wordt vervolgens doodgewaand. Zijn aan migraine lijdende 'weduwe' moet zijn zaken overnemen en ontdekt zo zijn dubbelleven waardoor ze met name seksueel helemaal opbloeit, tot jaloezie van haar echtgenoot die alles vanuit zijn schuilplaats observeert. Het thema van dubbel voyeurisme -direct en indirect - kreeg een esthetische filmvorm in sepiatinten en decoratieve aankleding anno 1900, maar de regie laat de spelers ook voornamelijk decoratief zijn, terwijl de gedwongen passiviteit Mastroianni weinig dramatische kanten geeft. De talrijke erotische scènes zijn elegant in beeld gebracht.

California

1977 | Western

Italië 1977. Western van Michele Lupo. Met o.a. Giuliano Gemma, Miguel Bosé, Paola Bose, Chris Avram en William Berger.

Routine-western met Gemma als een door premiejagers opgejaagde ex-soldaat. Als de zuster van zijn al eerder vermoorde vriend door Harmsdorf wordt gegijzeld, besluit hij niet langer te vluchten maar keihard terug te vechten. Brutale geweldscènes worden verondersteld het gebrek aan inspiratie te verdoezelen. Op de soundtrack plagieert ene Gianni Ferro niet onverdienstelijk Morricone. Scenario van Mino Roli, Nico Ducci, Franco Bucceri en Roberte Leoni. Ook bekend als CALIFORNIA ADDIO.

Telefoni bianchi

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Ugo Tognazzi, Agostina Belli en William Berger.

Routine-western met Gemma als een door premiejagers opgejaagde ex-soldaat. Als de zuster van zijn al eerder vermoorde vriend door Harmsdorf wordt gegijzeld, besluit hij niet langer te vluchten maar keihard terug te vechten. Brutale geweldscènes worden verondersteld het gebrek aan inspiratie te verdoezelen. Op de soundtrack plagieert ene Gianni Ferro niet onverdienstelijk Morricone. Scenario van Mino Roli, Nico Ducci, Franco Bucceri en Roberte Leoni. Ook bekend als CALIFORNIA ADDIO.

Keoma

1976 | Western

Italië 1976. Western van Enzo G. Castellari. Met o.a. Franco Nero, Woody Strode, William Berger, Olga Karlatos en Orso Maria Guerrini.

Een indiaanse wees is door blanken als pleegzoon opgevoed en gaat in dienst tijdens de Burgeroorlog. Bij terugkeer in zijn dorp ontdekt hij dat het geterroriseerd wordt door een bende van vogelvrij verklaarden bij wie zijn stiefbroers zich hebben aangesloten. Deze poging om de spaghetti-western uit 1965 na tien jaar nieuw leven in te blazen werd een eindeloze slachtpartij, zonder de schilderachtige lyriek van destijds. De blauwogige Nero is een weinig overtuigende Indiaan. Het scenario is van Luigi Montefiori, Nico Ducci en Mino Roli. Het camerawerk is van Aiace Parolin.

Die Liebesbriefe einer portugiesischen Nonne

1976 | Drama, Erotiek

Duitsland​/​​Italië 1976. Drama van Jesús Franco. Met o.a. Susan Hemingway, William Berger, Hebert Fux en Eleonore Tristacci.

In het klooster van Serradayres treft regisseur Franco sadistische rituelen aan; verder noteert hij satansminnaressen, lesbische verhoudingen en de vreselijkste folteringen. Genoeg dus voor 93 minuten seks en bloed. Seksploiterend zooitje.

Parapsycho - Spektrum der Angst

1975 | Mysterie, Thriller, Erotiek

Duitsland 1975. Mysterie van Peter Patzak. Met o.a. William Berger, Debby Berger, Mascha Gonska, Peter Neusser en Mathieu Carrière.

In drie episoden worden verschijnselen uit de parapsychologie beschreven. Daarbij gaat het minder om het illustreren van werkelijke gebeurtenissen als om het bieden van amusement door spannende en erotische scènes.

I Telefoni bianchi

1975 |

Italië 1975. Dino Risi. Met o.a. Agostina Belli, Vittorio Gassman, Ugo Tognazzi, Renato Pozzetto en Cochi Ponzoni.

Een kamermeisje weet door gebruik van fysieke charmes filmster te worden en na een liaison met Mussolini de diva van de fascistische cinema. Na de oorlog is ze uit de gratie, maar weet er op dezelfde manier weer bovenop te komen. Harde satire is de rode draad tussen een reeks van situaties en personages van wie Gassman als een ijdele maar laffe acteur een absolute uitschieter is. Scenario van Ruggero Maccari, Bernardino Zapponi en de regisseur. Camerawerk van Claudio Cirillo.

Una Colt in mano al diavolo

1974 | Western, Misdaad

Italië 1974. Western van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Wood, William Berger, George Wang, Fiorella Mannoia en Nino Fusagni.

Een avonturier die in de gevangenis verblijft, wordt het leven gered door een medegevangene, die hierbij zelf de dood vindt. Hij voelt zich nu weer moreel verplicht het mysterie van diens schuldvraag op te lossen. Ondanks afweer en wantrouwen - ook bij de directe nabestaanden - en intimidatie van de sheriff, weet hij de onschuld van zijn weldoener alsnog te bewijzen en de ware schuldige te vinden. Deze film uit de nadagen van de spaghetti-western is dankzij een redelijk scenario en enkele goede rollen nog best onderhoudend.

La Merveilleuse visite

1974 | Fantasy, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1974. Fantasy van Marcel Carné. Met o.a. Gilles Kohler, Deborah Berger, Lucien Barjon, Roland Lesaffre en Mary Marquet.

Een van de verdrinking geredde jongeman in een dorp in Bretagne zegt een engel te zijn, die ondanks de afweer van de dorpelingen daarvoor moeilijk weerlegbare bewijzen levert. Alleen een simpele knecht gelooft hem, maar wordt door een misverstand ook teleurgesteld. De woede van de dorpelingen drijft de engel van een hoge kustrots af en een meeuw vliegt weg. Pijnlijk mislukte poging tot een poětisch symbolisme overtuigt in geen enkel opzicht, noch in een naturalistisch realisme van de dorpelingen noch in een wezenloze onschuld van de engel. Een faliekant verkeerde rolbezetting vergroot alle manco's van het scenario en - de grootste teleurstelling bij een ervaren regisseur - de film is ook technisch onder de maat.

La Banda de Jaider

1974 | Western, Experimenteel

Spanje​/​​Italië 1974. Western van Volker Vogeler. Met o.a. William Berger, Geraldine Chaplin, Francisco Algora, Arthur Brauss en Fred Stilkrauth.

Vijf zwervers, door Ludwig II verdreven uit Beieren, emigreren naar het westen van Amerika, waar zij door Doc Holliday met kogels worden doorzeefd. Deze film heet een geestig vervolg te zijn op JAIDER, maar is een domme, onbegrijpelijke en vooral vervelende film.

Verflucht dies Amerika

1973 | Western

Duitsland​/​​Spanje 1973. Western van Volker Vogeler. Met o.a. Geraldine Chaplin, Arthur Brauss, William Berger, Sigi Graue en Francisco Algora.

Stropers worden na hun straf op een schip gezet naar Amerika waar ze met Doc Holliday een bank willen beroven om de passage terug naar Duitsland te kunnen betalen. Een soort vervolg op Vogelers JAIDER, DER EINSAME JÄGER. Een niet geheel gelukte 'Sauerkraut-western'-nieuwe-stijl.

Uomini duri

1973 | Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1973. Misdaad van Duccio Tessari. Met o.a. Lino Ventura, Fred Williamson, Isaac Hayes, Paula Kelly en William Berger.

Een pastoor in de sloppenwijken van Chicago is vroeger zelf jong delinquent geweest en heeft een vertrouwenspositie bij de onderwereld. Samen met een ex-politieman neemt hij het op tegen de mafia. Een opportunistische Italiaanse poging om in te haken op de (korte) mode van blaxploitation-films met import van enkele sterren. Niettemin is het in een filmstudio nagebouwde Chicago even weinig overtuigend als het scenario. Ventura doet vergeefs zijn best, Hayes is vooral op dreef in de muzikale ondersteuning.

Superfly T.N.T.

1973 | Actiefilm

Verenigde Staten 1973. Actiefilm van Ron O'Neal. Met o.a. Ron O'Neal, Roscoe Lee Browne, Sheila Frazier, Jacques Sernas en William Berger.

Een verward en slordig geschreven, slecht geregisseerde goedkope produktie over een zwarte ex-drugshandelaar, ontevreden over zijn luie leventje in Europa, die besluit een diplomaat uit Afrika (Browne) te helpen.

Los Ojos del doctor Orloff

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Montserrat Prous, William Berger, Edmund Purdom, Robert Wood en Kali Hansa.

Dr. Orloff wil zich meester maken van het testament van een mooie erfgename die samenwoont met twee verraderlijke lesbische zusters. De productieve Jes[KA1]us Franco keert terug naar zijn creatie van Dr. Orloff (denk aan GRITOS EN LA NOCHE), voor een tweeslachtige film, onsamenhangend en zeer slecht geregisseerd.

La Vita in gioco

1973 | Drama

Italië 1973. Drama van Gianfranco Mingozzi. Met o.a. Mimsy Farmer, Giulio Brogi, William Berger en Paolo Turco.

Een cineast van geëngageerde films beraamt samen met zijn geliefde binnen enkele dagen zelfmoord te plegen. Een werkstudent verwijt hem gebrek aan echte betrokkenheid bij mensen en gebeurtenissen, maar is zelf niet in staat de liefde van een homoseksuele professor te beantwoorden. De mannen kunnen hun dood even slecht leiden als hun leven, alleen de vrouw maakt er ècht een eind aan. Interessante thematiek in een al te gekunstelde scenario-opzet. Typisch een film uit het tijdperk na 1968.

La Noche de los asesinos

1973 | Misdaad, Horror

Spanje 1973. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Alberto Dalbes, Lina Romay, Evelyn Scott, William Berger en Antonio Mayans.

Moorden volgen elkaar op in een luguber buitenhuis waar de aspirant-erfgenamen van een fabelachtig fortuin zich ophouden. Een nogal onsamenhangende film, geïnspireerd door EL GATO Y EL CANARIO. In zijn luguberheid is de film nog wel aardig.

II Figlio di Zorro

1973 | Avonturenfilm

Italië 1973. Avonturenfilm van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Widmark, William Berger, Fernando Sancho, Elisa Ramirez en Franco Fantasia.

In Mexico, tijdens het bewind van Keizer Maximiliaan, gaat een jonge edelman, de zoon van Zorro (Widmark), bij de rebellen ter voorbereiding van de revolutie. Hij wordt verraden. Slecht geregisseerd, afschuwelijk geacteerd, maar de actiescènes zijn niet slecht.

Un Capitán de 15 años

1972 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Frankrijk 1972. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. José Manuel Marcos, William Berger, Edmund Purdom, Sergio Mendizábal en Marc Cassot.

Als gevolg van een schipbreuk is een jongen genoodzaakt de groep overlevenden de weg te wijzen door Afrikaanse gevaren. Een vernuftige bewerking van het verhaal van Jules Verne, met fantastische muziek van Bruno Nicolai.

Sumario sangriento de la pequeña Estefania

1972 | Horror

Spanje​/​​Italië 1972. Horror van Tonino Valerii. Met o.a. George Hilton, Salvo Randone, Marilù Tolo, Piero Lulli en Manolo Zarzo.

Een politie-commissaris is van plan om een aantal bloedige misdaden op te helderen. Èèn van de weinige respectabele thrillers, met een voor die tijd ongebruikelijke mate van geweld en onzindelijkheid, maar met een trefzekere regie. Bovendien kan de film prat gaan op de schitterende muzikale begeleiding van Ennio Morricone.

Mio caro assassino

1972 | Misdaad, Mysterie

Italië​/​​Spanje 1972. Misdaad van Tonino Valerii. Met o.a. George Hilton, Salvo Randone, William Berger, Marilù Tolo en Manolo Zarzo.

Een sluwe inspecteur van politie (Hilton) doet onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden, maar al zijn mogelijke getuigen vinden op mysterieuze wijze de dood. De regie is niet erg briljant, maar toch is de spanning goed opgebouwd. De vraag wie de moordenaar is en wie het volgende slachtoffer zal zijn blijft je bezighouden.

Io, Monaco... per tre carogne e sette peccatrici

1972 | Avonturenfilm, Western

Frankrijk​/​​Italië 1972. Avonturenfilm van Sergio Carrone. Met o.a. Tony Kendall, Monica Teuber, William Berger, Gordon Mitchell en Felicita Fanni.

Uit een gevangenis in een onduidelijk Arabisch land ontsnappen zeven meisjes, die ogenblikkelijk te maken krijgen met geweldpleging, ontvoering, verkrachting en verraad. Deze ongelooflijk chaotische film boeit geen moment. Garrone regisseerde als Richard Jackson. USA: THREE BASTARDS AND SEVEN SINNERS.

Gli Fumavano le colt...lo chiamavano Camposanto

1971 | Western

Italië 1971. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. Gianni Garko, William Berger, Christopher Chittel, John Fordyce en Ugo Fancareggi.

Garko, een mysterieuze vreemdeling, neemt het tegen een bende op die het voorzien heeft op twee jongemannen die uit het oosten teruggekeerd zijn op de ranch van hun vader. Ze hebben eerst hun studie afgemaakt. Hun vader moet de bende betalen voor 'bescherming' maar de beide jongens gooien de ontvanger de deur uit. Er wordt heel wat afgeschoten in deze door Enzo Barboni geschreven spaghetti-western.

Sartana nella valle degli avvoltoi

1970 | Western

Italië 1970. Western van Roberto Mauri. Met o.a. William Berger, Wayde Preston, Jolanda Modio, Aldo Berti en Luciano Pigozzi.

Sartana bevrijdt vier broers uit de gevangenis, in ruil voor 50% van een goudschat die zij gestolen hebben. Maar ze laten hem zonder wapens en eten in de woestijn achter. Hij wordt op de been geholpen door een Mexicaanse vrouw die echter de premie wil innen die op zijn hoofd staat. Hij weet te ontsnappen en [KA1]e[KA1]en van de broers te doden. Mauri schreef ook het scenario van deze doorsnee spaghetti-western. Preston is een Amerikaan die in Colorado werd geboren (in 1930) en die als westernster debuteerde in de hoofdrol in de TV-serie COLT .45 die van 1957 tot 1960 liep. Vervolgens werd hij een ster in Italië.

La Colomba non deve volare

1970 | Oorlogsfilm

Italië 1970. Oorlogsfilm van Sergio Garrone. Met o.a. Horst Buchholz, Sylva Koscina en William Berger.

In juli 1943 rukken Engelse en Amerikaanse troepen op naar Sicilië. Om ze tegen te houden draagt een Italiaanse commandant ene majoor Ridolfi en zijn esquadron gevechtsvliegtuigen op om oliebronnen te vernietigen, voordat de geallieerden opnieuw brandstof kunnen innemen. Veel actiescènes en een vlot verhaal.

Il Suo nome grivada vendetta

1970 | Western

Italië 1970. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Robert Hundar en William Berger.

Steffen heeft in de Amerikaanse Burgeroorlog zijn geheugen verloren. Men maakt daarvan dankbaar gebruik door hem te doen geloven dat hij een deserteur was. Uiteindelijk komen de herinneringen terug, en dan neemt hij bloedig wraak. Een harde spaghetti-western met Enzo Barboni achter de camera. Caiano schreef zelf het scenario.

Every Bastard a King

1970 | Romantiek, Oorlogsfilm

Israël 1970. Romantiek van Uri Zohar. Met o.a. Pier Angeli, William Berger, Oded Kotler, Yehoram Gaon en Ori Levy.

Dit verhaal over een journalist en zijn minnares, geschilderd tegen de achtergrond van de Zesdaagse Oorlog, tussen Egypte en Israël, is met de losse hand in elkaar gezet; geen enkele reden om zo iets te gaan zien. Voor tv hertiteld: EVERY MAN A KING.

Cinque bambole per la luna d'Agosto

1970 | Erotiek

Italië 1970. Erotiek van Mario Bava. Met o.a. William Berger, Ira von Fürstenberg en Edwige Fenech.

Op een eiland bevinden zich vijf mannen en vijf vrouwen. Drie industriëlen, een geleerde en een zeeman, elk met hun resp. vrouw of liefje. Een autochtoon knap meisje zorgt voor wat bijkomende spanningen. Het aanwezige naakt, de sensueel uitziende vrouwen en de zwoele erotiek leunen dicht tegen een brave seksfilm aan, maar scenarist Mario Di Nardo zorgt ook nog voor een soort variatie op Tien kleine negertjes van Agatha Christie, dat zonder suspense is en stuntelig in beeld is gebracht.

Una Lunga fila di croci

1969 | Western

Italië 1969. Western van Sergio Carrone. Met o.a. Anthony Steffen, William Berger, Nicoletta Machiavelli, Mario Brega en Riccardo Garrone.

Een bende smokkelt Mexicanen de VS binnen, en de premiejagers Steffen en Berger willen veel geld verdienen aan het uitschakelen van de bende. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet -de bende laat ze in de val lopen. Gebruikelijke ingrediënten, maar onderhoudend gedaan.

Sabata

1969 | Western

Italië 1969. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Lee Van Cleef, William Berger, Linda Veras, Aldo Canti en Gianni Rizzo.

Eerste en beste deel van de spaghettiwesterntrilogie over de Robin Hood-achtige premiejager Sabata (hier en in deel drie gespeeld door Van Cleef, in het tussendeel door Yul Brynner). Het personage lijkt een spin-off van Van Cleefs beroemde rol als kolonel Mortimer in A Few Dollars More, maar regisseur Parolini (hier actief onder het pseudoniem Frank Kramer) heeft zich schijnbaar ook laten inspireren door James Bond - Sabata maakt gebruik van allerlei gadgets en de toon van de film is nogal tongue-in-cheek. Vermakelijk genrewerk.

Sommersprossen

1968 | Misdaad

Duitsland​/​​Italië 1968. Misdaad van Helmut Förnbacher. Met o.a. William Berger, Helmut Förnbacher, Helga Anders, Grit Boettcher en Willy Birgel.

Een debuut in de traditie van BONNIE AND CLYDE over twee Duitsers die in 1934 op politieke gronden worden opgepakt en die vervolgens uitbreken om een gewelddadige internationale gangstercarrière te maken.

Se incontri Sartana prega per la tua morte

1968 | Western

Duitsland​/​​Italië 1968. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Gianni Garko, William Berger, Klaus Kinski, Fernando Sancho en Sydney Chaplin.

Een goudlading van een postkoets wordt geroofd en iedereen rent er achteraan. Sartana (Garko) heeft genoeg schietschijven om in lijken te veranderen. De regisseur verzon het allemaal zelf.

Oggi a me... domani a te!

1968 | Western

Italië 1968. Western van Tonino Cervi. Met o.a. Brett Halsey, Bud Spencer, Tatsuya Nakadai, William Berger en Wayde Preston.

Na zijn onschuldig verblijf in de gevangenis wil een cowboy wraak nemen op de verrader die ook zijn vrouw vermoordde en hij neemt een viertal scherpschutters in dienst. Zijn opponent die aan het hoofd staat van een vooral uit Indianen bestaande bende, beraamt een nieuwe roof, waarvan hij de schuld weer op de held wil afschuiven. Deze spaghetti-western wijkt van de formule af door een letterlijk flitsende rol van Kurosawa-acteur Nakadai als tegenstander en door fraaie landschapsopnamen die - juist omdat ze zo weinig overeenstemmen met het Amerikaanse westen - een verrassend effect hebben. Het scenario is van regisseur Cervi en cultfilmer Dario Argento.

L' Harem

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Marco Ferreri. Met o.a. Carroll Baker, Gastone Moschin, Renato Salvatori, William Berger en Michel Le Royer.

Een vrouw verdeelt haar aandacht over drie uiteenlopende minnaars die ieder voor zich aan andere behoeften voldoen, en een homoseksuele vertrouweling. Haar onvermogen om hen anders dan in een beperkte object-rol te zien leidt eerst tot rivaliteit en dan tot saamhorigheid, waarmee ze haar gevieren tijdens vakantie van een rots laten tuimelen. Satire op seksisme en opgelegde rolpatronen over en weer, krijgt geleidelijk aan steeds tragischer dimensies die minder overtuigen dan Ferreri's latere werk, omdat de film pas tijdens de opnamen van commerciële opdracht naar persoonlijke aanpak groeide. Daarom vooral belangwekkend als breekpunt in zijn filmoeuvre.

Faccia a faccia

1967 | Western, Drama

Italië​/​​Spanje 1967. Western van Sergio Sollima. Met o.a. Gian Maria Volonté, Tomas Milian, William Berger, Carole André en Lidia Alfonsi.

Een intellectueel die lijdt aan een fatale ziekte, reist in 1870 naar het zuiden van Italië om in een warmer klimaat zijn leven nog wat te rekken. Daar wordt hij echter gegijzeld door een voortvluchtige misdadiger. Er ontstaat een fascinatie tussen deze tegenpolen, gebonden in hun strijd om het voortbestaan. De een ontdekt zijn onderdrukte geweldsinstincten, de ander leert nadenken. Boeiende, bijna filosofische strekking in een goed gemaakte, meeslepende spaghetti-western. Het knappe spel van de hoofdrollen doet de diepere inhoud niet verdwijnen achter de visuele effecten. Ook bekend als FACE TO FACE.

Trampa para un forajido

1966 | Western

Spanje​/​​Italië 1966. Western van Mario Maffei. Met o.a. William Berger, Eduardo Fajardo, José Bódalo en Adriana Ambesi.

De daders van een belangrijke diefstal moeten worden ontmaskerd. Een Europese western zoals er dertien in een dozijn gaan.

La lama nel corpo

1966 |

Italië​/​​Frankrijk 1966. Elio Scardamaglia. Met o.a. William Berger, Françoise Prévost en Mary Young.

De daders van een belangrijke diefstal moeten worden ontmaskerd. Een Europese western zoals er dertien in een dozijn gaan.

El Cisco

1966 | Western

Italië 1966. Western van Sergio Bergonzelli. Met o.a. William Berger, George Wang, Antonella Murgia, Tom Felleghy en Nino Vingelli.

Berger, de revolverheld El Cisco, heet dood te zijn maar is in werkelijkheid springlevend. Bandieten die zijn graf openden teneinde alsnog de premie in ontvangst te nemen kwamen achter het geheim. Doorsnee-western met vrij harde scènes zoals de Italianen dat gewend zijn. Bergonzelli was de co-scenarist van Paolo Lombardo.

L'uomo dei cinque palloni

1965 | Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1965. Experimenteel van Marco Ferreri. Met o.a. Marcello Mastroianni, Catherine Spaak, William Berger, Sonia Romanoff en Antonio Attoviti.

Een snoepfabrikant laat als reclamestunt kinderballonnetjes verspreiden. Hij raakt geobsedeerd door de vraag hoever een ballon kan worden opgeblazen zonder te knappen. Niets en niemand biedt een bevredigend antwoord en hij pleegt zelfmoord. Deze bizarre voorstudie van DILLINGER E MORTO - een film waarin onnutte acties tot een indringender ritueel werden gemaakt - moest jaren op distributie wachten en werd tussentijds nog ingekort tot een sketch van OGGI, DOMANI, DOPPODOMANI. Belangwekkend in relatie tot Ferreri's latere films, maar niet echt overtuigend. Scenario van Ferreri en Rafael Ascona. Camerawerk van Aldo Tonti.