Italië/Frankrijk 1974. Fantasy van Marcel Carné. Met o.a. Gilles Kohler, Deborah Berger, Lucien Barjon, Roland Lesaffre en Mary Marquet.

VPRO Cinema

Een van de verdrinking geredde jongeman in een dorp in Bretagne zegt een engel te zijn, die ondanks de afweer van de dorpelingen daarvoor moeilijk weerlegbare bewijzen levert. Alleen een simpele knecht gelooft hem, maar wordt door een misverstand ook teleurgesteld. De woede van de dorpelingen drijft de engel van een hoge kustrots af en een meeuw vliegt weg. Pijnlijk mislukte poging tot een poětisch symbolisme overtuigt in geen enkel opzicht, noch in een naturalistisch realisme van de dorpelingen noch in een wezenloze onschuld van de engel. Een faliekant verkeerde rolbezetting vergroot alle manco's van het scenario en - de grootste teleurstelling bij een ervaren regisseur - de film is ook technisch onder de maat.

credits

Regie:
Marcel Carné
Cast:
Gilles Kohler, Deborah Berger, Lucien Barjon, Roland Lesaffre, Mary Marquet, Yves Barsacq, Jean-Pierre Castaldi, Jacques Debary, William Berger
Jaar:
1974
Alt. titels:
Merveilleuse visite, La
Genres:
Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Fantasy
Landen:
Italië, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

La Merveilleuse visite (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken