Boris Plotnikov

Acteur

Boris Plotnikov is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Afganski izlom

1991 | Avonturenfilm

SU/Italië 1991. Avonturenfilm van Vladimir Bortko. Met o.a. Michele Placido, Tatiana Dogileva, Michail Zhigalov, Filipp Yankovski en Aleksei Serebriakov.

Deze film ging zowel in première als miniserie op de buis en als speelfilm in de bioscoop. Een oorlogsdrama over de Russische aftocht uit Afganistan na negen jaar oorlog. Geheel op locatie opgenomen in Turkistan en Leningrad. Placido speelt stoïcijns de rol van een majoor die door een kwaadaardige kolonel op verschillende missies gestuurd wordt om de terugtrekkende Russische flank te beschermen. Regisseur Bortko had zware kritiek op de Russische inmenging en is er in geslaagd om in deze film een sfeer van droefgeestigheid en verslagenheid te scheppen. De ondergeschikte plots zijn zwak en de verhouding tussen de getrouwde Placido en een blonde verpleegster is niet interessant, behalve als de wreede, naar seks hongerende kolonel er zich mee bemoeit. De gevechtsscènes zijn indrukwekkend, maar het slot is teleurstellend. Ook bekend als AFGHAN BREAKDOWN.

Gambrinus

1990 | Drama

SU 1990. Drama van Dmitriy Meskhiev. Met o.a. Nina Ruslanova, Michail Bezverkhniy, Irina Rozanova, Alexandr Trofimov en Boris Plotnikov.

Gambrinus is een klein kroegje in Odessa, dat heel populair is bij zeelieden, dieven, hoeren en bureaucraten. Het bier vloeit rijkelijk en zij genieten van het spel van de beroemde joodse violist Sashka. Op een dag horen zij dat Sashka vermoord is tijdens een pogrom. Een film naar het gelijknamige verhaal van Kuprin.

Gobsec

1987 | Drama

SU 1987. Drama van Alexandr Orlov. Met o.a. Vladimir Tatosov, Sergey Bekhterev, Boris Plotnikov, Alla Budnickaya en Igor Kostolevski.

Een film naar de gelijknamige roman van De Balzac. Het verhaal gaat over mensen en geld. Een man leeft in armoede, maar hij vindt bevrediging in het slaafs gehoorzamen aan zijn schuldeisers.

Peter the Great

1986 | Biografie, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1986. Biografie van Marvin J. Chomsky en Lawrence Schiller. Met o.a. Maximilian Schell, Vanessa Redgrave, Omar Shariff, Trevor Howard en Laurence Olivier.

Deze serie is het indrukwekkende epos rond het leven van Tsaar Peter de Grote die rond 1700 over Rusland regeerde. Indrukwekkend wat de sterbezetting aangaat en indrukwekkend omdat Chomsky (de man van miniseries als HOLOCAUST) het voor elkaar kreeg in Rusland zelf te mogen filmen waardoor je het gevoel hebt inderdaad in de pracht en de glorie van het oude Russische rijk terug te keren. Schitterend gedaan. Edward Anhalt schreef het scenario naar het boek van Robert K. Massie, dat een Pulitzer Prize heeft gewonnen. Schell en Niklas spelen de tsaar resp. op oudere en jongere leeftijd. Voor Lilli Palmer was het haar laatste rol voor haar dood in 1986. De mini- serie wordt vertoond in vier delen. Camerawerk van Vittorio Storaro.

La Vie de Berlioz

1982 | Biografie, Muziek, Drama

Frankrijk/SU/België 1982. Biografie van Jacques Trebouta. Met o.a. Daniel Mesguich, Robert Rimbaus, Nadine Alari, Mathieu Kassovitz en Anne-Laure Meury.

Mini-serie over het vrij bewogen leven van de Franse componist Hector Berlioz en zijn voor de 19e eeuw buitenissige fantastische werken die niet steeds in de smaak vielen. De serie legt de nadruk op zijn mislukkingen en triomfen, zijn faillissementen en plotselinge rijkdom, zijn reizen naar Itali[KA3]e, Duitsland, Oostenrijk en vooral Rusland, zijn eerste liefdespassie en zijn relaties met o.a. de pianiste Camille Moke, de Engelse actrice Harriet Smithson (die zijn echtgenote werd), de zangeres Marie Recio, de verleidelijke Russin Liouba. Een mengsel van melodramatiek en biografische elementen. De titelrol-speler Mesguich tracht de hevig gekwelde musicus uit te beelden maar hij vestigt zelden de indruk dat er weinig componisten waren die zo door karikaturisten werden bespot, geplaagd en achtervolgd als Berlioz.

Dikaia ochota korolia Stacha

1980 | Fantasy

SU 1980. Fantasy van Valeri Roebintsjik. Met o.a. Boris Plotnikov, Elena Dimitrova, Boris Khmelnitski, Valentina Tsjendrikova en Roman Filippov.

Imponerende film gebaseerd op een populaire Russische volksvertelling over het tijdloze leger van een ooit door een boosaardige familie vermoorde koning, dat nog steeds rondzwerft om de hoofden af te hakken van afstammelingen van die familie. Duidelijk met grote middelen gemaakt, met knap camerawerk en bij momenten spannend.

Vosjosjdenie

1977 | Oorlogsfilm, Drama

SU 1977. Oorlogsfilm van Iarissa Sjepitko. Met o.a. Boris Plotnikov, Vladimir Gostjoetsjin, Anatoliy Solonitsyn, Sergei Jakovlev en Loedmila Poljakova.

Een zeer acceptabele oorlogsfilm over de jacht van de Duitsers op twee partizanen. Na uiteindelijk gevangen genomen te zijn, blijkt de één niet bestand tegen de ondervraging, terwijl de ander zich bij zijn opgang naar de galg als een held ontpopt en tot een voorbeeld wordt voor anderen. Sjepitko heeft er geen propaganda-film van gemaakt, hoewel de film tegen het eind heroïsche elementen bevat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boris Plotnikov op televisie komt.

Reageer