Frankrijk/USSR/Belgiƫ 1982. Biografie van Jacques Trebouta. Met o.a. Daniel Mesguich, Robert Rimbaus, Nadine Alari, Mathieu Kassovitz en Anne-Laure Meury.

VPRO Cinema

Mini-serie over het vrij bewogen leven van de Franse componist Hector Berlioz en zijn voor de 19e eeuw buitenissige fantastische werken die niet steeds in de smaak vielen. De serie legt de nadruk op zijn mislukkingen en triomfen, zijn faillissementen en plotselinge rijkdom, zijn reizen naar Itali[KA3]e, Duitsland, Oostenrijk en vooral Rusland, zijn eerste liefdespassie en zijn relaties met o.a. de pianiste Camille Moke, de Engelse actrice Harriet Smithson (die zijn echtgenote werd), de zangeres Marie Recio, de verleidelijke Russin Liouba. Een mengsel van melodramatiek en biografische elementen. De titelrol-speler Mesguich tracht de hevig gekwelde musicus uit te beelden maar hij vestigt zelden de indruk dat er weinig componisten waren die zo door karikaturisten werden bespot, geplaagd en achtervolgd als Berlioz.

credits

Regie:
Jacques Trebouta
Cast:
Daniel Mesguich, Robert Rimbaus, Nadine Alari, Mathieu Kassovitz, Anne-Laure Meury, Anne Roussel, Igor Tyczka, Marina Leutova, Boris Plotnikov, Anna Tveleneva
Jaar:
1982
Alt. titels:
Vie de Berlioz, La
Genres:
Biografie, Muziek, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Muziekfilm
Landen:
Frankrijk, USSR, Belgiƫ

op televisie
0 uitzendingen

La Vie de Berlioz (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken