Dorst is dé plek binnen de VPRO voor jonge makers met nieuwe ideeën. Bij ons kun je jouw idee indienen voor een webserie, korte film, docu, animatie, talkshow of podcast. Of kookprogramma met naakte mannen. Wat? Ja alles kan en mag.

onze missie

Dorst is het jonge ontwikkellab van de VPRO. Getalenteerde jonge makers tussen de 18 en 34 ontwikkelen hier hun programma-ideeën en zichzelf. Bij Dorst krijgen makers de vrijheid om op hun manier verhalen te vertellen en nieuwe programmavormen te proberen. Dorst is de plek binnen de VPRO die haar deuren altijd open heeft voor de nieuwe generatie makers. Wij bieden deze makers de ruimte om te experimenteren, redactionele en productionele begeleiding en waar nodig ondersteuning van ervaren VPRO coaches. 

Het doel van Dorst is tweeledig: nieuw toptalent door laten stromen binnen de VPRO en succesvolle programmaformats ontwikkelen die de jongere doelgroep van de publieke omroep aanspreken.

online

Dorst richt zich vooral op online. Ons hoofdplatform is deze website waar je nu op zit. Daarnaast zijn we aanwezig op Facebook, Instagram en YouTube. Dorst ontwikkelt producties met het oog op online, wat een andere manier van maken vereist. Dit vinden we belangrijk omdat het jongere publiek voornamelijk online actief is en niet tot nauwelijks meer televisie kijkt. Dorst ziet het als haar taak om een jong publiek bij de VPRO te betrekken. Wel kijkt de redactie per productie of er een mogelijkheid is deze op televisie of radio te krijgen.

vpro

Dorst richt zich op dezelfde thema’s als de VPRO in z'n geheel: onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap en geschiedenis. Lees hier meer over de missie van de VPRO.