De uitkomst van de Poolse verkiezingen op 15 oktober bepaalt of het einde verhaal is voor de krant en de persvrijheid bij onze EU en NAVO bondgenoot. De Nederlands-Poolse journalist Dore van Duivenbode loopt mee op de redactie van de Gazeta, de grootste nog politiek onafhankelijke krant van Polen en ziet hoe ze dagelijks worstelen met de toenemende aantasting van de persvrijheid door de Poolse regering. Wat zal de uitslag van de verkiezingen op 15 oktober betekenen voor de krant?

Tijdens deze meet up gaan we uitgebreid de uitslag van de de Poolse verkiezingen bespreken.

Presentatie is in handen van Sophie Derkzen, journalist en presentator met een fascinatie voor internationale politiek en cultuur en presentator NPO Radio 1 voor de VPRO Bureau Buitenland.

Gasten voor deze avond zijn o.a. Dore van Duivenbode, Britta Hosman, regisseur van de serie, Ruth Kronenburg, algemeen directeur Free Press Unlimited en Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.
Vanuit Straatsburg zal Tineke Strik, Nederlands politica die namens GroenLinks sinds 2019 in het Europees Parlement zit, aanwezig zijn met een live verbinding.

Gazeta, Poolse krant onder vuur

maandag 16 oktober

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181K, Amsterdam

aanvang: 20.00 uur
einde: 22:00 uur

de toegang is gratis, maar wel even aanmelden