Club Lees is een nieuw online boekenprogramma van VPRO. Het draait in Club Lees om goede verhalen, liefde voor lezen en wat er in de marges van een boek gebeurt. Club Lees leest alles: van Young Adult-fictie tot poëzie, van literaire romans tot sci-fi, van non-fictie tot een spannende thriller.

In Club Lees staat de ervaring van het lezen centraal: wat doet het met je, waarom zouden anderen een boek zeker wel (of juist helemaal niet!) moeten lezen, welke associaties en inzichten brengt een boek jou. Je krijgt maandelijks een digitaal boek (gratis) in de Club Lees-app, geannoteerd en verrijkt met content, gemaakt door de leden van Club Lees; short form content op Instagram en Tiktok; plus een maandelijkse digitale meet-up met lezers.

De lezers worden door het boek geleid door de nieuwe favoriete leesclub van Nederland en kunnen met hen in gesprek. De vier leden van Club Lees zijn jonge creatieve types, die toevallig ook nog eens heel veel van lezen houden. De clubleden worden binnenkort bekend gemaakt.

club lees start in najaar 2023

voor vragen kun je ons bereiken via clublees@vpro.nl

een voorproefje van de app:

colofon

Club Lees is een programma van VPRO voor NPO3.nl

Clubleden
👀👀👀👀

Redactie
Cathrien Maas, Isidore van Westing

Online redactie
Anne-Linde Munsterman, Hester Knieriem

Marketing-communicatie
Wieneke Mulder, Thijs Maas

Concept en eindredactie
Annelies Termeer

Productie
Eritia de Jonghe, Jean-Marc Blommendaal

Huisstijl
Cablai

App development
IN10, Immer en VPRO

Stagiair
Jasper Piron