De Cinekid Film en TV prijzen 2018 zijn uitgereikt.
De prijs voor de Beste Nederlandse Fictieserie gaat naar De regels van Floor en de Beste Nederlandse Non-fictie is dit jaar voor De Proefkeuken. Anna van der Staak kreeg bovendien de Cinekid Ereprijs. Daar zijn we heel trots op!

Kijk hieronder naar de winnaars en andere genomineerde programma's.

Floors regels geven antwoord op de belangrijkste levensvragen voor een meisje van 10 jaar. Hoe ga je om met een irritante broer? Wat doe je als je beste vriendin een krentenbaard heeft en jij er ook eentje wil? Waarom is karpervissen een mannending? Floor heeft het allemaal meegemaakt en weet de antwoorden.

De Regels van Floor heeft gewonnen in de categorie Beste Nederlandse Serie Fictie!

In De Proefkeuken ontleden Pieter Hulst en Willem Voogd allerlei producten en onderzoeken ze hoe deze gemaakt worden. Behalve voedsel zoals vegetarisch vlees en figuurworst ontrafelen ze ook niet-eetbare producten zoals zeep en een luidspreker. Waar zijn al deze producten van gemaakt en kunnen ze dat zelf ook maken?

De Proefkeuken heeft gewonnen in de categorie Beste Nederlandse serie Non-Fictie!

Ook ontving Anna van der Staak de Cinekid Ereprijs.

Van der Staak heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van onze jeugdtelevisie. Ze stond aan de wieg van succesvolle programma's zoals De Daltons, Zaai, Roos en haar Mannen en het recentelijke De Regels van Floor.

Abel reist door stad en land met zijn tassen vol bakkerspullen, snoep en lekkernijen. Op bezoek bij bijzondere en smaakmakende bakkersassistenten vol verhalen, om samen de mooiste, grootste, kleurrijkste en zoetste taarten te maken.

Taarten van Abel was genomineerd in de categorie Beste Nederlandse serie Non-Fictie!

Nog een week is een 6-delige documentaireserie over kinderen tussen de 11 en 13 jaar die zich voorbereiden op een spannende gebeurtenis die staat te gebeuren in hun leven. Wat vinden ze moeilijk en wat juist niet? Zo zie je dat elk kind iets op zijn of haar eigen manier ervaart. Net zoals jij en ik!

Nog een week was genomineerd in de categorie Beste Nederlandse serie Non-Fictie!