Bikkels

djoshua

aflevering 8: djoshua (zondag 10 mei)

Een jaar geleden kreeg Djoshua (9) de schrik van zijn leven. Zus Jacintha (10) moest ineens met de ambulance mee; er zat een tumor in haar hersenen. Na een lange operatie werd de tumor gelukkig verwijderd. Maar de ellende was nog niet voorbij. Sinds de operatie krijgt Djoshua’s zus chemo. Djoshua ziet dan dat Jacintha erg ziek is. Soms mist hij z’n zus en z’n moeder, als ze weer eens naar het ziekenhuis moeten. Samen buitenspelen met Jacintha: Djoshua wil het heel graag. Hopelijk kan het snel weer, want binnenkort krijgt z’n zus haar laatste chemo.

Regie: Eef Hilgers
 

paspoort djoshua

Beroep: ambulancemeneer
Hobby's: met Playmobil spelen, buiten spelen
Lievelingseten: pannenkoeken
Favo muziek: Sky Radio
Favo tv-programma: het Klokhuis
Favo film: Big Hero 6
Favo website: clash of clans
Houdt niet van: rode bieten

bikkels backstage

Wat vond Djoshua het leukst? En wat vond hij niet zo leuk? Achter de schermen vertelt hij in bovenstaand filmpje hoe het ging en wie er allemaal hebben meegewerkt aan de uitzending > zondag 1 maart om 9.25 uur (en niet om half negen zoals Djoshua zegt): 

de serie bikkels

Wassen, strijken, koken, ondersteunen, troosten.... Allemaal zaken waarvan je het als kind normaal vindt dat je ouders dat doen. Toch is dat niet in elk huishouden vanzelfsprekend. Daar helpen kinderen mee met de zorg voor hun zieke of gehandicapte vader, moeder, broer of zus.

De tiendelige documentaireserie Bikkels (serie 3) portretteert hun levens vol verantwoordelijkheden, die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen.

Productie: IDTV Docs in coproductie met de VPRO