Bikkels

errol

Wassen, strijken, koken, ondersteunen, troosten.... Allemaal zaken waarvan je het als kind normaal vindt dat je ouders dat doen. Toch is dat niet in elk huishouden vanzelfsprekend. Daar helpen kinderen mee met de zorg voor hun zieke of gehandicapte vader, moeder, broer of zus.

De tiendelige documentaireserie Bikkels (serie 3) portretteert hun levens vol verantwoordelijkheden, die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen.

Productie: IDTV Docs in coproductie met de VPRO

Aflevering 1: Errol (zondag 22 maart)

Errol (bijna 12) woont samen met zijn moeder bij z’n oma in Rotterdam-Zuid. Oma heeft een kapotte rugwervel en ligt vaak op een bed in de woonkamer. Omdat de moeder van Errol elke dag werkt, moet hij veel voor z’n zieke oma doen: helpen met aankleden, koffie zetten, een sigaretje rollen, de rolstoel duwen. Errol, een jochie met een rood-wit Feyenoord-hart, vindt het allemaal heel normaal. Toch zou hij, net als andere kinderen, wel eens zonder zorgen de straat op willen gaan. Gelukkig heeft hij sinds kort nieuwe buren, die af en toe een oogje in het zeil houden.

Regie: Sarah Sylbing

paspoort errol

Beroep: voetballer (bij Feyenoord)
Hobby's: voetballen en voor oma zorgen
Lievelingseten: patat en pannenkoeken
Favo muziek: Kraantje Pappie
Favo tv-programma: Disney XD: Kick it
Favo film: alles van Disney
Favo website: Pokemon-site
Houdt niet van: pesten

Backstage
Wat vond hij het stomst om te doen? En het leukst? Wanneer werd hij gek van de camera's? En wat voor boodschap heeft hij voor de kijkers? Bikkel Errol geeft letterlijk een kijkje in de keuken in dit backstagefilmpje: