Meintje (11) heeft een blinde vader en een moeder die nauwelijks kan zien. Dat houdt in dat Meintje vaak de ogen van haar ouders is. Soms is dat een grote verantwoordelijkheid. Als ze met haar ouders in het openbaar vervoer reist, is dat behoorlijk spannend. Er kan best iets misgaan en als dat gebeurt, voelt Meintje zich schuldig. Gelukkig kan ze er goed over praten met Lena, haar beste vriendin die in dezelfde straat woont. Lena begrijpt Meintje als geen ander, omdat zij met een dove moeder en een slechthorende vader ook een grote verantwoordelijkheid draagt.

Regie: Eef Hilgers

paspoort Meintje

Beroep: cameravrouw (sinds Bikkels) of binnenhuisarchitect
Hobby's: schaatsen, volleyballen, tennis (in de zomer) en drummen
Lievelingseten: patat
Favo muziek: Gers Pardoel en de Red Hot Chili Peppers
Favo tv-programma: programma’s op Zapp en Wie is de Mol
Favo film: alle films van Carry Slee
Favo website: heb ik niet
Houdt niet van: m’n kamer opruimen

Backstage
Meintje onderneemt heel veel met haar vader. Zoals fietsen op de tandem of de weg vinden op het station. Wat vond Meintje het leukste aan de opnames? Wat ging er mis? En wat heeft de cameravrouw moeten missen om deze uitzending te kunnen maken? Je ziet het in dit backstagefilmpje: 

Meintje en Lena naar Gers Pardoel

In deze extra scène van Bikkels gaat Meintje met haar vriendin Lena naar Gers Pardoel. Samen met hun vaders (de dove en de blinde) bezoeken ze een concert van Gers in Utrecht: