eng

Kun je het je nog herinneren? Het gevoel dat je had wanneer je als kind iets spannends op televisie zag? Met je hand voor je gezicht, stiekem kijken door je vingers? Vanaf zondag 11 september (17.55 uur, NPO Zapp) start de serie Eng: griezelige en bloedstollende avonturen van dappere kinderen die hun angst overwinnen.

De online schrijfwedstrijd van Eng: Schoolkamp!

Van 11 september tot 16 oktober kon je je zelfgeschreven enge verhaal insturen. De hoofdprijs? De verfilming van je eigen verhaal!

Meer dan 100 verhalen zijn er ingestuurd naar de redactie, waarvan een top drie uiteindelijk uit de bus kwam. De jury koos Schoolkamp als beste verhaal: een groep jonge filmmakers ging ermee aan de slag.

Benieuwd naar de film en de top 3 aan verhalen? Lees ze hier!

Cast

ENG

Negen weken lang: allemaal verschillende enge verhalen. Zo brengt de zoektocht naar de weggelopen hond van Tim hem in een mysterieuze wereld, wordt Lena geopereerd in een heel vreemd ziekenhuis en verandert de kickboksdroom van Younes tijdens het trainingskamp langzaam in een nachtmerrie. Mads en Ruben logeren bij een geheimzinnige oudtante, die er iedere nacht stiekem op uit gaat. Tobi wordt nietsvermoedend in de val gelokt door een man in een rolstoel. Bob, Tess en Errol raken verdwaald in het bos. Ten slotte krijgen Floor en Elza te maken met een enge man in de tram, ontdekt Tobias dat liegen niet altijd goed uitpakt en schiet Yasmine haar vriendin Nora te hulp wanneer ze de geesten niet met rust laat.

Griezelen op zondag: vanaf 11 september negen weken lang bij de VPRO op NPO Zapp

trailer

Durfde je het aan om te kijken? Bekijk hier dan ook de trailer van Eng!

Afleveringen

1. Frullgrom (11 september)

Mats en Ruben, twee broers die continu ruzie maken, moeten noodgedwongen logeren bij een buitenlandse oudtante die ze totaal niet kennen. De jongens ontdekken dat hier vreemde dingen spelen. Is de oudtante wel te vertrouwen? En wat is er met dat mysterieuze bos waar ze niet mogen komen?

--> Ga naar de aflevering

2. De Operatie (18 september)

Lena wacht in een ziekenhuis op een operatie aan haar maag.  Tijdens de narcose komt ze in een andere wereld terecht, waarin ze alles op alles moet zetten om te ontsnappen aan een bizarre samenzwering. Lukt het Lena om haar angsten opzij te zetten? 

3. partijtje (25 september)

Als Tobi een man in een rolstoel te hulp schiet, gaat hij nietsvermoedend een vakantiebungalow binnen. Op het moment dat Tobi ontdekt dat er iets niet klopt zit de voordeur al op slot en is de rolstoel leeg. Tobi moet zien te ontsnappen uit een vakantiepark waar een man er alles voor over heeft om hem daar vast te houden. 

4. Space Girls ( 2 oktober)

Yasmine en haar vriendinnen vinden in een oud leegstaand huis het dagboek van een meisje dat daar ooit gewoond heeft. Wanneer Yasmine voelt dat er meer aan de hand is, willen haar vriendinnen dat niet geloven. 

5. Liegbeest (9 oktober )

Tobias vertelt weleens een leugentje, zoals iedereen dat af en toe doet. Maar wanneer hij samen met zijn beste vriend Rik een streek uithaalt met een mysterieuze zwerfster, lijken al zijn onschuldige leugens ineens waarheid te worden. Zal ze hem vervloekt hebben? 

6. Mister Coconut (16 oktober)

Als vriendinnen Floor & Elza zich door voorbijganger Edwin uit een benarde situatie laten redden, vat hij hun dankbaarheid verkeerd op en gaat de meisjes achtervolgen. Een bedreigende tramrit confronteert Floor & Elza niet alleen met het aflopen van hun kindertijd, maar ook met de scheve verhoudingen in hun vriendschap. 

7. Nr. 83 ( 23 oktober)

Wanneer de hond van Tim op een avond het huis uit rent en niet meer terugkomt, is Tim ten einde raad. De zoektocht naar Keesie voert Tim uiteindelijk naar het plaatselijke Chinese restaurant. Tim komt terecht in een onbekende, griezelige wereld waarin blijkt dat fantasie en werkelijkheid soms moeilijk van elkaar zijn te onderscheiden. 

8. Het Bos (30 oktober)

Op weg naar de vakantiebestemming krijgt de moeder van Bob en Tess autopech. Terwijl zij hulp gaat halen in een naburig dorp, zien de kinderen een avontuurlijke uitdaging in het bos langs de weg. Bob en Tess gaan met hun neefje Errol op pad. Maar of dat nou zo’n goed idee is? 

9. Younes Bokst (6 november)

Younes zit eindelijk op kickboksen, iets wat hij al heel lang wil. Helaas wordt hij daar niet geaccepteerd maar buitengesloten en zelfs gepest. Als de situatie steeds grimmiger wordt beseft Younes dat hij iets moet doen en durft hij zijn kracht en talent voor kickboksen te gebruiken. 

afleveringen