freek vonk behind the scenes

freeks wilde wereld: achter de schermen

freek vonk behind the scenes

freeks wilde wereld: achter de schermen

Vanaf 10 november is Freek Vonk terug met een nieuw programma: Freeks Wilde Wereld. Elke doordeweekse dag na het Sinterklaasjournaal om 18.15 uur op NPO Zapp. Wij plaatsen vast een blik achter de schermen.

In Indonesië en Suriname komt hij oog in oog te staan met bijzondere dieren als de lederschildpad, de sidderaal, de pantsermeerval, de orang-oetang en de Komodo varaan. Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven in de afgelegen, ruige en onherbergzame plekken op de wereld, waar Freek zich begeeft.

uit de vpro gids

Met een raket voor maanden de ruimte in worden geschoten, het beklimmen van immense, gevaarlijk steile bergen, of met alleen een onderbroek aan onder de Noordpool zwemmen. Allemaal heel stoer en avontuurlijk. Maar helaas voor astronaut André Kuipers, bergbeklimmer Wilco van Rooijen en ijsman Wim Hof, tegen de combinatie dieren en Freek Vonk kunnen ze niet op. Dieren zijn supergaaf.

Freek Vonk is altijd superenthousiast, weet écht veel over dieren, én reist de hele wereld over op zoek naar bijzondere exemplaren. Natuurlijk win je dan de titel Beste Avonturier van Nederland. In de nieuwe serie Freeks wilde wereld gaat hij naar Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Om weer over mooie, grote, kleine, bijzondere en alledaagse dieren te vertellen.

Freek is helemaal gek op reptielen. Zo vond hij de komodovaraan in Indonesië een pareltje. Hij houdt deze supergrote hagedis gewoon als huisdier, en ook nog meer dan zeventig slangen. Hoe graag je iets ook zou willen laten zien, met dieren moet je ook wel geluk hebben. Ze vertonen hun kunstjes niet op commando. Om dan twee mannetjes giraffen te zien die een soort bokswedstrijd houden, is puur geluk hebben. Echt keihard met hun koppen tegen elkaar! Kaboem! Je kon het gewoon horen.

Een bloedzuiger klinkt misschien wat minder bijzonder, maar heb je ze ooit in actie gezien? Freek zet er gewoon eentje op z’n arm en laat het beestje zich lekker vol drinken. Of hij test eventjes uit hoe een stroomstoot van een sidderaal (is een vis, geen slang. Mocht je dat denken) voelt. Wel wat pijnlijker dan schrikdraad, ik zou het dus maar niet nadoen.

Maandag 10 november, om weer helemaal in de dierenwereld te komen, lekker twee afleveringen achter elkaar. En heb je na deze serie nog niet genoeg van Freek en zijn avonturen? Hij treedt op bij de DWDD University. Een uur lang gaat hij vertellen over zijn specialisme: Gif. Helaas niet toegankelijk voor onder de zestien maar wel 12 december op tv. Supergaaf. Later!

GÜLHAN DEMIRCI

let op!

Op maandag 10 november trapt Freek af met een extra uitzending: dan zie je dus 2 afleveringen achter elkaar en moet je al om 18.00 uur klaarzitten. Rechts zie je een overzicht van welke dieren je de eerste 10 afleveringen kunt verwachten.

maandag-vrijdag om 18.15 uur

Aflevering 1 – 10 november
De anaconda

Aflevering 2 – 10 november
De zoektocht naar de lederschildpad

Aflevering 3 – 11 november
De lederschildpad

Aflevering 4 – 12 november
De sidderaal

Aflevering 5 – 13 november
Het nijlpaard en de giraffe

Aflevering 6 – 14 november
De leeuw

Aflevering 7 – 17 november
De Komodovaraan

Aflevering 8 – 18 november
De mantarog en de vliegende honden

Aflevering 9 – 19 november
De tokeh en de vliegende hagedis

Aflevering 10 – 20 november
De valse gaviaal