Freeks wilde wereld

Operatie Olifant

De Afrikaanse olifant wordt bedreigd. NPO Zapp en WNF-rangerclub voeren actie! Freek ging voor Zapp Your Planet op zoek naar de bosolifant.

Zaterdag 7 mei om 10.05 uur op NPO Zapp

Afrikaanse bosolifant

Freek is in Gábon met een speciale missie. Hij is namelijk op zoek naar de Afrikaanse bosolifant. Deze speciale olifantensoort wordt ernstig bedreigd door boskap en stroperij. Dat is heel slecht nieuws en daarom laat Freek zien hoe bijzonder dit dier is.

oog in oog

Na een avontuurlijke reis in hobbelende jeeps, gammele bootjes én lopend door de ruige jungle vindt Freek eindelijk sporen. Dit is niet zonder gevaar, want bosolifanten zijn veel agressiever dan gewone olifanten. Uiteindelijk staat Freek oog in oog met een vrouwtje en haar jong die wel heel dichtbij komen…

Zapp Your Planet

De olifant is dan wel groot en sterk, maar hij is ook in gevaar. Stropers jagen op hem voor zijn ivoren slagtanden. Elke dag doden de stropers in Afrika zo’n 100 olifanten. Dit moet stoppen! En daarom halen WNF-Rangerclub en NPO Zapp samen geld op. Hiermee helpen we de parkrangers om de olifanten in Afrika te beschermen.

Actiedag
Op zaterdag 14 mei is de grote Zapp Your Planet actiedag. Op die dag wordt er tien uur lang live televisie gemaakt vanuit Hilversum. Er zijn veel Zappers, je kunt workshops volgen, optredens bijwonen en aan het eind van de dag wordt het eindbedrag van de acties bekend gemaakt.