Een eeuwenoude vloek. Een eiland vol irritante mensen. Een besmette minister-president. Een jongen vol met dromen die het tij misschien kan keren. Maar hoe?

Bekijk de film op NPO Zapp via de onderstaande button.

Een vader vertelt zijn zoon voor het slapen gaan een verhaal over een vreemd eiland.

Het begint in de Middeleeuwen wanneer een groep boze eilandbewoners een heks in het meer gooien. Vlak voordat ze in het water verdwijnt, spreekt ze een vloek uit; iedereen op het eiland, of wie er ook een voet aan wal zet, zal voor altijd irritant zijn.

Hunter, een slimme verlegen elfjarige jongen, lijkt honderden jaren later de enige te zijn die niet beïnvloed is door de vloek van de heks.

Maar de rest van het eiland vertoont bijzonder irritant gedrag. Niet rijmende raps en teennagelknippende leraren zijn aan de orde van de dag. Dan wordt er een brug gebouwd waardoor het eiland voor het eerst verbonden wordt met het vaste land. Bij de opening raakt de minister-president van het vaste land ook besmet met de vloek. Twee wetenschappers en hun dochter Aafje worden naar het eiland gestuurd om het te onderzoeken. De situatie loopt uit de hand. Is er een antivloek? Wie kan het eiland redden? Hunter en Aafje sluiten vriendschap en gaan op onderzoek uit.

loeiende sirenes en nagels op een krijtbord

Ivy ('Aafje') en Matsen ('Hunter') vertellen over hun rollen in de telefilm het Irritante Eiland. Hierna doen ze de Irritante Geluiden-Quiz. Wie weet de meeste geluiden te raden, en kunnen ze de irritante geluiden weerstaan?