Willem (8 jaar) woont bij zijn moeder in het drukke hectische Amsterdam. Zijn broer Mick is zijn grote held en daarmee beleeft hij iedere aflevering een nieuw avontuur.

Willem

Willems ouders zijn gescheiden en zijn grote broer Mick woont bij zijn vader en diens vriendin Sherida. Mick is Willems held, hij doet en zegt dingen die Willem wel zou willen, maar nooit zou durven. De serie uit 2002 is gebaseerd op het boek 'Willem is een weerwolf' van Hermine Landvreugd.

Willem (midden) en zijn familie

aflevering 1: naar papa

Mick komt zijn jongere broertje ophalen om naar papa te gaan. Onderweg naar papa's huis trapt Mick hard tegen een parkeerautomaat. Met het geld dat uit de machine valt gaan ze naar de snackbar. Ondanks dat hij honger heeft wil Willem niets eten. Mama heeft immers gezegd dat je geen geld uit parkeerautomaten mag stelen.

aflevering 2: de wasserette

Mick moet van papa naar de wasserette om de was te doen en Willem gaat met hem mee. Mick heeft met Nathalie in de wasserette afgesproken. Nathalie daagt Mick uit; ze wil dat hij in de wasdroger klimt en zich laat rond draaien. Willem probeert hem tegen te houden maar Mick doet het toch. De wasdroger gaat steeds sneller en sneller en Willem ziet z’n grote broer met grote verwilderde ogen voor het raampje voorbij komen. Dus of dat goed gaat...

aflevering 3: oma de poma

Mick en Willem gaan logeren bij oma De Poma, de moeder van mama. De Poma is een grappig mens, ze is een oude hippie en draagt wijde paarse jurken met spiegeltjes er op. Ze heeft een hele wilde tuin met allemaal onkruid en een kip als huisdier (die je heel goed kan pesten). Voor het eten spelen Willem en Mick in een oude fabriek. Daar is de geheime plek waar Mick zelfs Nathalie niet over heeft verteld. Het is erg donker en spannend.

aflevering 4: de verjaardag

Iedereen heeft zich in het huis van papa verzameld voor Mick’s dertiende verjaardag. Er heerst alleen wel een ongemakkelijke sfeer in huis. Nathalie stelt voor om een stukje op de scooter van haar moeder te gaan rijden. Stiekem sluipen ze naar buiten. Met zijn drieën rijden ze op de scooter door de stad naar de gevangenis waar Nathalie's vader gevangen zit.

aflevering 5: de tandarts

Willem was het vergeten, maar vandaag komt de schooltandarts. Willem is bang. Hij ziet klasgenoot Barend naar binnen gaan, en wordt nog veel banger. Terug in de klas moeten alle kinderen een gedicht schrijven. Willem denkt aan z’n papa die dichter is en verzint iets dat de meester erg goed vindt. 's Avonds draagt Willem zijn gedicht voor aan mama en papa, die op bezoek is.

aflevering 6: de kip

Papa en mama vinden dat Mick maar eens aan het werk moet. Sherida regelt een baantje voor hem op woensdagmiddag bij de McChicken. Willem gaat met Mick mee naar zijn werk en hoopt op gratis hamburgers. Mick hoopt op een baantje achter de toonbank, maar de bedrijfsleider wil geen slechthorenden achter de toonbank. Hij heeft wel een ander baantje voor Mick; verkleed als kip met een billboard om z’n nek door de winkelstraat wandelen en folders uitdelen. Daar is Mick niet erg blij mee.

aflevering 7: de bes

Mama’s oma is een oude bes en woont in een bejaardenhuis. Samen met Mick gaat Willem bij haar op bezoek. Als ze er zijn valt De Bes in slaap. Ze snurkt en laat scheten. Het stinkt zo dat Mick op de gang gaat staan. Willem blijft naar de bes kijken. Wat is ze oud en wat heeft ze veel protheses in haar lichaam, denkt hij. In Willem's fantasie verandert de Bes in een terminator.

aflevering 8: het concert

Mama heeft een optreden om vijf uur in het theater en wil dat Willem en Mick er netjes uitzien. Willem ziet dat er een katje in de boom in de achtertuin van papa zit. Hij wil het katje redden en klimt in de boom, maar durft niet meer naar beneden te klimmen. Als hij uiteindelijk toch naar beneden is geklauterd, zijn zijn mooie kleren gescheurd. Wanneer Mick vervolgens op de ladder klimt om het katje naar beneden te halen krijgt hij een haal van de kat in zijn gezicht.