Alle nieuwe, toffe en bijzondere programma's van VPRO Jeugd op een rijtje. Heb je er al zin in?

Gek op jou

Je favoriete Cupido Yes-R is terug! Ook in het nieuwe seizoen van Gek op Jou gaat rapper Yes-R langs bij verliefde kinderen, die hem per mail om hulp hebben gevraagd. Rappend is het natuurlijk veel leuker om verkering te vragen. Wordt de liefde beantwoord? 

Gek op jou is wekelijks te zien vanaf donderdag 7 september.
De eerste vier afleveringen zijn in het kader van Zapp Live al wekelijks te zien op zaterdag, 10.05 uur op NPO Zapp!

 

 

 

 

 

Nog een week

In Nog Een Week volg je zes afleveringen lang zes verschillende kinderen een week lang. In die week leven ze toe naar een grote gebeurtenis die hun leven helemaal op zijn kop gaat zetten.

Zo zie je bijvoorbeeld een meisje van wie de vader op militaire missie naar Mali gaat; of een meisje dat een lichamelijke beperking heeft maar wèl naar een reguliere middelbare school gaat.

Hoe vergaat het ze in die week? Wat vinden ze spannend of eng? En wat stellen ze zich eigenlijk voor bij die grote verandering? 

Je ziet Nog een Week vanaf het najaar van 2017 om 19.25 uur op NPO Zapp! 

 

Freeks wilde wereld

In Freeks wilde wereld beleeft Nederlands bekendste bioloog veel spannende avonturen. In Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika komt hij oog in oog te staan met bijzondere dieren als de lederschildpad, de sidderaal, de pantsermeerval, de orang-oetang en de Komodovaraan.

Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven in de meest afgelegen, ruige en onherbergzame plekken op de wereld, waar hij zich begeeft.

Vanaf maandag 13 november zie je nieuwe afleveringen van Freeks wilde wereld om 17.45 uur op NPO Zapp!

 

 

 

 

De Grote Hummimummi Kerstspecial

Kerst vier je samen met de mensen van wie je houdt. Toch? 
In de Grote Hummimummi Kerstspeciall wil Hummimummi samen met zijn overbuurvrouw Oessiepoesie een karaokespecial opnemen, maar Oessiepoessie heeft liefdesverdriet en wil niet meedoen; met ruzie als gevolg. 

Goede vriend Sprootje probeert hen beiden te vriend te houden en tegelijkertijd ook hun ruzie op te lossen. Ook al wonen alle personages tegenover elkaar, hun gesprekken en ruzies vinden vooral plaats over de telefoon en Skype.

Zelfs wanneer Hummimummi probeert om Oessiepoesie nog eens over te halen om mee te doen en verzint dat haar grote muzikale held in de show komt, wijst Oessiepoessie hem af. Spootje wordt verscheurd door de ruzie tussen de twee oude vrienden en heeft het er maar druk mee. Bekende artiestsen zoals De Likt, Akwasi, Shirma Rouse, Douwe Bob en Lee Towers zingen liedjes mee en de concurrentie tussen de twee shows leidt tot een felle muzikale battle.

Dan verzint Spootje een list waardoor Hummimummi en Oessepoessie toch samen Kerst vieren. En hij verzorgt ook nog als kerstbonus een engel met een gouden keel die zomaar uit de lucht komt vallen... 

De Grote Hummimummi Kerstspecial kijk je in december op NPO Zapp! 

Taarten van Abel

In Taarten van Abel reist Abel door stad en land met zijn tassen vol bakkerspullen, snoep en lekkernijen. Op bezoek bij bijzondere en smaakmakende bakkersassistenten vol verhalen, om samen de mooiste, grootste, kleurrijkste en zoetste taarten te maken.

Het nieuwe seizoen van Taarten van Abel zie je vanaf begin 2018 op NPO Zapp! 

 

 

 

 

 

in de herrrrrrhaling

Kiloknallers

Kiloknallers is weer terug! Hoe is het nou écht om te zwaar te zijn? Kiloknallers duikt in het leven van vijf kinderen tussen 10 en 12 jaar met obesitas. Lieke, Naomi, Nick, Mathilde en Mohamed laten een jaar lang hun leven zien, inclusief hun worstelingen en overwinningen, hun zoektocht naar de feiten en de fabels en het gevecht tegen de vooroordelen.

Kiloknallers wordt vanaf zondag 3 september wekelijks herhaald om 18.25 uur op NPO Zapp!

 

 

 

 

 

De proefkeuken

In De proefkeuken buigen Pieter Hulst en Willem Voogd zich over het lievelingseten van kinderen. Wat kun je eigenlijk allemaal zelf namaken en gebruiken? Wat gaat erin en wat heb je er allemaal voor nodig om het zelf in de schuur in elkaar te knutselen?

De proefkeuken wordt vanaf 3 september elke zondag herhaald om 18.00 uur op NPO Zapp.