Op deze pagina vind je alle afleveringsinformatie van het tweede seizoen van Poesjes.

seizoen 2!

Op Kattenlaan 9 woont de decadente kater Boudewijn met zijn trouwe butler, de schildpad Ed. Boudewijn is dol op champagne en kaviaar, maar heeft een hekel aan werken. Om zijn luxeleventje te bekostigen, gaat hij op zoek naar een huurder voor de zolderverdieping. Daarvoor meldt zich een prachtige, ogenschijnlijk fatsoenlijke en kinderloze huurder, de poes Cathelijne.

Boudewijn is diep onder de indruk en neemt haar meteen in huis. Maar al gauw blijkt dat zij in haar grote koffer drie kittens heeft verstopt. En zo dartelen Luna, Hugo en Guy ongevraagd Boudewijns leven in. Luna heeft een enorme fantasie, Guy is bang voor zo ongeveer alles en Hugo is, tja, eigenlijk een Boudewijn in pocketformaat: elitair, chronisch ontevreden en, volgens hemzelf, ongelofelijk intelligent. Omdat Cathelijne de huur almaar niet betaalt, begint Boudewijn op de eerste etage een B&B. Die trekt nogal eigenaardige gasten aan. Bijvoorbeeld ‘slakunstenares’ Isabelle. En Maurice, een konijn dat op huwelijksreis is met zichzelf om over zijn asielverleden heen te komen.

Terwijl Ed zijn best doet om zowel Boudewijn als de B&B-gasten met hun vreemde verzoeken tevreden te houden, gaat Boudewijn zwaar gebukt onder alle herrie in huis. Gelukkig heeft hij Ada, de paranormaal begaafde mossel die op televisie goedbedoelde adviezen geeft. En hij heeft Annie, de barvis van Café De Kom, die hem op de juiste momenten een borrel inschenkt.

De kittens beleven ondertussen allerlei avonturen en kijken elke middag naar hun favoriete tv-programma, Kamikaze Kitty, waarin eendjes van een glijbaan het water inglijden en een komisch slakkenduo mopjes vertelt. Als Cathelijne thuiskomt van haar werk treft ze haar kittens meestal al braaf in bed, moe van een spannende dag, dromend van morgen. En overmorgen.

Aflevering 1: Buurvrouw 

Om zijn luxe levensstijl vol te kunnen blijven houden ziet oom Boudewijn zich genoodzaakt om de bovenverdieping te verhuren aan de prachtige, alleenstaande Cathelijne. Maar is Cathelijne wel zo eerlijk als ze er uitziet? En wat draagt ze mee in haar grote, zware koffer? 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 2: Café 

De kittens hebben honger, maar gelukkig opent café ‘De kom’ vandaag haar deuren en heeft barvis Annie vast voor lekkere hapjes gezorgd. Hopelijk worden ze onderweg niet ontdekt door Boudewijn, want die heeft het al zwaar genoeg zonder illegale kittens in zijn huis. 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 3: Ongedierte 

De bankrekening van Boudewijn is nog steeds leeg, vreemd, want Cathelijne zegt dat ze de huur gewoon heeft overgemaakt. Van de zolderverdieping klinken vreemde geluiden. Ed vertrouwt het niet helemaal. De ongediertebestrijding komt het huis onderzoeken en de kittens weten nog net te ontsnappen. 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 4: Isabelle 

Ed mag vandaag de allereerste Bed&Breakfast gast ontvangen voor Boudewijn: Isabelle; wijngaardslak en slakunstenaar. Mandarijn heeft enorm last van hoogtevreesvrees, maar Hugo heeft een briljant plan om die te overwinnen. Als dat maar goed gaat. 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 5: Betrapt 

Terwijl Boudewijn midden in een karmaklysma zit, betrapt hij Hugo en Mandarijn in zijn huiskamer. Zonder pardon laat hij Cathelijne en de kittens door Ed op straat zetten. Maar Hugo zou Hugo niet zijn als hij dat zomaar zou laten gebeuren. 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 6: Zomer 

Het is bloedheet op de Kattenlaan, Mandarijn is bang dat hij ervan zal smelten. Boudewijn heeft spijt dat hij Cathelijne en de kittens heeft laten blijven en word horendol van het praatzieke konijn Maurice dat in zijn eentje op huwelijksreis is om over zijn asielverleden heen te komen en van zichzelf te leren houden. 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 7: Talentenjacht 

Vandaag is er een talentenjacht in café ‘De kom’. Ed geeft Mandarijn zangles en Luna vraagt zich af of zij ook talent heeft. De swingende wandelende tak Flang is er al van overtuigd dat hij zal winnen, maar dan kent hij Hugo en Boudewijn nog niet. 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 8: Gilles 

De langharige cavia's Gilles is te gast in de Bed&Breakfast. Hij heeft smetvrees en is nogal schrikachtig. De kittens vinden hem eerst maar eng, maar ontdekken dan dat er onder zijn angstaanjagende buitenkant een gevoelige caviahart schuilgaat. 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 9: Dief

Het is herfst en Boudewijn wordt ontzettend melancholisch van al die vallende blaadjes. In de Bed&Breakfast is de overspannen politierat Wolfgang te gast met zijn geliefde knuffel Onnepon, die tot zijn grote schrik op een gegeven moment verdwijnt. Ook Ed blijkt spullen te missen en Luna is al tijden nergens te bekennen, wat zou er gebeurd zijn? 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 10: Broer

Onverwachts staat Ed’s broer Nico voor de deur en daar is Ed niet zo blij mee. Ed moet een groot diner koken voor Boudewijn en laat Nico alleen achter in zijn huisje, maar of dat nou zo'n goed idee is? 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 11: Winter 

Het heeft gesneeuwd en de hele Kattenlaan is wit. De kittens hebben nog nooit zoiets moois gezien. Bij Boudewijn staat de deurwaarder op de stoep, hij heeft nog één dag om zijn schulden te betalen, anders staan ze allemaal op straat. Ed en Boudewijn organiseren een garage sale, hopelijk is de opbrengst van de verkoop van Boudewijn’s mooie spulletjes genoeg om de schulden te betalen. 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 12: Kerst 

Het is kerst en Boudewijn heeft ontzettend veel zin om dat in zijn eentje te vieren met een enorm feestmaal. De kerstman brengt iedereen cadeautjes, behalve Boudewijn, die maar niet kan begrijpen waarom hij wordt overgeslagen… 

Bekijk de aflevering hier

Aflevering 13: Oud en Nieuw 

Het is oudejaarsdag en de kittens zijn ervan overtuigd dat ze tot twaalf uur op kunnen blijven. Boudewijn wacht vol spanning op de uitslag van de keiharde knakenloterij. Hij volgt het advies op van Ada de helderziende mossel en staat een van zijn loten af aan Ed. Even later staat Fancy Fred van de keiharde knakenloterij voor de deur, maar voor wie komt hij? 

Bekijk de aflevering hier

meer poesjes?