Alex droomt ervan om grote concerten te geven en met zijn cello de wereld over te gaan. De ouders van Alex, die een heuse snackbar hebben, zien zijn toekomst echter anders voor zich. Werken, leren en studeren is het belangrijkst, muziek maken en hobby's komen pas daarna.

Alex (13 jaar):

De nu 13-jarige Alex ontdekte drie jaar geleden ineens dat hij een groot talent heeft voor het spelen van cello. Als hij thuis oefent valt zijn jongere broertje in slaap, maar Alex zelf raakt door het spelen even in een hele andere wereld; een wereld waar hij geen verplichtingen heeft, niet hard voor school hoeft te studeren en niet bezig hoeft te zijn met het leren van Chinees.

Alex ontmoet de cellist Jörg Brinkmann, die hem leert te improviseren en zijn cello te gebruiken als gitaar, drum en bas ineen. Alex komt erachter dat het eigenlijk ook heel leuk is om los te laten en zomaar iets te spelen, zonder bladmuziek. De toekomst is van latere zorg, leren genieten van het moment en goed luisteren naar de muziek die in je zit, is soms nog belangrijker.

"het voelt alsof er meerdere Alex'n zijn, ...ik wil nog niet kiezen, ik vind ze eigenlijk allemaal even leuk"

Alex

Wie is Alex?

Beroep:
ik zou  een hele goeie cellist willen worden
Hobby's:
piano en cello spelen
Lievelingseten:
kip
Favo muziek:
popmuziek
Favo tv programma:
The voice of Holland
Instagram:
alexsao_
Houdt niet van:
huiswerk

 

''Geef nooit op!''

Hoe ben je begonnen met het spelen van cello?
Er was een project op school waarbij we verschillende muziekinstrumenten konden proberen. Ik ontdekte de cello en ben sindsdien muziekles gaan volgen. De muziekschool waar ik nu op zit, werkte samen met school aan dat project.
Speel je liever in een orkest of solo?
Ik speel liever solo, omdat je zo meer aandacht krijgt van het publiek.
Wat is je inspiratiebron?
Ik kijk veel filmpjes op youtube van Yo-Yo Ma dat is een cellist die ik erg goed vind.
Hoe zie jij je toekomst?
Ik hoop heel goed cello te kunnen spelen.
Tips voor de kijkers?
Geef nooit op!