Amira uit Nijmegen wilde graag wat geld verdienen met Koninginnedag. Ze vond op YouTube filmpjes van operazangers en zangeressen. ‘Dat kan ik ook!’ bedacht ze en tijdens Koninginnedag zong ze vervolgens een hoed vol geld.

Amira:
Operazangeres uit Nijmegen

Na dit succes had Amira de smaak te pakken en schreef zich in voor talentenjacht Holland’s Got Talent. De jury en het publiek waren verbijsterd door het vocale talent van de toen negenjarige Amira. Ze won en werd ineens beroemd. Ze trad op met André Rieu, zat bij Ivo Niehe in het programma, maakte twee cd’s en vloog de hele wereld over voor optredens. Haar ouders houden haar met beide benen op de grond. Thuis is ze een heel gewoon meisje van 12, die graag met haar broertje stoeit en met vriendinnen speelt. 

Amira heeft zichzelf het opera-zingen aangeleerd. Ze heeft dus nog een hoop te leren wat betreft stemgebruik, ademhaling en spel. We zien hoe Amira een masterclass krijgt van opera vedette Miranda van Kralingen.

"ik leef in een glamourwereld, maar ik ben een heel gewoon meisje"

Amira

Wie is Amira?

Beroep (later):
operazangeres of advocaat
Hobby's:
zingen, turnen, knutselen en afspreken met vriendinnen
Lievelingseten:
tomatensoep met gehaktballetjes
Favo muziek:
opera
Favo Film:
Gone with the wind
Favo tv programma:
Spongebob
Lievelingsdier:
schildpad
Youtube:
Amira Willighagen
Facebook:
Amira Willighagen Official
Houdt niet van:
kaas

Amira en opera

Hoe ben je begonnen met het zingen van Opera?
Ik was zes jaar oud toen ik bij mijn ouders in de auto zat en er operamuziek op stond toen ik ben mee gaan neuriën. Ik vond het erg mooi en wou er meer van weten. Ik ben de muziek gaan googelen en later ben ik mee gaan zingen met de muziek. Ik denk doordat mijn ouders ook klassieke muziek spelen ik het van hen heb meegekregen.
Hoe is het om op het podium te staan?
Ik ben nooit echt zenuwachtig, als ik zing focus ik me daar heel erg op. Het geeft een leuk gevoel als er mensen voor je klappen en als je hun blijdschap voelt.
Favo opera zangers:
Maria Callas
Inspiratie:
Montserrat Caballé
Toekomst:
Als ik opera nog steeds leuk blijf vinden dan wil ik graag naar het Conservatorium en operazangeres worden. Anders lijkt advocaat me ook wel leuk.
Tips voor de kijker:
Als je ook zangeres wil worden dan helpt het als je van muziek houdt. Door veel te luisteren naar muziek, leer je het lied kennen. Zo kun je het lied steeds makkelijker en beter zingen.

<--- Luister hier naar operazangeres Amira