don - drummer

De 14-jarige Don speelt vanaf zijn 6e op alle mogelijke instrumenten – voor een groot deel zichzelf aangeleerd-, hij speelt in de schoolband en bij een slagwerkgroep en hoort in werkelijk alles muziek.

Zijn grootste wens is om naar het conservatorium te gaan en zo verder te gaan in de muziek. Dat is echter alleen mogelijk met goede schoolresultaten en leren is nou niet echt Don’s grootste hobby; hij besteedt liever al zijn tijd aan muziek.

Don ontmoet producer en percussionist BINKBEATS die hem helpt de beste melodieën te maken met verschillende samples en geluiden. Titaantjes volgt hem op school, tijdens zijn repetities, in de kapsalon van zijn moeder en als hij met zelfgemaakte geluiden en samples muziek componeert.

Regie: Katinka de Maar

paspoort

Beroep (later): beroepsmuzikant
Hobby's: drummen bij de slagwerkgroep
Lievelingseten: pasta
Favo muziek: als het maar niet van die moderne muziek is
Favo tv-programma: ik kijk eigenlijk bijna geen tv
Favo film: ‘Whiplash’ dat is een film over een drummer
Favo website: YouTube om muziek op te zoeken
Houdt niet van: opruimen (vooral kamers)
 

interview don

Hoe ben je begonnen? 
‘Ik ben niet alleen drummer, ik componeer en arrangeer ook. Mijn oma had een drumstel in de kamer staan en van mijn opa heb ik een beetje drummen geleerd. Daarna ben ik op les gegaan. Toen ik op de middelbare school kwam, kwam ik ook met andere instrumenten in aanraking. Ik heb percussie en marimba gespeeld in de schoolmusical.

Drummen of percussie? 
Bij drummen hoef je niet veel na te denken, omdat er geen tonen in zitten. Maar bij percussie kun je nog meer doen, verschillende instrumenten bespelen en je ook met de melodie bezighouden, daarom zou ik dat later nog liever willen doen.


Muzieksmaak? 
De meeste mensen van mijn leeftijd luisteren naar elektronische muziek, maar dat vind ik nou juist niet leuk. Ik hou meer van jazz, pop, rock en soul. Ik zoek op YouTube naar nieuwe muziek en liedjes die ik zelf kan arrangeren.

Dromen voor later? 
Ik besteed meer tijd aan muziek dan aan school, dat is soms wel een probleem. Maar ik ben straks waarschijnlijk wel de eerste die op mijn school, vmbo-t, eindexamen doet in muziek. Later zou ik graag in een orkest spelen, of percussie spelen bij musicals, of invallen in de band van bijvoorbeeld Guus Meeuwis. Popster worden? Nee zeg, dat is zo’n groep 5-droom.’