De 13-jarige Geert is kunstenaar in hart en nieren. Overal waar hij gaat en staat, ervaart hij de wereld op een unieke manier. Want wat is het verhaal van de dingen die je ziet? Op welke manier wordt iets gemaakt? En met welke materialen?

Geert Sweep (13 jaar): beeldend kunstenaar uit Utrecht
Geert probeert bij alles verder door te denken, en een diepere laag te ontdekken. Dit is te zien in zijn tekeningen, schilderijen en kunstwerken, waarmee hij zelfs de Kunstbende won met zijn surrealistisch, bewegend beeld.

Het beeld maakt al een heuse tour op verschillende exposities, maar Geert is alweer bezig met zijn volgende project: een expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Hiervoor wordt hij gecoacht door niemand minder dan zijn idool Maarten Baas, die met hem spreekt over de presentatie van zijn visie, het gebruik van simpele materialen en het hebben van twijfels over je werk en jezelf als kunstenaar.

"iedereen mag zijn eigen verhaal in mijn werk zien"

Geert

"Daag jezelf uit!"

Hoe ben je begonnen met het maken van kunst?
Als kind tekende ik veel. Op gegeven moment had ik een punt bereikt dat ik mezelf daar in verder wou ontwikkelen, dus ging ik op tekenles. Hier leerde ik realistischer tekenen.

Welke kunststijl vind jij het mooist?  
Ik vind heel veel kunststijlen mooi behalve conceptuele kunst (kunst die niet mooi hoeft te zijn).

Favoriete kunstobject?
Toen ik in Oslo op vakantie was, ben ik naar het Vigeland Park geweest. Daar staan hele mooie beelden van Gustav Vigeland die veel emotie tonen.

Wie zijn je inspiratiebronnen?
Keith Haring vanwege de kracht in zijn kunst.
Maarten Baas omdat ik zijn oplossingen om aparte meubels te maken goed vind en Leonardo da Vinci omdat hij puur door te observeren uitvindingen deed en kunst maakte.

Hoe zie jij je toekomst?  
Ik zou graag naar de Kunstacademie willen of naar de Design Academie in Eindhoven. Verder hoop ik dat ik gelukkig blijf en een leuk gezin heb. Ik zie wel waar het schip strandt.

Tips voor kijkers?
Ga experimenteren en daag jezelf uit! Als je hulp nodig hebt, zoek het dan bij je in de buurt of op internet. Geef niet op en blijf bij wat je wil bereiken. 

 

Wie is Geert?

Beroep (later):
kunstenaar of meubelontwerper
Hobby's:
tekenen en edits maken. Edits zijn filmpjes die ik bewerk door middel van een app op mijn telefoon. Zo kan ik mezelf in de lucht laten zweven.
Lievelingseten:
pizza vooral peperoni of ham
Favo muziek:
ik vind de band Twenty One Pilots erg leuk
Favo film:
Obilivion
Favo tv programma :
ik heb geen favoriet tv programma maar wel een favoriete serie en dat is Orphan Black
Instagram:
ik heb twee instagram accounts. Één voor mijn tekeningen en één voor mijn edits.
Tekeningen: Geert_Sweep
Edits: thought_rovings
Houdt niet van:
sporten