Sommige kinderen hebben ‘het’ gewoon. Een uitzonderlijk talent op het gebied van kunst. In 'Titaantjes' worden ze gevolgd en komen ze oog in oog te staan met hun grootste idool.

Over de serie

Verwacht geen jury, geen omdraaiende stoelen, geen sms-stemmen of competitie, maar dansen, tekenen, fotograferen, schrijven, musiceren of zingen. In Titaantjes gaat het puur om kinderen met een zeldzaam talent. En hun idolen. Zij coachen de talenten tijdens de verschillende afleveringen.
 

Coaches

In de acht afleveringen van seizoen 2 worden de talenten begeleid door Min Hee Bervoets (dans), Maarten Baas (beeldende kunst), Ans Markus (schilderen), Jasper Doest (natuur-fotografie), dj Laidback Luke (dj), Miranda van Kralingen (opera), Joerg Brinkmann (cello) en Jayh Jawson (zang/rap).

Aflevering 1: Lynn

Lynn weet sinds haar vijfde dat ze danseres wil worden en doet er dan ook alles aan om dat doel te bereiken, hoe moeilijk en beangstigend de weg daarnaartoe ook kan zijn. Zes dagen in de week heeft ze dansles, van klassiek tot hiphop en van modern tot breakdance en traint ze keihard tot ze volledig uitgeput weer met het openbaar vervoer terug naar huis moet.
>lees verder..

Aflevering 2: Geert

De 13-jarige Geert is kunstenaar in hart en nieren. Overal waar hij gaat en staat, ervaart hij de wereld op een unieke manier. Want wat is het verhaal van de dingen die je ziet? Op welke manier wordt iets gemaakt? En met welke materialen?
>lees verder..

aflevering 3: Dante

Sinds het moment dat Dante voor het eerst een potlood in haar handen had, is ze begonnen met tekenen. En daar is ze eigenlijk nooit meer mee opgehouden. Inmiddels 13 jaar, besteedt ze elk vrij uurtje van de dag aan haar tekeningen, dromerig, magisch, en vaak met een transformatie of vrouwenlichaam als onderwerp.
>lees verder..

Aflevering 4: Corné

Vanaf zijn derde kruipt Corné al achter allemaal beestjes aan om ze van dichtbij te bestuderen. Inmiddels is hij 14 en doet hij eigenlijk precies hetzelfde; maar nu bekijkt hij ze niet alleen, hij legt ze ook vast als heuse natuurfotograaf. Met zijn professionele camera én veel geduld maakt hij de mooiste kiekjes van vogels, bevers en andere dieren. En niet zonder succes: zijn foto van een sijsje is uit meer dan 5000 inzendingen genomineerd voor de WNF Photo Awards! 
>lees verder..

Aflevering 5: Tur-G

Arthur ofwel Tur-G leerde het rappen van zijn grote broer Meo (rapper Meo-D). Al vanaf zijn derde ging hij met hem mee naar de opnamestudio. Daar leerde hij de kneepjes van het vak. Inmiddels is Meo de manager van zijn kleine broertje en is Tur-G als rapper behoorlijk succesvol. De nummers Miljonair, Fissa en Dankbaar hebben inmiddels al miljoenen ‘views’ op YouTube. Hij treedt op in het hele land en na zijn optreden staan er vaak gillende meisjes in de rij om met hem op de foto te mogen.
>lees verder..

Aflevering 6: Florent

Op 8-jarige leeftijd is Florent zijn muzikale carrière begonnen als drummer, maar toen hij in groep 5 een spreekbeurt gaf over dj’s besloot hij een overstap te maken. Het begon met een simpel mengpaneel op zijn kamer. Talloze optredens later en met de winst van de halve finale Kunstbende 2015 op zak mag Florent zich met trots dj noemen.
>lees verder..

Aflevering 7: Amira

Amira uit Nijmegen wilde graag wat geld verdienen met Koninginnedag. Ze vond op YouTube filmpjes van operazangers en zangeressen. ‘Dat kan ik ook!’ bedacht ze en tijdens Koninginnedag zong ze vervolgens een hoed vol geld. Na dit succes had Amira de smaak te pakken en schreef zich in voor talentenjacht Holland’s Got Talent. De jury en het publiek waren verbijsterd door het vocale talent van de toen negenjarige Amira. Ze won en werd ineens beroemd.
>lees verder..

Aflevering 8: Alex

Alex droomt ervan om grote concerten te geven en met zijn cello de wereld over te gaan. De ouders van Alex, die een heuse snackbar hebben, zien zijn toekomst echter anders voor zich. Werken, leren en studeren is het belangrijkst, muziek maken en hobby's komen pas daarna.
>lees verder..