Vreemde E.E.N.D.

van Lucas naar Luus

Luus is geboren als Lucas, een jongen. Maar dat wil hij helemaal niet. Hoe word je als jongen dan een meisje? Dat legt Luus uit in Vreemde E.E.N.D (2005). 10 jaar later is ze als jonge vrouw verkozen tot Holland's Next Top Model 2015.

over luus

Anno 2015 heet Luus geen Luus (of Lucas) meer, maar Loiza. Ze is nu 20 jaar en volgt een opleiding tot kapster en hair & make-up artist. Loiza doet mee met modellenwedstrijd Holland's Next Top Model. Samen met drie andere meisjes staat ze in de finale.

over genderdysforie

Genderdysforie betekent dat je niet gelukkig bent in het lichaam waarmee je bent geboren. Het liefst zou je een persoon van het andere geslacht zijn. Kinderen en volwassenen met genderdysforie voelen zich vaak niet goed begrepen, ze voelen zich anders dan de rest en ze zijn vaak verdrietig omdat ze niet helemaal zichzelf kunnen zijn. Sommige van hen gaan daarom ook een traject in om een geslachtsverandering te doen. Zo ook Luus.

> Hier vind je meer informatie over genderdysforie.

meer genderdysforie

  • over de serie: vreemde e.e.n.d

    Iedereen is anders, iedereen is uniek. Maar sommige kinderen zijn zo uniek dat ze vreemd lijken. De serie 'vreemde e.e.n.d' duikt in het leven van deze kinderen en uiteindelijk is iedereen Eigenlijk Erg Normaal Dus.